Pamatujte, pánové musí vidět, že jste dámy, a ne holky z ulice!

Že to naše děvčata nedokážou? – Ale jděte! Jen se koukněte, jak si ty parádnice vykračují. A mají důvod - po týdnu průpravy se chtějí odreagovat - pořádně odreagovat...

Kapitola šestá - pokračování    

Čerňušky   

(Sochy z písku 6.3.)

(Ben Preuss, Mirek, ČR)

  Lída je překvapená, ale i ona se rychle zorientuje. Sedne do auta a za chvíli je v penzionu. Spatří výpravu a souhlasí s manželem.

  „Wernere, bezva nápad – všechny pomůžeme, včetně mě. Ať se manažerky předvedou, že se umí bavit. Nesměj se, i to je součástí psychologické průpravy. Čerňušky přece nebudou trčet celou neděli na zámku. Dostanou se na vzduch, protáhnou si těla a osvěží angličtinu. Tihle chlapi nejsou baroni, ale Anglie je Anglie,“ vypočítává pozitiva. Nakonec ještě dodá: „Na odpoledne připravíme pohybové aktivity. A večer? – Farewell, budou-li hosté chtít. Stejně mě děvčata uhánějí o párty.“

  Prímek je spokojen. Lída slíbila uvolnit svěřenkyně ve prospěch rodinné firmy. Teď ale musí souhlasit s programem také ti, jichž se to týká. Nejprve proberou nový plán s delegátkou. Sugar nic nenamítá. Pak si zavolají předáka Hamiltona. Návrh, že odpoledne hejbnou kostrou a večer mezi sebou uvítají čerňušky, se mu zamlouvá.

  „Vaše sportoviště využijeme – nejsme zvyklí povalovat se na pokojích. A děvčata jako doprovod? – To je báječné!“ odpovídá James Hamilton. „Kolegové budou určitě pro, na to vsadím krk!“ dodá a pospíchá kamarádům sdělit, co se právě dověděl.

  Lída se vrátila na zámeček. Holky čekají, co po nich může chtít. Dnes mají přece volno.

  „Jedu z penzionu a vezu novinu – a dopředu říkám, že příjemnou.“

  Poví jim o dorazivších hostech a navrhne strávit společné odpoledne.

  „A překvapení na závěr: večer bude v penzionu farewell párty. Pánové doufají, že se zúčastníte.“

  Lídina zpráva probudila manažerky z letargie. Špitají si a smějí se jako rozpustilá děvčátka, která se chystají na zakázaný film. Je vidět, že navzdory tvrdému výcviku neztratily přirozenou touhu družit se. Rády se změně přizpůsobí. Pořád jim šéfová zdůrazňuje, že mají být flexibilní. Tak jí ukážou, že nejsou jeptišky z kláštera.

  „Ano, Lído, půjdeme tam!“ slyší Prímková ze všech stran. I ona tuší, že dnes Pohádka rozkvete do krásy; přesto si neodpustí výchovnou lekci.

  „Nezapomeňte, že reprezentujete firmu Czernai, tak ať jsou na vás ve Vídni pyšní. Pamatujte: pánové musí vidět, že jste opravdové dámy, a ne holky z londýnské ulice. Děvčata, a teď každá svoje heslo.“

  „Czernaiové jsou príma rodina! Pro Czernaie dělám ráda! Miluji Czernaiovu pilulku, spolknu ji jak vlk Karkulku! Je mi ctí být jednou z Czernaiů! S Czernaiem je na světě lépe! Dám se k Czernaiům a poznám Evropu! Splnil se mi sen – dělám pro Czernaie jen!“ vykřikují dospělé ženské, jedna po druhé, svá osobní motta.

  Podobné „vzpruhy“ zařazuje Lída do výcvikového programu několik let. Sama jde příkladem. V rámci firemní kampaně pro rok dva tisíce deset si tato krásná žena nechala veřejně vytetovat na vnitřní stranu levého lýtka nápis „I love Czernai’s family – Welcome to the future“, k tomu přidala malé srdíčko na konci věty. Stěžejní reklamní šot, natočený v Alpách, zaznamenal třeba na YouTube nebývalý ohlas. Divíte se, že to ve firmě dotáhla tak daleko?

  Skončil polední klid a děvčata zamířila k penzionu. Svižnou chůzí tam budou za chvilku. Prímková je sleduje ze svého apartmá v prvním patře zámečku Bedrník. Zná jejich přednosti a slabiny. Bodejť by ne, vždyť každou sama vybrala, aby ji vycepovala k obrazu svému. Vyplácí se to. Její holky jsou chloubou Czernaiova koncernu. Že je Lídina koncepce odlidštěná? Že jsou jako roboti? – Ale jděte! Jen se koukněte na ty parádnice, jak si vykračují.

  Sedm mladých dam z různých koutů Evropy právě napochodovalo do jídelny. Jsou pohledné, vzdělané, úspěšné. Po týdnu vojenské průpravy se chtějí odreagovat – pořádně odreagovat. V Londýně se takové povyražení řeší hodně dlouhým pátečním večerem. Tady jsou holky rády za neděli. Dámy a pánové, odpoledne plné zážitků začíná!

