Fungování Vesmíru (ze školních sešitů kosmického pilota)

Představme si, že celý existující Vesmír je vytvořen jedinou základní platformou. Tou platformou je časoprostor.

Hmota, které je ve Vesmíru hodně je vytvořena zahuštěním časoprostoru. Základní vlastností časoprostoru je tendence homogenizace. Tedy snaha o naprosto stejnou hustotu časoprostoru ve všech místech Vesmíru. Z toho vyplývá, že se zahuštění vytvářející hmotu musí nějakým způsobem lokálně zachovávat a to relativně dlouhou dobu. Tohoto stavu je dosaženo pomocí rovnovážné oscilace změn v časoprostoru.

Síla vyplývající z existující nerovnováhy (v okolí hmoty je časoprostor řidší) se projevuje vzájemnou tenzí. Vzájemné tenze se vyrovnávají formou záření. Každé hmotné těleso tedy vyzařuje a zbavuje se tím časoprostorových zahuštění, které není schopno v rámci vnitřních oscilací časoprostoru zachovávat v rámci vnitřní rovnováhy.

Výsledkem je, že se zahuštění ČP uvnitř hmotného tělesa koncentruje v pevnějších vazbách. To způsobuje, že se nehomogenita časoprostoru uvnitř tělesa více strukturuje. To znamená, že přibývá lokací s vyšší koncentrací časoprostoru. V jejich okolí odpovídajícím způsobem koncentrace časoprostoru klesá (uvnitř tělesa). Pokud je množství hmoty (zahuštění ČP) relativně malé projevuje se interakce s méně hustým okolím pozvolným vyzařováním. To je tím větší, čím méně pevné jsou vazby (rovnovážné oscilace). Vyzařování se projevuje snižováním teploty a smršťováním objemu tělesa.

Pokud je však množství hmoty dostatečně velké vytváří  velkou anomálii vzhledem k ostatnímu méně hustému časoprostoru. Tenze, která tím vzniká způsobuje velký tlak na ČP oscilátory uvnitř hmoty. Tento tlak jednotlivé struktury oscilace kompenzují lokálními přesuny zahuštění. Když už nejsou schopny ČP oscilátory kompenzovat sílu tohoto tlaku, uvolňují neudržitelné zahuštění časoprostoru formou intenzivního záření a přeskupováním do struktur, které jsou schopny tlaku lépe odolávat. Projevuje se to formou termojaderné reakce. Výsledkem je uspořádání hmoty, které dále dokáže v příslušném množství udržet lokální anomálii, tedy chladnoucí hvězda.

V případě, že je hmoty (zahuštěného ČP) příliš velké množství, nejsou pod velkým tlakem mezi zahuštěným tělesem a okolím schopny příslušné ČP oscilátory udržet ani zjednodušenou strukturu. Neudržitelného zahuštění se proto zbavují zářením a přeskupí se do ještě jednoduššího uspořádání. Výsledkem je nukleonová hvězda.

Pokud je hmoty (zahuštěného ČP) ještě více, ČP oscilátory se rozpadnou a uvolní zadržovanou hustotu časoprostoru formou záření. V takovém případě však dochází ke koncentraci černých dírek, které jsou základním stavebním prvkem těchto nejjednodušších oscilátorů. Tyto černé dírky jsou ve hmotě příslušnými oscilátory drženy v odstupech. Černé dírky jsou místem s nulovou hustotou časoprostoru. Jsou místem bez času a prostoru, jsou jím však obklopeny. Homogenizační tendence časoprostoru se je snaží „vyplnit“, tedy dát jim čas a rozměr. Pokud však nejsou černé dírky drženy v rámci příslušných ČP oscilátorů, vytlačí je okolní časoprostor do jednoho místa (zpočátku několika míst, podobně jako se spojují bubliny). Výsledkem je černá hvězda, které se v kosmologii říká černá díra.

Černá hvězda je velkou anomálií časoprostoru, je v podstatě opakem hmoty (tedy ve smyslu hustší/řidší). Okolní časoprostor se snaží příslušnou nerovnováhu vyrovnávat a vtlačují do ní hustší místa časoprostoru. Do černé hvězdy tedy vtlačují i hmotu. Hmota je však v blízkosti černé hvězdy vystavena obrovskému tlaku nerovnováhy. To způsobuje destrukci ČP oscilátorů a tím uvolňují další černé dírky. Přitom se uvolňuje koncentrovaný časoprostor formou záření. Většina záření však směřuje do černé hvězdy, protože se ji snaží toto záření zaplnit. Černá hvězda však „demontuje“ i časoprostor a ten v ní nenávratně mizí. Černé hvězdy jsou tedy místem, kterým „uniká“ časoprostor a rozpadá se na chaos.

Záření je ve své podstatě časoprostorovým tokem. Je to prostředek, kterým se vyrovnává časoprostorová nerovnováha. Jsou to pozůstatky časoprostorových oscilátorů, ve kterých už neosciluje čas, ale pouze prostor. Paprsky záření jsou místem, kde je prostor hustší než v okolí.

