Rady laskavého fandy olympionikovi, jenž to bere opravdu vážně..

Milý olympioniku, dej do sportovního boje úplně všecko a jezdi při něm na lyžích pomalu, aby ses nezpotil a vítr z hor tě neofoukl. Občas se při závodě zastav, aby ses vydýchal a prohlédl si krajinu kolem. Je nádherná a ty nevíš, zda se sem ještě někdy vrátíš. Zalíbí-li se ti kousek lesa trochu bokem, klidně se k němu vydej a nevšímej si vytýčené trati. Tam budeš mít klid a vyhneš se řvoucímu davu. Zpět nepospíchej už proto, že tě v cíli nečeká nic dobrého..

Novinářům na otázky neodpovídej, oni si jako vždy něco vymyslí. Raději jim řekni něco pěkného o vrabčákovi, jehož jsi viděl poskakovat na větvi.

Trenéra si příliš nevšímej, je to divný chlap a bude po tobě chtít věci, jež se ti nebudou líbit.

Budeš-li už mít na nohou brusle, lyže či snowboard, neskákej vysoko, tříštivé zlomeniny se těžko hojí i docela mladým lidem.

Vyhýbej se srážkám s protihráčem a na ledě si k mírnému pohybu vyber místečko, kde je nejméně hráčů a především tam není puk, o nějž se ti blázni s hokejkami strkají.

Závodíš-li v biatlonu (je to hezký sport), vyhni se střelnici nebo jí volně projeď. Při střelbě do terče se dělají chyby a budou ti je dlouho vyčítat. Zbraně se při první příležitosti zbav. Je těžká a popruh škrtí.

Snaž se prožít těch pár dnů na hrách ve zdraví a pohodě. Něco si odtud vezmi na památku (třeba hezké vzpomínky), medaili asi nedostaneš.

V jídelně se pořádně najez a ještě si dej nášup do kapsy, ceny potravin ve světě stále stoupají.

Vytyč si do závodu jen malé cíle a nepůjde-li to, plň jiné - ještě skromnější.

Když budeš hodně úspěšný, staneš se celebritou a bulvár ti otráví život. Vysokou výkonnost stejně trvale neudržíš a konce sportovních superhvězd bývají kruté..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Vargulič | sobota 15.2.2014 13:05 | karma článku: 7,64 | přečteno: 368x
  • Další články autora

Jan Vargulič

Jehla hledačka

17.3.2021 v 8:27 | Karma: 17,16

Jan Vargulič

Četná pozorování

9.3.2021 v 8:19 | Karma: 9,51

Jan Vargulič

Registrovanej

25.1.2021 v 8:55 | Karma: 13,05

Jan Vargulič

Ach, léto

16.12.2020 v 7:34 | Karma: 12,16

Jan Vargulič

Pěkné okamžiky

30.11.2020 v 9:57 | Karma: 12,05