Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

NeObyčejný pobyt v nemocnici

Velká rodinná oslava se dá zkazit mnoha způsoby. Někdo rád hnojí tchýniny tulipány svými promile, jiný to přehání s přesvědčováním o špatné volbě prezidenta, já jsem zvolila akutní potřebu odvozu do nemocnice.

První den prázdnin, kdy jsme s dětmi dorazili za prarodiči, neprobíhal úplně podle mých představ. Přípravy na hromadné šílenství u narozeninového dortu zrovna vrcholily, když jsem se začala svíjet v poměrně nepříjemných křečích břicha. Manžela jsem proto poslala pro lék na nadýmání v domnění, že jsem to asi přehnala s konzumací hroznového vína. Bolesti se stupňovaly, ani dvě pilulky nezabraly, a tak nezbývalo, než se odebrat do péče problému znalých specialistů na místě, které ovšem předcházela nepříliš lichotivá pověst. Na výběr jsem ale zrovna moc neměla.

Při našem příchodu na urgentní příjem mě pozdravila moc milá sestřička, která mě však s vřelou omluvou posadila na židli na chodbě, že paní doktorka zrovna odběhla na oběd. Chápu, i doktoři musí jíst, aby se o nás pacienty mohli dobře postarat. S lehce se stupňujícím tlakem v břiše jsem ve tvaru paragrafu klesla na nejbližší sezení a tajně se modlila, aby oběd neměl tři chody.

Za 45 minut přiběhla mladá paní v bílém plášti a v ordinaci se začala zajímat o mé obtíže. Po chvíli zpovídání, vyšetřování a mého marného přesvědčování, že opravdu nejsem těhotná, mě na pojízdném lehátku odeslala na všemožná vyšetření. Nakonec jsem skončila na specializovaném oddělení s nutností provést miniinvazivní zákrok pod celkovou narkózou. Musela jsem ovšem počkat, až bude odbaven zákazník přede mnou.

Předoperační procedura byla vcelku poklidná a stran paní doktorky profesionální. Trochu jinou kapitolou byla ale sestřička, jejíž tabákový parfém mě profackoval dřív, než došla k lůžku a jejíž špína za nehty nejspíš pamatovala včerejší večeři. Trochu mě znervóznělo, že mi má odebrat krev. Ale asi jsem jen přecitlivělá.

Konečně nastala hodina H a já se ocitla na operačním sále. Nevím, jestli tam byla taková zima, nebo jestli jsem byla totálně ochromená strachem, ale klepala jsem se jak ratlík před půlmetrovou překážkou. Poslední, co si z těchto okamžiků pamatuju, je horko linoucí se mou pravou rukou a přibližující se rozmazaná maska.

K sobě jsem začala přicházet ještě cestou na pokoj, kdy mě přivítal milý úsměv mladého nemocničního zřízence. V tu chvíli jsem doufala, že mě prostěradlo dostatečně zakrývá, a že slina tekoucí po mé bradě není moc vidět. Plného vědomí jsem nabyla až na pokoji.

Druhý den ráno jsem si připadala jak po těžkém bahenním zápase. Nemohla jsem pohnout ramenem, o břiše nemluvě. Půl dne jsem se snažila alespoň na chvíli posadit, roztočená hlava ale odmítala poslušnost. Z prozatím marné snahy mě vyrušila až sestřička, která mi přišla opět nabrat krev. Nepřítomnost rukavic už mě nijak nevykolejila. Co mě ale trochu zarazilo, bylo měření tlaku na té samé ruce, které následovalo hned po odběru. Mé pocity byly správné. V okamžiku, kdy přístroj začal nesmlouvavě škrtit mou paži, čerstvě propíchnutá žíla nevydržela a začala odevzdaně chrlit svůj obsah. Během minuty se mi na vnitřní straně předloktí vytvořil obrovský barevný otok, kterého jsem se nemohla ani dotknout, aniž bych nevyloudila zoufalý sten. Štěstí, že jsem nebyla ještě v diskuzi schopném stavu..

