Minuta ticha

Asi bych nepsal o takové triviální záležitosti, jako je uctít minutou ticha mrtvého, či mrtvé, oběti neštěstí... Každý slušný člověk ví, že to se zkrátka dodržuje. Kdyby se naneštěstí nestalo to, co se stalo. 

Nedávno jsem napsal komentář, o nevhodném chování  pilota Formule 1 Lewise Hamiltonona, který nerespektoval minutu ticha za Justina Wilsona, shodou okolností také Brita, jiného pilota formulových závodů – IndyCar, který zahynul při závodech letos 24.srpna.

Napsal jsem doslova: „Blb, nevychovaný a tupý i když bude mít hodně peněz, bude navždy blbem. A nic na tom nezmění to, že třeba je i v něčem nejlepší na světě. Kde není základ, tam se to zkrátka ničím již nedožene.“

Tento příspěvek mi smazali. Doslova cituji: »Důvod smazání: Příspěvek nepatří do slušné a kultivované diskuse.« A já to uznávám. Nazval  jsem pana Hamiltona blbem, a opravdu není tomu tak. Omlouvám se mu. Je to jen hlupák, hulvát a nevychovanec.

Naneštěstí jsem byl bohužel také svědkem dalšího zneuctění oné „minuty ticha“ za mrtvé. A to včera u nás v práci. Naše společnost, tedy vedení společnosti se rozhodlo, že všichni zaměstnanci uctí jednou minutou ticha oběti z 11. září 2011. Aby všichni zaměstnanci věděli oč jde. Umístili pracovníci personálního oddělení na viditelná a frekventovaná místa oznámení kde stálo toto:

Bohužel, někteří zaměstnanci na sebe pokřikovali, pokračovali v práci, nevěnovali tomu pozornost. Ale našli se i tací, kteří se dokonce nahlas smáli. Zkrátka velmi vkusně uctili památku obětí teroristů.

Pravděpodobně nebude úplným tajemstvím, pokud napíši, kteří lidé onu minutu ticha zneuctili. Byli to prý integrovaní lidé z Jemenu, Pakistánu, Ghany a Somálska.

Situace se prý bude řešit v pondělí, ale jak znám místní bezzubou politiku »Staré dobré Anglie«, která se drží zásady: „hlavně je nenaštvat“, tak se nic nestane. Budou pravděpodobně vyzváni, aby to již příště nedělali. A tím to skončí.

Já jen, že to s onou integrací nevypadá tak skvěle, jak se nám někteří snaží podsouvat. Smutné, co všechno si necháme líbit.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Řehák | sobota 12.9.2015 12:25 | karma článku: 20,60 | přečteno: 576x