Zahuštěný časoprostor „uvězněný ve hmotě“ je strukturován. Tedy obsahuje ještě hustší a řidší místa. Nejmenší hustší místa lze identifikovat jako částice. Všechny částice a v čase a prostoru identifikovatelná místa (nerovnováhy časoprostoru) mají vůči sobě nějakou vzdálenost. Ta vzdálenost je mezi dvěma objekty vždy stejná v časovém i prostorovém vyjádření. Součet všech spárovaných vzdáleností (vyjádření v prostoru i v čase) je pro všechny objekty konstantní. Vyplývá to z toho, že vytvářejí časoprostor.

Součet všech vzdáleností v čase a prostoru je zcela konkrétní pro každý hmotný objekt. Tedy myšleno pro vnitřní komponenty hmotného objektu. Pokud by objekt nevyzařoval, tedy neuvolňoval zahuštění časoprostoru, byl by příslušný součet všech vnitřních vzdáleností v čase a prostoru konstantní. Samozřejmě tedy i v případě, že žádné záření neabsorbuje.

Pohyb je přesunem lokálního zahuštění časoprostoru v rámci časoprostorového okolí. Při pohybu se vždy mění časová a prostorová vzdálenost stejně. Pohyb v časoprostoru vyvolává vlny zahuštění ČP. Tyto vlny se šíří od všech objektů, neboť jsou všechny v neustálém pohybu. Vlny ČP zahuštění vyvolávají i černé hvězdy. Vzájemné působení vln způsobuje vznik síly, která k sobě jednotlivé objekty (zhuštěniny) přitahuje. Silové působení bývá označováno jako gravitační síla.

Záření dopadající na hmotné těleso (ekvivalentně do hmotného tělesa) zvyšuje hustotu časoprostoru v tělese. Při absorpci záření, tím lokálně vzrůstá zahuštění časoprostoru prezentovaného hmotným objektem. Záření je tedy přesunem zahuštění časoprostoru v jeho rámci.

Časoprostorové oscilátory ve svém okolí způsobují i fázový posun mezi časem a prostorem. Fázový posun způsobuje i záření, kterým se přesouvá zahuštění prostoru. Šíření fázového posunu času a prostoru je označováno jako elektromagnetické vlny.

Autor: Ivo Vašíček | pátek 19.6.2009 14:25 | karma článku: 15,68 | přečteno: 2064x
  • Další články autora

Ivo Vašíček

Psala amnestii neviditelná ruka trhu?

Prezident Václav Klaus je obklopen lidmi, kteří prokazatelně lžou a opovrhují zákony České republiky. Je proto celkem snadné představit si, že účelem novoroční amnestie bylo vypořádání závazků vůči sponzorům ODS z devadesátých let. A je také docela možné, že si příslušní poradci k původnímu zadání přihodili vlastní byznys. Vzhledem k prominutí podvodů v řádech miliard, lze spekulovat o stamilionových provizích za „správná“ rozhodnutí.

14.2.2013 v 20:50 | Karma: 35,92 | Přečteno: 2075x | Diskuse| Společnost

Ivo Vašíček

Peníze na stromech nerostou

Peníze nerostou na stromech, ani na účtech firem. Peníze emitují banky a není na tom nic divného, bylo to tak vždy a jinak to zatím není ani možně. Na trhu se peníze pouze přelévají. Aby se mohly přelévat, musí jich být dostatek.

11.12.2012 v 21:55 | Karma: 24,77 | Přečteno: 2093x | Diskuse| Ekonomika

Ivo Vašíček

Internet v ohrožení

Dnes 3.12.2012 v Dubaji zahájili jednání o Internetu zástupci 193 zemí světa. Uživatelé Internetu mají oprávněné obavy z výsledků jednání, protože deklarovaným cílem je regulace Internetu.

3.12.2012 v 18:36 | Karma: 27,42 | Přečteno: 1538x | Diskuse| Společnost

Ivo Vašíček

Bez dluhů nemůže být zisk.

Cílem každé firmy v tržním prostředí je vytváření zisku. Firma dosahuje zisku pouze v případě, že její tržby jsou vyšší než náklady. Z mikroekonomického hlediska je tvorba zisku základním pravidlem, makroekonomické účinky tvorby zisku po čase vyvolávají neřešitelný ekonomický a společenský problém.

18.11.2012 v 11:30 | Karma: 29,19 | Přečteno: 2800x | Diskuse| Ekonomika

Ivo Vašíček

Jak vzdorovat globální optimalizaci?

Současné problémy nazývané krizí jsou způsobovány přirozeným tlakem globálního finančního systému na zefektivnění globální produkce. Vládnín reformy přizpůsobují (snižují) životní úroveň globálnímu standardu, který stále více definují pracovní a životní podmínky v rozvojových zemích. I když je vzdorování globálnímu finančnímu diktátu obtížné, lze lokálně negativní vlivy globálního zefektivňování částečně tlumit. Stát může nakupovat i bez peněz.

5.10.2012 v 8:50 | Karma: 21,65 | Přečteno: 2149x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!