Stávka proti cenzuře Internetu

Zábavní průmysl vznikl v důsledku rozvoje kopírovacích technologií. Vývoj se však nezastavil. Kopírovací technologie už nejsou zapotřebí, informace lze sdílet na Internetu.

Zkostnatělé korporace, které do zábavního průmyslu investovaly se nechtějí přizpůsobit nové situaci. Proto se snaží vývoj zabrzdit. Investují značné prostředky do ovlivňování zákonů. Politické systémy v západních zemích jsou ovládány penězi, proto se korporacím daří prosazovat zákony bránící svobodnému šíření informací.

V USA se aktuálně snaží prosadit zákony požadující od provozovatelů Internetu a Internetových aplikací, aby cenzurovali internetový obsah. Návrhy označované zkratkami SOPA a PIPA předpokládají nejen blokování webových stránek, ale i zabavování internetových domén.

Obsah Internetu je rozvíjen zejména formou individuálních příspěvků uživatelů. Provozovatelé aplikací umožňují jeho efektivní sdílení. Restriktivními zákony jsme ohrožováni všichni, kteří Internet užívají. Mnozí z nás si nebezpečí uvědomují a snažíme se proti destruktivním zásahům bránit.

Dnes mnoho serverů demonstrativně stávkuje. Snažíme se vyburcovat veřejnost k odporu proti návrhům zákonů, jejichž aplikace nás vrátí do minulého století.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Vašíček | středa 18.1.2012 18:40 | karma článku: 23,81 | přečteno: 1432x