"Terezko, nemiluji tě!..K."

Je kdesi na Moravě tenisové město. Na jeho periferii líně teče říčka a za ní jsou tenisové kurty. Jednou dvakrát za rok sem přijedu bez rakety a s otevřenou pusou hledím na forhendy a bekhendy, které v životě nezahraju. U východu z areálu je zeď a na ní nápis. Stojí tam klikatě na odřeném: "Terezko, nemiluji tě!.. K." Text krátký a srozumitelný, přesto však může vyvolat - u šťoury jako jsem já - všetečné otázky, jelikož dovoluje různá čtení a vzbuzuje řadu domněnek. Vezměme to popořadě..    

Kdo je vlastně ta Terezka? Krasavice, jakou svět neviděl a za níž se muži ohlížejí, či zakomplexovaná holka k politování? Dívčina po pubertě, nebo zralá žena v nejlepších letech? Je nemilovaná odjakživa, či jí to neštěstí nelásky postihlo až teď? Je nápis tečkou za bouřlivou love story, nebo taktickým manévrem v komplikovaném seriálu rozchodů a usmíření? Máme slečnu (paní?) Terezku litovat, či jí blahopřát k uvolnění z problémového vztahu a k otevření se novým milostným možnostem? Anebo vezměme to úplně jinak - jsou oba aktéři manžely po 25 letech společného života? Tady se při tenis-mixu poznali (on měl báječný servis a jí to slušelo u sítě) a tady tento K. (třeba Konstantin - jsme na Velké malé Moravě) vystavil po čtvrt století konečný účet jejich svazku? Poznal snad opět po letech další dorostenku a chce ještě jednou zopakovat neopakovatelné? A konec konců popusťme ještě více uzdu fantazii a buďme up to date - může to být vztah lesbický a pisatelka je třeba Kateřina a zakoukala se do jiné snědě opálené hvězdičky v krátké sukénce..

Nalézáme se tedy u kurtů - má snad toto minidrama tenisové pozadí a sportovní motivaci? Prohrála  Terezka prestižní zápas a přestala být pro někoho idolem? Nevyšla jí celá sezóna? Či vyhrála ten nejdůležitější mač a místní nešika na ni už prostě nemá a preventivně jí dává vale a předbíhá tak kopačky, jež už cítí za svými zády (nebo ještě níže)? U zdi s nápisem parkují otřískaná starší auta. Tenisové celebrity a V.I.P. hosté se svými vozy zahraniční značky suverénně zajíždějí až k tenis-hotelu, takže je nepravděpodobné, ale ne nemožné, že by se pod vzkazem podepisoval někdo slavného tenisového jména (s počátečním písmenem K jich máme hnedle půltuctu)..

Život kolem nás je plný nápovědí, náznaků i tajemných signálů. A ten nápis tam prostě je. A někdo ho napsal..

Já si ho přečetl a vyfotil.

A položil (si) otázky.

Neznám odpovědi...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Vargulič | pátek 31.10.2008 20:02 | karma článku: 23,05 | přečteno: 2977x
  • Další články autora

Jan Vargulič

Jehla hledačka

17.3.2021 v 8:27 | Karma: 17,16

Jan Vargulič

Četná pozorování

9.3.2021 v 8:19 | Karma: 9,51

Jan Vargulič

Registrovanej

25.1.2021 v 8:55 | Karma: 13,05

Jan Vargulič

Ach, léto

16.12.2020 v 7:34 | Karma: 12,16

Jan Vargulič

Pěkné okamžiky

30.11.2020 v 9:57 | Karma: 12,05