Nově vznikající VILA RESORT RODUNIČKA

Uzavřené resorty rodinných vil se v dnešní době těší stále větší oblibě. Lidé mají rádi pocit bezpečí a soukromí a tento typ bydlení jim ho dává. Na okraji Hradce Králové vzniká další takovýto projekt - VILA RESORT ROUDNIČKA.

Do projektu se vrhly dvě spřátelené hradecké realitní kanceláře reality VAŠATOVÁ a Svoboda & partneři společně s architekty z Gebas Ateliér.

Jedná se o rezidenční bydlení v novém uzavřeném rezortu Roudnička v Hradci Králové. Projekt byl již spuštěn. Vydání územního rozhodnutí je plánované na červenec roku 2019. Dalším krokem je stavební povolení zahrnující komunikace, vodovod a kanalizace s termínem do konce roku 2019Veškeré přípravy by měly být hotové do léta/září 2020.

Současně s výše zmíněným bude probíhat příprava domů. V plánu je, že 60–70 % domů bude realizovat architektonická společnost Gebas a domy se budou prodávat již hotové. Zbývající procenta se uvolní pro klienty, kteří si chtějí stavět dle vlastních představ.

Důraz je kladen na to, aby všechny domy vznikaly ve stejném časovém období, aby bylo zajištěno soukromí a naprostý klid budoucích obyvatel. Představou tvůrců je, že pro stavbu domu bude pevné časové období 2 roky. Cílem není prodávat pozemky spekulantům.

S výstavbou domů by se mělo začít v polovině roku 2020 a předpokládané dokončení výstavby je v plánu v polovině roku 2021, pokud do toho nevstoupí žádné delší zdržení. Noví majitelé by se tedy mohli stěhovat v průběhu druhé poloviny roku 2021.

Pozemky jsou prodávané za cenu 4.000,- Kč/m2  + 1.000,- Kč/m2 za inženýrské sítě. V ceně těchto sítí jsou zahrnuta veškerá povolení, inženýrská činnost, projekční práce, vodovod, kanalizace, elektro a zbudování veřejného prostoru včetně oplocení rezortu a komunikací. Firma Gebas cenu za inženýrské sítě garantuje. Celková cena za pozemek včetně inženýrských sítích je tedy 5.000,- Kč/m2. Majitel pozemku tedy dále financuje pouze náklady na stavbu domu, jeho vybavení a okolí vč. zahrady.

Co si myslíte o tomto projektu vy? Jaký je Váš názor na rezidenční bydlení? Myslíte si, že vznik rezidencí může mít pozitivní vliv na obyvatele, nebo je tomu naopak?

Za každý názor budu velice ráda.

 

Markéta

Autor: Markéta Vašatová | středa 20.2.2019 11:59 | karma článku: 6,40 | přečteno: 462x