Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně se líbí, jak ti údajně vzdělaní a moudří přehlížejí celkem prostý fakt, že ekonomiku neřídí nikdo s VŠ života, ale naopak právě ti údajně vzdělaní a moudří. ;-D

2 0
možnosti

Je z vás cítit nadřazenost. Holedbáte se vzděláním a několikrát dáváte najevo, že neuznáváte jiné než sobě rovné vzděláním. Osobně vám prozradím, že i mezi docenty jsou sociální idioti a bezcharakterní lemplové. Dostal jste mě informací, že hladová manželka je mnohem horší, než hladové děti. No, nevím, teda. Někdy slezte z výšin a zkuste zapřemýšlet o tom, co ti, kteří jsou pod vaši úroveň ale starají se o to abyste měl co jíst, v čem bydlet, jak se dopravovat... vlastně říkají. Sám komentujete obor, kterému nerozumíte a berete to jako samozřejmost, protože vy jste přeci někdo... Víte, zkuste se někdy zamyslet nad tím, co je vzdělanost, co zkušenosti, co prožitek a poučení a jaký je rozdíl mezi chytrostí a moudrostí. Neuškodí vám to.

3 0
možnosti

Tento sebestředný pan doktor Vaši připomínku nepochopí.

0 0
možnosti

jkeden z nejlepších článků co jsem kd četl KARMA

0 0
možnosti

A tak to hezky začalo...

2 0
možnosti

a taková nesmyslná slátanina z toho vylezla, že ti méně bystří to mohou pochopit, jako kritiku současné neschopné vlády, kterou si ti absolventi sami zvolili

;-D;-D;-D

0 2
možnosti

Tak trochu jsme si za elitařili, trochu nakydali na levicového nevzdělaného voliče, trochu jsme napsali nějakou ekonomickou hloupost, ukázali, že ekonomice nerozumíme a teď hybaj, za pacient.

7 4
možnosti

Inflace nevzniká, když je mezi lidmi více peněz. To by nikdy žádný stát nezbohatl. K inflaci musí být takový stát špatně vedený, aby peníze navíc nebylo za co účelně utratit. Jídlo, palivo, elektřina, byty nebo auta. To všechno nezdražilo kvůli přebytku peněz, ale v důsledku nedostatku takového zboží.

Nedostatek vychází ze zelené politiky EU a tak vzniká hlavní porce inflace. I kvůli ní se kupoval ruský plyn a z něj Rusko zaplatilo válku na Ukrajině. Což inflaci zase zvedlo, protože Ukrajina byla významným vývozcem. V blízkosti války také klesá reálná hodnota všech věcí, opět růst inflace.

9 0
možnosti

Radši bych napsal "reálná hodnota aktiv" nebo tak nějak, protože existují "věci", jejichž reálná hodnota naopak vylétla nahoru :D.

0 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno! R^R^R^

2 4
možnosti

Kdepak.

Je to dlouhé, nesourodé, zavádějící, nepřesné a bohužel i lživé.

;-(

5 2
možnosti

A nejlepší je na tom ten text, co popírá sám sebe. :D

Sáhodlouhá přednáška o tom, jak člověk nemá kafrat do něčeho, co se patnáct let neučil, aby ve finále rozdával rozumy z oblasti ekonomie. :D

11 0
možnosti

Taky nejsem vystudovaný ekonom, nicméně ceny nahoru mírně šroubuje předchozí QE centrálních bank v období kovidu.

Ale drasticky je šroubuje růst energií, se kterými nemá "hloupý" volič pranic společného. Putin vozil před krachem bohemia energy 100% objednaného plynu na standardní trh a pak umisťoval dalších 100% plynu navíc na evropskou energetickou burzu.

Aktuálně na evropskou energetickou burzu posílá rovných 0% plynu. Některým "nikoli přátelským" státům přestal navzdory dlouhodobým kontraktům dodávat plyn úplně. Tedy řekněme že na standardní trh aktuálně dodává 70% toho co bylo dojednáno. Co tedy muselo logicky nastat, když v energetice chybí 130% dodávek energií?

Energetická krize, která vyvolala skokový růst cen energií. A vzhledem k tomu, že energije zasahují všechny obory, musel naprosto zákonitě nastat i neřízený růst veškerých spotřebitelských cen.

Tolik tedy k onomu nezodpovědnými voliči a politiky vyvolanému růstu inflace.

Jen si dovolím poznamenat, že dlouhodobě volím pravici a o většině levicových názorech si nemyslím vůbec nic pěkného :-(...

Házet ale vidlema slepě doleva když příčiny jsou pravděpodobně úplně jinde... to mi tedy osobně moc nesedí.

12 0
možnosti

Snad jen maličko poopravím - nikoliv: příčiny jsou pravděpodobně úplně jinde, ale zcela jednoznačně : příčiny jsou úplně jinde.

;-)

0 0
možnosti

Kalousek je velmi rozzlobenx s tvrdi , ze Fialova vlada zadluzi Cesko o polovinu vice nez Babisova vlada. A vy verite lzim o odpovedne, nepopulisticke vlade

https://domaci.hn.cz/c7-67081480-12f9i5-2b4328300015249

1 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,44
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik