Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pidla

3. 12. 2010 11:08
Taky doufám, že jsou autoři ti,

co stojí o pravdu. Bohužel se ukazuje, že vše šlape po stejných kolejích, diplomaté= agenti, jejich projev mimo kamery= lůza,  čelní představitelé států světa jsou jen lidi a mají mnoho chyb, ale neradi to slyší, lhaní je pravidlo a všichni jsou proti všem, ale jen v zákulisí, na scéně si klepou na ramena. A jak je to v jejich soukromých životech, no hrabou si pro sebe. Je někde alespoň jeden opravdový státník ?? A ještě se potvrdilo jedno, vše se dá koupit ...R^

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

3. 12. 2010 11:41
Re: Taky doufám, že jsou autoři ti,

R^

0 0
možnosti

duhacenzor

2. 12. 2010 13:32
Autore, narodil jsem se

za soudruhů, za soudruhů jsem absolvoval základní, střední i vysokou školu, takže o lžích vládnoucích elit USA mne nemusel dnes přesvědčovat nějaký WikiLeaks, stačilo dobové Rudé právo, ovšem pravda, ideologicky to dopadlo poněkud jinak, než si u mne soudruzi přáli:o)

Až začnou WL zveřejňovat tajnou diplomatickou korespondenci Ruska, Číny, Severní Koreje, Iránu, AlKajdy a spol. pak ať tvrdí, že něčemu nastavují zrcadlo, do té doby jsou jen parta odporných zvrhlých slouhů KGB, bez ohledu na to, zda ty dokumenty jsou pravé, nebo zda si je i sami napsali a vydávají za pravé.

P:S: Pokud jsem něco před 1989 opravdu srdečně nenáviděl a dodnes nenávidím, nebyla to Moskva, ani loutkové rudé podržtašky, co si tu  Rusové v roce 1968 svými tanky dosadili, ale všichni ti "bojovníci za mír a pravdu", co si žili doma v pohodlí a dostatku ZÁPADNÍ DEMOKRACIE, dělali vše možné i nemožné, aby  podpořili SSSR, uškodili Západu a mlčeli k veletokům krve, co bolševici po světě prolévali. 

0 0
možnosti

xena123

2. 12. 2010 14:12
Re: Autore, narodil jsem se

kdybyste tam měl "I Ruska, Číny, Severní Koreje, Iránu, AlKajdy", pak bych to chápale. ale jelikož vám tam to "i" chybí, je vidět, že jste značně zaujatí.

A pokud někdo chce změnu režimu, má právo za ni bojovat, ať žije v režimu v jakém chce. V demokracii ještě více, neboť to vyplývá z její podstaty. Naopak ale myslím, že by člověk neměl strkat nos do vnitřních záležitostí jiných států.

0 0
možnosti

Jarcho

2. 12. 2010 13:11
Naprrostý souhlas.

Bible jasně říká, kdo je otcem lži.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

2. 12. 2010 15:45
Re: Naprrostý souhlas.

R^

0 0
možnosti

Dinkel

2. 12. 2010 13:05
chybějící písmenka

Opravte si chyby (chybějící písmenka) ;-) - jinak dobrý

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

2. 12. 2010 15:46
Re: chybějící písmenka

dík, mrknu na to.

0 0
možnosti

Kolumbo

2. 12. 2010 12:38
Wikileaks žádné

zrcadlo nenastavuje a když, tak blbosti a neschopnosti dnešních vládnoucích šašků vypořádat se s  činy, za které by ještě před 50-ti lety jejich pachatel skončil na šibenici. A jinde než v socialistické Americe a ještě socialističtější Evropě by skončil na šibenici ještě dnes. Diplomati jsou normální lidé a diplomatická pošta není oficiální vyjádření. Ukrást ji a zveřejnit není žádné "odhalení" ale svinstvo. Jak by se vám líbilo, kdyby někdo zveřejnil vaši soukromou korespondenci, poznámky, co si myslíte o svém zaměstnavateli,  šéfovi, spolupracovnících,  jak hodnotíte ženy ve svém okruhu...proč by to všechno nemělo být veřejné. Nemáte se přece za co stydět! Vám by jistě ani nevadilo, kdyby někdo ukradl a zveřejnil váš intimní deník. Protože vy jste , o tom nepochybuji, korektní i v nejtajnějších myšlenkách!

0 0
možnosti

duhacenzor

2. 12. 2010 13:32
Re: Wikileaks žádné

R^

0 0
možnosti

Jan-Marťan

2. 12. 2010 9:42
Kopie nebo telepatie?

Tak sorry. Buď jste se nechal inspirovat mým článkem (a to poměrně detailně) viz http://janbily.blog.idnes.cz/c/164736/Afera-WikiLeaks-Navrat-k-uprimnosti.html , zveřejněným včera, anebo máme takřka identické myšlenky. Jenže vy trochu pozdější. S pozdravem, Jan Bílý.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

2. 12. 2010 11:16
Re: Kopie nebo telepatie?

Omlouvám se. Uvažujeme stejně. Článek jsem psal včera a dal na zveřejnění dnes (běžně to tak dělám). Váš článek jsem četl následně. Shodný postoj ve shodné situaci je vysoce pravděpodobný. Vůbec bych se nedivil, kdyby se podobných textů objevilo i více.

0 0
možnosti

iacobau

2. 12. 2010 9:22
Být informován

Od doby, co existují státy, se používá špionáž. Obecně vzato není dobrá ani špatná, záleží, čeho se týká a k čemu se použije. Špionáž v nestabilních či nebezpečných zemích jako jsou Írán, Barma, Severní Korea apod. jistě má smysl a většina lidí z civilizovaného světa s tím nemá problém.

Jak se ale ukazuje, USA nemají problém špiclovat kdekoho. V tom však nevidím takový problém a takové nebezpečí, jako v samotném zveřejnění. Je to jako kdyby někdo špehoval všechny své příbuzné a pak jim to všem naservíroval (kdo co o kom říká, co všechno dělá apod.). Vůbec bych se nedivil, kdyby se rodina rozhádala, někteří by možná spolu nepromluvili až do smrti.

Něco podobného se stalo zveřejněním tajných informací světu. Ne že by to rozhádalo velké země tak, že by spolu začali válčit. Ale zaseje to zlou krev a skutečně to může ohrozit některé lidi na životě, příp. paralyzovat tajné služby i tam, kde je to ke škodě věci. Určitě je na místě otázka Cui bono? Přinejmenším kasovní trhák to tedy je.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

2. 12. 2010 11:20
Re: Být informován

Nepředpokládám, že by byly zveřejňovány vyloženě špionážní informace. Je to spíše komunikace uvnitř firmy a potvrzení "firemní kultury"

0 0
možnosti

petrph

2. 12. 2010 8:51
tak s tím se dá souhlasit

Taky jsem se včera smál, když jsem četl některá "diplomatická" zdůvodnění.

Jenomže, bohužel nevíme k čemu tohle prozrazování povede. Ta optimální varianta je, že politici odhodí ty diplomatické móresy a tabu, a dohodnou se jak chlapy u píva, "Já jsem Franta, ty jsi Tonda, v sobotu ti přivezu tu míchačku, a chci za to, že seš můj kámoš tak vosum stovek a flašku tvojí pálené slivovice...

Pak je ta špatná varianta, že se sice odhodí to diplomatické pozlátko a začne se používat silové řešené ala Hitler...:-(

0 0
možnosti

Glock Mark XI

2. 12. 2010 9:07
Re: tak s tím se dá souhlasit

Vy to ale vůbec nechápete - kulturní odlišnosti mezi oblastmi jsou tak velké, že musíte mít cosi jako společnou řeč a způsob jak umožnit všem stranám zachovat si důstojnost při řešení sporů a problémů. Už Moltke před 150 lety napsal, že "válka je pokračování politiky", tj. že tam, kde selže diplomacie, tam začíná válka.

Nechci vidět, jak by to dopadl, kdybyste zal nějakého Saúda do hospody na pivo a chtěl se s ním dohodnout .... Přinejlepším byste se dohodli, že se nedohodnete.

.

Ať chcete nebo ne, lži, diplomatické lži a diplomacie zabraňují nedorozumněním a válkám. Někdy, Občas.

0 0
možnosti

Glock Mark XI

2. 12. 2010 8:45
lhalo se, lže se a lhát se bude

Je to v lidské povaze a "užiteční idioti" (ó díky, Vladimíre Iljiči) si myslí, že lidská společnost může fungovat bez lži (a představivosti).

Všem Assanageovým obdivovatelům vzkazuji, ať si koupí lístek do kina (nebo seženou na DVD) na film "Vynález lži" ("Invention of Lying"). Ať ví, co vlastně propagují (a případně se přitom mohou zasmát desateru napsaném na kartonech od pizzy).

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

2. 12. 2010 11:24
Re: lhalo se, lže se a lhát se bude

Příliš mnoho lží paralyzuje systém. Lži snižují důvěru a destabilizují systém.

Označovat lež (která slouží k poškození obelhávaného) za tvořivost můžete, ale mě do toho netahejte.

0 0
možnosti

lost

2. 12. 2010 8:35
no, mně se taky nelíbí,

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!