Ekonomika dle Paroubka

V době hledání úspor, kde se dá (jak na úrovni vlády tak i mnohých jednotlivců), snažit se nezadlužit a přežít do lepších časů, nabízí Jiří Paroubek 100 tisíc pracovních míst na úkor dalšího zadlužování.

Včerejší představení ekonomické části volebního programu ČSSD opravdu nezklamalo, i když jsem nečekal, že se Jirka rozmáchne až tak moc. Často se ptám, jestli tzv.ekonomům pracujícím na zakázku pro ČSSD zbývá alespoň špetka rozumu, nebo se stoprocentně řídí heslem "koho chleba jíš, ...". Peníze nesmrdí.

Jak může někdo tak vysoce postavený, možná příští premiér (doufám, že ne!), vyslovit teze typu, že "zadlužování země typu Česka je dobrou fiskální pobídkou". Nejsem ekonom, nejsem ani zdaleka tak chytrý jako ekonomický tým Jiřího Paroubka, ale říkat, že prohloubení zadlužení naší zemi neuškodí, nevadí prý ani prohloubení již tak strašlivého deficitu státních financí, je  takový nesmysl, kterého se děsí snad každý soudný člověk. Způsob splácení dluhů ČSSD nenabízí. Co takhle Lotyšsko, Maďarsko? Doufám, že nechceme dopadnout jako tyhle země.

A to je teprve začátek volební kampaně! V září to bude opravdu zajímavé.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Vavřík | pátek 3.7.2009 13:40 | karma článku: 14,08 | přečteno: 2356x