Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Veroplky 3

Viděli jste Sex ve městě? Já viděla jen film, na který teď koukám v TV, ale seriál jsem nikdy neviděla. Břídil, no. Ale hlavní představitelka mi je sympatická, píše články a doufá ve velký sen společně s panem Božským. 

No nic, tak už víme, že koukám na film, ale to hlavní jsem stále neřekla. Když si člověk vybaví hasiče, vidí i koťátko na stromě. Tak já měla mainskou mačku s 8kg nahoře na kuchyňské lince. Cestou zdolala linku, ledničku, barikády, které slouží pro to, aby se tam nikdy nedostala, načež vystoupala na K2 nahoru. Nebo na horu? Tak to se prosím odehrálo o půl 11 v noci. Flow využila svoje infra vidění v noci a moje černý, když jdu spát. Najednou křik. Její křik, ona řve spíš jak holub, kdo má mainskou kočku, tak ví. Takže z kuchyně slyším holuba. Byla jsem zmatená, na ulici před barákem je to totiž samý holub. Ne ten poštovní, protože pošta je…no to je na samostatný článek co je pošta.

Zpátky k mačce. Přijdu do kuchyně, rozsvítím a vidím kočku balancovat na hraně. Hele, vždycky jsem chtěla hrát v akčním filmu vyjednavače, policajta, který rozmlouvá sebevrahovi, ať skočí. Nebo ať neskočí? Když se to ale najednou stalo, byla jsem v panice. Prosila jsem ji, ať neskáče, že se musí vrátit zpátky. Ano, mohla by skočit na mě, ale když na mě téměř od stropu skočí 8 kg tygr, zabijem se obě. Navíc ona je taková hloupounká a zřejmě jediná kočka, co neumí dopadnout na všechny čtyři. Opravdu skutečně reálně mi jela v hlavě myšlenka, že zavolám toho hasiče. No byly tam ještě myšlenky, jestli přijede ten hasič z reklamy, opálený, namakaný…jo, zpátky k sebevražedný kočce.

Všechny záchranný jednotky jsem zavrhla, trochu jsem se bála, že přijede i sanitka a vezmou mě na psychiatrii. Kdybych jim říkala, že moje kočka chce spáchat sebevraždu a nenašla jsem dopis na rozloučenou a důvodem bude ta změněná značka granulí. Další nápad byl vylézt na linku a že slezeme dolů. Neměla jsem doma lešení, ani popruhy, co by mě jistily. Takže taky nic. Základem bylo na ni neustále mluvit, kontakt, kontakt…pomalinku jsem došla k lednici a stále na ni mluvila, že vše bude v pořádku, vytáhla jsem šunku a pomalu ji naváděla zpět, aby seskákala dolu cestou, kterou se tam dostala. Když byla na lednici, skočila na mě. Pak dolu. Se vztyčeným ocáskem si tak poskakovala a šla si lehnout do ložnice. Já si šla vzít suchý oblečení. Koukala jsem, jestli na Dámejídlo nenabízejí donášku neurolu, dala jsem si panáka nějakýho sladkýho čuča z Vánoc a šla spát. Na okraj postele, protože jsem nechtěla holčičku rušit, když se roztáhla přes celou postel a ona má téměř metr, když se natáhne.

Ve 4h ráno mě vzbudily hlasy. Strašně jsem se vyděsila, že je tady zloděj. Kočky jsem neviděla, mobil jsem nechtěla rozsvítit, aby ten zloděj neviděl, že jsem vzhůru a nezabil mě. Musím přestat koukat na ty thrillery na Netflixu. Takže jsem si rychle promítala hlavou, co by dělal Walker, Texas, Ranger. Co by dělal Semir z Kobry 11, co by dělala Xena – princezna bojovnice. Sebrala jsem veškerou odvahu (žádná nebyla) a s naprostým odevzdáním, že je to na život a na smrt, jsem se vydala směr obývák a kuchyň. Zbraň? Ehm, myšky na hraní od koček – neptejte se, jak to mělo sloužit jako zbraň. Blížím se pomalými kroky tmou přes chodbu do obýváku, na čele kapičky potu a v hlavě myšlenky díky mami, žes mi dala tak krásný život….Viděla jsem i malé světlo, myslela jsem, že zloděj něco hledá (to ještě netušil, jak špatnou domácnost si vybral). Nejdražší položka je moje kočka s papírama. Pomalinku očkem na kouknu do obýváku a málem mě porazil infarkt. Tlak na 250. Tep se nedal ani spočítat, jak rychle to jelo a teď to přišlo. Čekáte Kill Billa? To snad nemůžu ani napsat. Moje kočka, asi po traumatu, který večer zažila, si lehla na gauč. Tím si lehla na ovladač. Tím se zapla televize. Tam Velmi nebezpečné vztahy. Já to nikdy neviděla, tak nechápu, jak to tam naklikala, a dívala se. Uff…

Zřejmě mi tím chtěla naznačit, že máme napjaté vztahy, navíc ten pokus o sebevraždu, je čas zavolat kočičího psychologa. Jdu googlit.

Ciao!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Jirásková | čtvrtek 13.4.2023 20:52 | karma článku: 20,04 | přečteno: 376x
  • Další články autora

Veronika Jirásková

Veroplky 28

Koleno letící horským vzduchem za zvuku Ti Amo nebo ukrajinský masér připravující moje tělo na frontu. To jsou největší zážitky poslední doby.

21.2.2024 v 17:45 | Karma: 18,54 | Přečteno: 407x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 27

Adventní čas, krásný čas. Hlavně když máte kočky. Pardon. Kočku a tygra. Vánoční stromek a světýlka... K zemi letělo všechno. Jen tygr vzhůru.

18.12.2023 v 19:36 | Karma: 17,76 | Přečteno: 322x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 26

Listopad. Skamarádila jsem se s Robertem Bryndzou, pokecala s prezidentem Klausem, pobesedovala s Vladimírem Dzurem, měla rozhovor v rádiu, oslavila narozky a prošla se po červeném koberci.

10.12.2023 v 18:07 | Karma: 15,89 | Přečteno: 306x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 25

Všichni se bojí pátka třináctého. Toho se nebojím. Můj život je jeden velký pátek třináctého. Kdo mě zná mnoho let, ví, že jsem magnet na trapasy a dramatické situace. Posledním takovým byl jeden říjnový pátek ...

2.11.2023 v 21:28 | Karma: 23,80 | Přečteno: 376x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 24

Kočka na veterině. Zdánlivě běžná věc, ale ne s moji kočkou a ne se mnou. A s naším veterinářem...Další z nevšedně všedních dní.

23.10.2023 v 21:18 | Karma: 24,36 | Přečteno: 458x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Fotbalový zápas se dohrál noži. Další důkaz, jak války klanů sužují Německo

14. května 2024

Premium Tam, kde kdysi přilétla nějaká ta rána pěstí, se dnes střílí. Řeč je o okresním fotbale v Německu,...

Chybí důležitý lék na astma, i kvůli ceně. Kdo koho vydírá? přou se lidé

14. května 2024

Premium Češi s astmatem, alergií či chronickou obstrukční plicní nemocí složitě shánějí lék ve spreji...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 18,54
  • Průměrná čtenost 404x
Jsem Veronika, ráda píšu vtipné příběhy, občas s lehkou dávkou ironie a špetkou sarkasmu, nebojím se černého humoru, ale důležité je umět se zasmát sám sobě. A když mé historky baví lidi okolo mě, snad budou i vás :-). 
Instagram: @beyourselfwithveronika.

 

Seznam rubrik