Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

R^ Článek pro profesora Hořejšího, který ne svém blogu na Aktuálně cz chválil tištění peněz. Jak tím EU krásně "vyřešila" krizi 2008 a zachránila Řecko.

0 0
možnosti
MK

M40i76l62a33n 83K30ö71n68i95g

12. 6. 2022 11:56

Pan Profesor je profesorem čeho? jistě ne ekonomie že?

0 0
možnosti
RN

Nevím co vaším článkem chcete říct. Pokud si myslíte že za inflaci může Babiš, máte možná do určité míry pravdu, ale koukněte se třeba na ECB a podrbejte se na hlavě až budete počítat absolventy VŠŽ co tam sedí. Kdepak brala naše ČNB peníze na ty intervence? Nebo EK s celým tím Green dealem. To je to co vyrábí inflaci, co přihodilo ta největší čísla, to k nám jde zvenku. Největší porci másla na hlavě mají ti otitulovani 50-60catnici co sedí v těhle institucích.

Babise nemusím, současně vládě tím rozhazovanim peněz zmenšil manévrovací prostor, ale vinit ho vším je prostě nepravdivé.

8 2
možnosti
MK

M69i57l13a10n 28K83ö21n21i34g

12. 6. 2022 12:00

ČNB může intervenovat v české koruně (oslabovat českou korunu) kdykoliv a v jakémkoliv množství. Vaše otázka vůbec nedává smysl.

A kam se asi podle vás ztratily to vysoké stovky miliard, které si Babiš půjčil naším jménem a rozforfroval je jakožto úplatky voličům? Ty se nijak na inflaci nepodepsaly? Svatá prostoto...

Proč si myslíte, že ČNB zvedá sazby? To na dovezenou inflaci nijak nefunguje. Ti pánové mají na věc jiný názor. A, s přihlédnutím ke diskutovanému článku, proč si myslíte, že o tom víte víc, než oni? Víte leda prd že?

0 0
možnosti
MP

Chrám vzdělání - ano, chrám znalostí - ano, chrám moudrosti - v žádném případě :-)

16 3
možnosti
PC
ZZ

Ano, je tu velká skupina lidí, kteří říkali: Nene, takové rozhodnutí se mi Fialo nelíbí, nutně vaše embargo povede k velké inflaci, nakonec nás poškodí, zchudneme ještě více, poškodí to ekonomické vztahy a obchod a průmysl a vlastně všechno.

Ale dodnes jim nikdo nenaslouchá. A už vůbec ne ti, kteří si své embargo na plyn a ropu prosadili a uvrhli nás do této katastrofální inflace.

:-P:-P:-P

7 9
možnosti

Jakési embargo s tím vůbec nesouvisí. Možná jste nepochopil, že řeč je o minulé vládě, která pod pláštíkem covidu naprosto bez rozmyslu rozdala spoustu peněz na úkor státního dluhu a přispěla tak k současné vysoké inflaci.

9 0
možnosti

"Někdo má bolest za zlý fenomén, ale je to vlastně negativní pocit, který nás má učit, že sahat na horká kamna není vhodné, a tím zamezí dalšímu poškozování organismu." Tak nejde ani tak o ta kamna, ale bolest hlavně ukazuje, kde je s tělem něco v nepořádku. Ovšem absolventi farmaceutické fakulty života a marketinku na to úspěšně kašlou, a tak bolesti masivně nabízenými patáky úspěšně tlumí.;-D

4 1
možnosti
JR

J21a79n 89R12á71ž

12. 6. 2022 9:27

Zajímavé a poučné!

2 1
možnosti