Veroplky 5

Povím vám vtipnou historku o tom, jak se snažím jíst zdravě. Neříkám tomu dieta, protože ty jsem nikdy nedržela a jakmile bych cítila nějaký omezení nebo pocit, že si snad mám jídlo vážit, bylo by po mně. 

Musím ale říct, že se snažím trochu víc, než lidi, co jdou do mekáče a dají si dvojitý cheeseburger, nugetky, olejovou taštičku, ale LIGHT COLU. 

Takže jsem nakoupila hodně zeleniny, i mraženou jako přílohu - takový ty zelený lusky, co jsou nejlepší se slaninkou, ale samotný taky ujdou. Dále maso, nějaký ty žitný chleby, vejce, hele bezlaktózový věci, ani jsem nevěděla, že něco takového dělají. Např. bezlaktózovou kysanou smetanu, mléko, gervajs nedělají asi light, tak jsem vzala nějakou fit a light lučinu a zase i tu bezlaktózovou. Bylo to v akci, takže dobrý, protože zas nekradu, viď. Ono se prý přibírá i po mléku, já nevím, neznám tyhle životní styly. Btw. dá se tomu říkat ŽIVOTNÍ styl? Podle mě to není život, ale snaha o přežití v tukový divočině. Je to jak zvládat boj s anakondou někde v Amazonii. Jo, tak mi připadá začátek mého životního stylu. 

Posílám takhle večer kámošce, jakpak jsem si udělala brokolici, k tomu kuřecí maso a rýži. Uf, jako bylo to dobrý, ale bylo toho moc. To je i často mého zpěvu.

Tak mi kámoška píše, jak jsem dobrá, ať držím. No jo, držela jsem, ale kinder čokoládku v ruce. Prostě to nejde takový velký změny dělat tak násilnou formou. Jen škoda, že jsem si ji nedala třeba ráno, ale narvu to do sebe v 8 večer. Jako mně to nevadilo, jestli někomu?

Druhá hra s brokoličkou byla dobrá, dělala jsem k tomu salátek z polníčku, rajčátka (nevím, proč to zdrobňuju), a jelikož jsem u toho telefonovala, ani jsem nevěděla, že jsem to sežrala. Takže moje strategie by mohla být mě zabavit a stravovat se u toho zdravě. Ale to vám zase řeknou, že se máte soustředit na jídlo a na to co jíte. No já se soustředím, ale na kolínka s kakaem a máslem. Bože. Děláte to ještě někdo? Já to jedla jako malá a miluju to doteď. A kdo to nezná, doporučuji. Udělat těstovinky (už zase), posypat Grankem, jen tím, ne žádným holandským a pravým, prostě Granko, a máslo, ne střídmě, prostě jako milionář. A to jsou Vánoce. To je životní styl. 

Už jsem psala o TOFU? Asi ne. To není špatná věc, i mi chutná. Jenže jsem to smíchala s nějakou asijskou zeleninovou směsí, hodím na pánev a čumím u toho na Netflix, no když to nespálíte, asi dobrý. Já bohužel nevím. 

Už bych to měla dávno napsaný, jenomže moje kočky dostaly dárek. Laser kočku. Obecně kočky mají rády, když jezdíte po zdi s laserem a oni za tím běhají, já to mám taky ráda, protože vybijí energii a nedělají bordel. Laser kočka je fakt plastová kočka, která se dá do elektriky a ona se točí a točí a laser lítá všude možně. Kočka taky. Jenže kočky si zvykly na laser kočku a jak se přestane točit, řvou "mámo, pusť to znova!". Takže každých  5 minut jdu mačkat laser kočku a vidím, jak jsou ty děcka šťastný. Krása.

Musím jít pustit zase laser kočku.

Ciao!

Autor: Veronika Jirásková | úterý 25.4.2023 20:33 | karma článku: 21,39 | přečteno: 508x
  • Další články autora

Veronika Jirásková

Veroplky 28

21.2.2024 v 17:45 | Karma: 18,83

Veronika Jirásková

Veroplky 27

18.12.2023 v 19:36 | Karma: 17,76

Veronika Jirásková

Veroplky 26

10.12.2023 v 18:07 | Karma: 15,89

Veronika Jirásková

Veroplky 25

2.11.2023 v 21:28 | Karma: 23,80

Veronika Jirásková

Veroplky 24

23.10.2023 v 21:18 | Karma: 24,36