Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Veroplky 23

Prosila jsem své sledující na Instagramu o 10 hesel, které musím užít v dalším blogu: Pochopení; Vánoce se blíží; Australopithecus; Vřes, vřes; Láska, podzim, kamarádství z internetu; Crosscafe; Porozumění; Záhon; Láska;

Tak jsem se rozhodla, že si dnes nedám kafe. Tak jdu na to!

 

Předně vás všechny prosím o POCHOPENÍ. Myslím, že z toho vyleze ještě větší kravina než obvykle. Zážitků mám plno, ale nestíhám je všechny uchopit tak, aby byly publikovatelný pro širokou veřejnost. Což teď působí, jako kdybych někde stála na rohu a čekala na klienty nebo natáčela filmy pro dospělé. Tak až tak nééé.

Může za to LÁSKA. Mám toho kluka a trávím s ním dost času, abychom si na sebe nějak zvykli, resp. aby si zvykl on na moji temperamentní povahu a pochopil, že se mnou se nudit nikdy nebude. Naštěstí má ohromný POROZUMĚNÍ pro všechny moje aktivity, které souvisejí se psaním, ať blogů, tak budoucí knížky, s různýma spoluprácema na instáči, kde plánujeme rozjet různé nové projekty. Ne s ním. S těma společnostma. Moc se na to těším, protože je to nový náboj, a hlavně se budu posouvat za svoje hranice pohodlnosti a budu na sobě více pracovat. Jsou to odvětví, která už potřebují znalosti, a tak mě naplňuje pocit, že nemusím prodávat make-up a jeho odstíny a říkat, jak omládnu o 20 let a že lepšího kytu na ksicht na trhu není.

Jó, o tom by povídal jistě své takový AUSTRALOPITHECUS. Určitě všichni, jako já, víte, že se jedná o rod vyhynulých hominidů, žijících v pliocénu a pleistocénu ve východní, jižní a střední Africe. Jeho zástupci totiž patří k přímým předkům moderního člověka. Jak na něj koukám, nebojte, nesedí vedle mě, make-up by mu až tak nešel. Je chlupatej a chtělo by to nějakej strojek. Jestli by to ale utáhnul…možná sekačka na trávu by to zajistila. Se vší úctou k australopithecovi. Kdybych se s ním ale mohla setkat, bylo by to určitě na PODZIM. Možná by časem došlo i na KAMARÁDSTVÍ Z INTERNETU.

Tuhle jsem viděla přes plot u sousedů pěkný ZÁHON. Nevím, co mě na něm tak zaujalo, jestli ta hlína nebo chcíplý kytky, ale byla to LÁSKA na první pohled. Už jsem měla jasnou představu, jak by to bylo jen samý VŘES, VŘES….Ty mám hodně ráda. Jsou barevný, nenáročný, vydrží to…už máte svůj vřes?

Podzim je moje nejoblíbenější roční období, no asi všechny kromě toho léta. Ale to bych se opakovala. Hoši, víte ale co brzo nastane? Asi tak za tři výplaty? Přeci VÁNOCE SE BLÍŽÍ. HO, HO, HO. Už jsem objednala první vánoční dárek, dokonce jsem ho i vyzvedla a zabalila. To je snad poprvé, co jsem takhle magor už od podzimu. Obvykle zavařím e-shopy, i ty čínský, 10 dní před Vánocema. Ale víte jak, byla akce, blesklo v hlavě, good idea, Veroniko. Nemůžu vám ani říct, co to je, protože by to nebylo překvapení a musela bych si to nechat.

TAK JSEM SE ROZHODLA, ŽE SI DNES NEDÁM KAFE. Tohle nejsou moje správný životní rozhodnutí. Můj mozek už je na kofeinu závislej a můj vysokej tlak taky. Co kdyby se mi zvedal, ten tlak, co jinýho, že jo, jen z věčnýho nasrání lidí na přechodu. Vůbec se nebudu pouštět do popisu podzimních městských slavností, co byly teď v Pardubicích. Všechno bych musela vypípat – obrazně řečeno – a bylo by z toho tak akorát hovno. Ale ty přechody….ty přechody…ta halda lidí…

Nádech, výdech…

Chci říct, že jsem teda do CROSSCAFE nešla, kafe si nedala, ani žádný zázračný italský nápoj a vidím to na masakr v Bille nebo v Penáči. Si ještě rozmyslím.

Ještě vám povím, jak se jela Velká Pardubická. Já tam teda nešla, ale jela jsem okolo busem. Řidička se mi moc líbila, taková paní od rány. Jako nikdo ji nenapad, ani nebyla na ránu, byla rázná. Auta se postavila podél silnice z obou stran, ona otevřela okénko a zařvala, že je tady zákaz stání, ať jedou do prdele a o pár metrů dál už specifikovala i národnosti, protože se přijela na koňský závody podívat i švédská kráva. Kdo by to byl čekal…

Svět se hýbe hodně dopředu, myslím, že příští rok se na dostihovém závodišti na švédské krávě projede místo žokeje novodobý australopithecus.

Inu, co by ne!

Ciao!

Autor: Veronika Jirásková | pondělí 9.10.2023 17:46 | karma článku: 17,50 | přečteno: 312x
  • Další články autora

Veronika Jirásková

Veroplky 28

Koleno letící horským vzduchem za zvuku Ti Amo nebo ukrajinský masér připravující moje tělo na frontu. To jsou největší zážitky poslední doby.

21.2.2024 v 17:45 | Karma: 18,54 | Přečteno: 396x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 27

Adventní čas, krásný čas. Hlavně když máte kočky. Pardon. Kočku a tygra. Vánoční stromek a světýlka... K zemi letělo všechno. Jen tygr vzhůru.

18.12.2023 v 19:36 | Karma: 17,76 | Přečteno: 320x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 26

Listopad. Skamarádila jsem se s Robertem Bryndzou, pokecala s prezidentem Klausem, pobesedovala s Vladimírem Dzurem, měla rozhovor v rádiu, oslavila narozky a prošla se po červeném koberci.

10.12.2023 v 18:07 | Karma: 15,89 | Přečteno: 306x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 25

Všichni se bojí pátka třináctého. Toho se nebojím. Můj život je jeden velký pátek třináctého. Kdo mě zná mnoho let, ví, že jsem magnet na trapasy a dramatické situace. Posledním takovým byl jeden říjnový pátek ...

2.11.2023 v 21:28 | Karma: 23,80 | Přečteno: 375x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 24

Kočka na veterině. Zdánlivě běžná věc, ale ne s moji kočkou a ne se mnou. A s naším veterinářem...Další z nevšedně všedních dní.

23.10.2023 v 21:18 | Karma: 24,36 | Přečteno: 458x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 18,54
  • Průměrná čtenost 404x
Jsem Veronika, ráda píšu vtipné příběhy, občas s lehkou dávkou ironie a špetkou sarkasmu, nebojím se černého humoru, ale důležité je umět se zasmát sám sobě. A když mé historky baví lidi okolo mě, snad budou i vás :-). 
Instagram: @beyourselfwithveronika.

 

Seznam rubrik