Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Veroplky 22

Bude nám končit léto. Hurá. Město se plní tureckým Gucci, bulharským Adidas a teenage generace oblíká Shein – dovolenky jsou u konce.

Já vím, že všichni milujete léto. Já ne. Pro mě existuje jaro, podzim, zima. Mám ráda dlouhé dny, grilování s přáteli a západy slunce nad mořem. Ale nesnáším ta brutální vedra, kdy nevíš, co si vzít na sebe, protože všeho je moc. Kolikrát bych svlíkla i kůži. Vlasy musím mýt každý den, protože se potím jak starej chlap v hospodě a jsou celý ulepený. A na vlasy si prostě nenechám sáhnout. Ty musí být perfektní.

Sedět v kanceláři je taky fajn, všichni sdílejí fotky od vody a ty jedeš jak stroj mezi čtyřma stěnama a lapeš po dechu. A umatláváš tu ofinu, abys večer zase myla vlasy. Klimatizace? A to jako máme, ale chceš mít hned angínu? Nechceš. Ležet v horečkách, když je v horečce celá republika. Sport se moc dělat nedá, protože čekáš, kdy to s tebou praští, a dostaneš budík. No ne na vstávání. Nikomu se nic nechce, protože je hrozný vedro. Však to řikám. Když se někoho zeptám, kdy už bude podzim, jsem za vyvrhele, protože celý svět čeká jen na to léto a až bude teplo.  Ale proč vy všichni pak nadáváte, že je hic a kdy ta vedra skončí?

Vadí mi tma. Půjdu do práce po tmě a taky se z ní budu za tmy vracet. Ale to je jediné. Miluju, když si můžu vzít podzimní módu. Tenisky, džíny, košile, sako apod., čti nelakuješ denně nehty, neholíš denně nohy, zakryješ faldy a vypadáš šik. Make-up drží kde má a obočí taky. Ale to mám svoje, i řasy, i nehty. Vlastně jsem úplně out.

Ani jsem vám ještě neřekla tu novinku – mám kluka. Teď si představte to seznamování a chození na rande, když je hic. Matlám ten make-up, ať nejsou vidět kruhy pod očima z toho, jak nemůžu v noci chrápat z toho vedra. Ten vůbec nedrží, protože jsem celá orosená. Ofina není vyfoukaná dokulata, ale ulízlá jak jazykem krávy. Šaty? No který, ve všem je hic, ve všem jsem nateklá, ve všem bude vidět, když se zpotím, ve všem je problém. Kraťasy nechceš, ať neukazuješ hned celý stehna, který připomínají dvě klády – dobře, kládičky a břicho máš jak meloun, protože nesnáším neustále pít vodu a tak se zavodňuješ a čekáš, kdy se tě zeptaj, kdypak máte termín maminko? Pak si jdeš s kořenem sednout na víno, ať se atmosféra trochu uvolní, a cítíš, jak ti z čela stéká pot a ty víš, že to vidí a dělá, že si nevšiml. Nemůžeš vytáhnout ani kapesníček a otřít si čelo, ať nejseš jak babička, která trpí na vysoký tlak. Pořád nechápu, kde vznikají ty letní lásky.

Proč nejedete někam k vodě, ptala se kamarádka. No tak tohle byla otázka roku, málem mi vypadly oči z důlků. To nebudu ani komentovat, možná jste pochopili, že do plavek fakt nechci a podzim s pončem je můj svět. Jako nemám 200 kg, ale přece každá holka chce vypadat na těch rande nejlíp, co dokáže a ví, kde má jaký rezervy a já jsem na sebe hrozně kritická a vidím to reálně, takže mě láska skutečně mozek nezatmívá. Já ten svůj špek vidím pořád a fakt není růžovej. Rozuměj růžové brýle. Taky mi není 16 let, abych byla jak vyblblá puberťačka a myslela jsem, jak mi celý svět leží u nohou. Jako mám ten instáč a nějaký tisíc lidí, co sledují můj život, ale s fotoshopem pořád neumím a ani nechci. Pak tě potkaj na ulici a vidí, jak vypadáš, takže to stejně nemá význam. 

Dokážete teda pochopit, jaký šok jsem zažila včera, když jsem procházela kolem televize a slyším Dagmar Honsovou, jak říká tu nádhernou větu, že v sobotu nám začíná astronomický podzim, mně se rozzářily oči jak malýmu dítěti a najednou přijde věta: ale i přesto nám vydrží letní teploty. 

Celá naděje v prdeli. 

Ciao!

Autor: Veronika Jirásková | úterý 19.9.2023 21:37 | karma článku: 22,23 | přečteno: 420x
  • Další články autora

Veronika Jirásková

Veroplky 28

Koleno letící horským vzduchem za zvuku Ti Amo nebo ukrajinský masér připravující moje tělo na frontu. To jsou největší zážitky poslední doby.

21.2.2024 v 17:45 | Karma: 18,54 | Přečteno: 396x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 27

Adventní čas, krásný čas. Hlavně když máte kočky. Pardon. Kočku a tygra. Vánoční stromek a světýlka... K zemi letělo všechno. Jen tygr vzhůru.

18.12.2023 v 19:36 | Karma: 17,76 | Přečteno: 320x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 26

Listopad. Skamarádila jsem se s Robertem Bryndzou, pokecala s prezidentem Klausem, pobesedovala s Vladimírem Dzurem, měla rozhovor v rádiu, oslavila narozky a prošla se po červeném koberci.

10.12.2023 v 18:07 | Karma: 15,89 | Přečteno: 306x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 25

Všichni se bojí pátka třináctého. Toho se nebojím. Můj život je jeden velký pátek třináctého. Kdo mě zná mnoho let, ví, že jsem magnet na trapasy a dramatické situace. Posledním takovým byl jeden říjnový pátek ...

2.11.2023 v 21:28 | Karma: 23,80 | Přečteno: 375x | Diskuse| Osobní

Veronika Jirásková

Veroplky 24

Kočka na veterině. Zdánlivě běžná věc, ale ne s moji kočkou a ne se mnou. A s naším veterinářem...Další z nevšedně všedních dní.

23.10.2023 v 21:18 | Karma: 24,36 | Přečteno: 458x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 28
  • Celková karma 18,54
  • Průměrná čtenost 404x
Jsem Veronika, ráda píšu vtipné příběhy, občas s lehkou dávkou ironie a špetkou sarkasmu, nebojím se černého humoru, ale důležité je umět se zasmát sám sobě. A když mé historky baví lidi okolo mě, snad budou i vás :-). 
Instagram: @beyourselfwithveronika.

 

Seznam rubrik