WikiLeaks nastavuje zrcadlo

Společnost se vyvíjí, mění se i míra pokrytectví v ní. Lež a přetvářka se stává v politice a vládnutí pravidlem.

Všichni v tom žijeme. WikiLeaks zveřejnili pouze důkaz skutečností, které většinou tušíme. Společnost je v morální krizi. Lhaní a přetvářka se staly běžným způsobem mezilidské komunikace i na nejvyšší politické úrovni.

Mnozí jsou přesvědčeni, že bez lhaní a přetvářky žit nejde, podobně jako na konci osmdesátých let u nás. Sametová revoluce byla hlavně „Za pravdu“. Lidem tehdy přetvářka už lezla krkem.

Častější úniky dokumentů jsou důkazem rostoucí neloajality občanů i zaměstnanců státu. Mocenský systém proto přitvrzuje. Politici pořádají na Juliana Assange hon. Schvalují náhubkové zákony. Máme poslouchat a nebýt zvědaví.

Objevily se spekulace, že za informcemi WL stojí Čína. Mohl by to být i nějaký agresor. Cabelgate paralyzuje zpravodajsko diplomatické služby. Já však doufám, že po nastavení zrcadla nezačne akční film.

Jsem přesvědčen, že za informacemi i serverem stojí lidé, kteří už k současné prolhanosti nechtějí nečině přihlížet. Vzpírají se moci současných vládců, i se všemi následky. Jejich odvahu oceňuji a líbí se mi.

Pozn.:

Některé servery jsou blokovány, proto existuje stále více možností: http://wikileaks.info/

Náhradní adresa: http://46.59.1.2/

 

Autor: Ivo Vašíček | čtvrtek 2.12.2010 8:00 | karma článku: 25,09 | přečteno: 2620x