  U několika stolů sedí dvě skupiny, které se chtějí poznat. Inicializační tanečky se smrsknou do decentních a nucených úsměvů s jediným přáním – ať je to okukování za námi. Všichni vědí, že se musí najít „šašo“, který přeruší trapné ticho a zavelí ke sbližování. Na Pohádce jednoho takového mají. Je jím docent Brejla. Tenhle užvaněný chlapík patří do vyhledávané kategorie bavičů-startérů.

  „Boys, pojďte sem! Yes, přirazíme stoly. Děvčatům to nebude vadit, že ne? Irmičko, pánům pivečko a dámám vínko. Vínečko ne, že je brzy? Tak alespoň střik nebo nabídneme jablečný cider – ten letos letí. No tak, pánové, přece nebudeme sedět takhle: chlap, chlap, chlap. Hezky to promícháme, to je ono!“

  Brejla ví, že čím dříve dá obě skupiny dohromady, tím lépe.

  „Pane Josef, ti vzadu už dopili. No tak, doneste jim ještě jedno! A Agnieszka – jo, ta slečna z Polska – si dá jen vodu z kohoutku,“ diriguje mladého muže s vizáží prvorepublikového sňatkového podvodníka. Hadovitého číšníka-brigádníka si Irma často najímá na výpomoc.

  „Výborně, tamhle už se spolu baví. Zato v pravém rohu je to jak na funuse. Hned k nim zajdu. Irmo, kde vězí ten Josef?“ pronese směrem k provozní, a aniž by čekal na odpověď, zamíří k zamlklým dvojicím.

  Brzy jednotlivé páry rozmluví. To mu však nestačí: poletuje mezi stoly a rozsévá dobrou náladu. Tady přidá anekdotu, jinde lechtivou narážku. Docent má na lidi čuch. Dobře ví, co na koho platí. Do půlhodiny splní úkol. Přítomní nezávazně konverzují a jeho přítomnost je zbytečná. Teď si může dát orosenou sklenici piva sám. V tom vedru bodne. Přisedne ke stolu, kde jsou manželé Prímkovi.

  „Docente, byl jsi dobrej! Takovýho baviče, kterej to během chvilky rozjede, si cením. A ty to víš.“

  „Peter, připojuji se k manželovi. Byl jste suprovej.“

  „Paní doktorko, děkuji,“ podívá se na Lídu s netajeným obdivem.

  „Peter, vážně jste moje holky naladil. Teď z nich spadne ostych, mají-li nějaký,“ špičkuje Prímková.

(koláž 2)

  „Lído, máte pravdu – hoši si musí dát pozor. Sportovní neděle s čerňuškami bude jistě náročná. Nemýlím se, že ne?“ praví Brejla s kamennou tváří. Vzápětí se Prímková dvojsmyslně rozchechtá.

(pokračování za tři týdny - sobota 4. února)

Autor: Luboš Vermach | sobota 14.1.2023 16:59 | karma článku: 26,32 | přečteno: 615x
  • Další články autora

Luboš Vermach

Mám rád trávu ze svýho políčka

Tímhle popěvkem známého feťaka započala tragédie, na jejímž konci bylo několik mrtvých, ale také zatčených jednoho z vlivných obchodních seskupení...

20.4.2024 v 16:59 | Karma: 5,99 | Přečteno: 335x | Diskuse| Poezie a próza

Luboš Vermach

Silnice plné kliftonů

Připravuje-li se zátah na nebezpečné živly, je třeba hodně policejních sil. Ne vždy to dopadne tak, jak se plánovalo. Pak ovšem vzniknou situace, které málokdo předpokládal...

6.4.2024 v 16:59 | Karma: 11,53 | Přečteno: 414x | Diskuse| Poezie a próza

Luboš Vermach

Když zelináři pašují sexuální otrokyně

Zdánlivě nesmyslnou činnost provozuje gang, který vypadá jako solidní zelinářská firma. Jenže zvyky z minulosti je neopustili ani dnes. Proto nepřekvapí, když policie otevře dodávku s kapustou a zelím, a najde mezi zbožím...

16.3.2024 v 16:59 | Karma: 25,49 | Přečteno: 775x | Diskuse| Poezie a próza

Luboš Vermach

Polyamorikem proti své vůli

Začalo to tím, že manželský pár poskytnul podnájem krásné mladé ženě. V průběhu let se v domě utvořil zajímavý trojúhelník. Potíž je v tom, že se vztahy v trianglu povážlivě vychýlily jedním směrem

22.2.2024 v 11:37 | Karma: 25,26 | Přečteno: 811x | Diskuse| Poezie a próza

Luboš Vermach

Miláčku, ty víš, že já už jiná nebudu

Všemi mastmi mazaná paní Gregorová ví moc dobře, jak se dostat k tomu, co chce. Bez ohledu na to, co nakonec způsobí, si jde tvrdě za svým cílem

10.2.2024 v 16:59 | Karma: 25,36 | Přečteno: 763x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 134
  • Celková karma 18,72
  • Průměrná čtenost 836x
Ekonom, účetní, dělňas, skladník, zástupce ředitelky, fotbalista a dopisovatel. Tak za tohle všechno jsem  dostával peníze. Dnes jsem spokojený a skromný rentiér, proto se mohu věnovat tomu, co mě baví. Třeba vyprávět  příběhy o lidech, které jste určitě někde potkali. Já kupříkladu ve svých románech "Miláček Anglie" a "Ta naše nadace česká". Chcete-li vědět více o této "everlasting story", neváhejte a pište na machvr@seznam.cz

Hezký den všem přeje V .R. Mach

Seznam rubrik