Netušila jsem, že pooperační nechutenství mi přijde docela vhod. K obědu nám totiž byly se spoluležící kolegyní naservírovány karlovarské knedlíky se zelím. Ideální to dieta po prodělaném zákroku břicha, kdy jsem cítila i přes analgetika sebemenší pohyb střev. Přestože jsem se jídla ani nedotkla, sestřička mi s úsměvem na rtech a velkou ochotou sdělila, že mi dá jídlo do lednice, a že si ho mohu sníst později.

Vzhledem k dobře probíhající rekonvalescenci po zákroku, rozhodl pan primář třetí den ráno o mém propuštění. I přes stále bolavé rameno, pestrobarevnou modřinu velikosti české stokoruny a prázdný žaludek, jsem nesmírně vděčná všem, kteří mi v prekérní situaci pomohli…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Smrčková | čtvrtek 16.7.2015 14:32 | karma článku: 21,57 | přečteno: 1569x
  • Další články autora

Veronika Smrčková

NeObyčejně ukecaná posádka

Nikdy jsem neměla vyloženě toulavé boty, ač mě k tomu rodinné geny částečně předurčují. Občas je ale fajn sebrat rodinu a odvahu, obout se do nich a vyrazit někam, kde mluví řečí, které nerozumím. A nemyslím tím Moravu.

1.4.2016 v 7:00 | Karma: 12,80 | Přečteno: 530x | Diskuse| Ona

Veronika Smrčková

NeObyčejně příjemný optimismus

K tomu, jakým způsobem otevřít nové dveře, přistupuje každý jinak. Někdo se rozhodne, že ať je za nimi cokoliv, nepřinese mu to nic dobrého. Někdo jednoduše vezme za kliku a těší se, co úžasného za nimi čeká.

4.2.2016 v 16:31 | Karma: 12,57 | Přečteno: 337x | Diskuse| Ostatní

Veronika Smrčková

NeObyčejný návrat z rodičovské

Vše začalo kdysi u veřejného přijímače, kde jsem před svědky řekla své ano a stvrdila jej fungl novým podpisem. Následovaly dva nucené odvody do porodnice a pak několikaletý perný výcvik pod diktátem dvou neúprosných generálek.

7.12.2015 v 8:00 | Karma: 18,37 | Přečteno: 767x | Diskuse| Ona

Veronika Smrčková

NeObyčejný denní plán

Jelikož se blíží konec mé rodičovské, začínám se připravovat na návrat do pracovního procesu. Musela jsem se však porozhlédnout po novém zaměstnavateli, protože ten bývalý nevydržel roky mé nepřítomnosti a rozhodl se krachnout.

16.9.2015 v 11:20 | Karma: 17,43 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ona

Veronika Smrčková

NeObyčejně nečekaná dieta

Ještě před čtrnácti dny jsem naivně žila v domnění, že voda z našeho kohoutku, chlubící se statistikami o nejlepší kvalitě, je přinejmenším zdravotně nezávadná.

3.6.2015 v 17:02 | Karma: 17,14 | Přečteno: 602x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Zákon o změně pohlaví je připravený, hlásí Blažek. Piráti chtějí „ze středověku“

7. května 2024  10:30

Ústavní soud v úterý zrušil sporná ustanovení o změně pohlaví. Nově od polovinu roku 2025 už nebude...

Polskou vládu chtěl někdo špehovat, tajné služby našly odposlouchávací zařízení

7. května 2024  9:39,  aktualizováno  10:13

Polské bezpečnostní služby objevily odposlouchávací zařízení v místnosti, kde má být zasedání...

Putin se na okázalé inauguraci ujme dalšího mandátu, čekají se změny ve vládě

7. května 2024  10:11

Přímý přenos Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájí svůj šestý mandát v...

Žákům v Berlíně se vymkla tiktoková výzva s dušením. Dívka upadla do bezvědomí

7. května 2024  10:03

Na berlínské základní škole Hunsrück ve čtvrti Kreuzberg dva žáci škrtili dívku tak dlouho, až...

  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 707x
Mamina dvou dětí, t. č. opět v plné polní.

Psaní mě jednoduše baví. Život navíc připravuje inspiraci na každém rohu, a tak by byla škoda toho nevyužít. A pokud tím zvednu někomu náladu, bude mě to bavit o to víc!

Seznam rubrik