Znásilnění v parlamentu (Austrálie)

„Bylo mi několikrát naznačeno, že jestli půjdu s incidentem na veřejnost, bude to mít vliv na mou kariéru.“

Co nyní řeší federální ministerský předseda Austrálie, kvůli čemu se teď potí ministryně obrany a jiní vlivní politici?

Nejvyšší představitel Austrálie neřeší v současné době, jak by všichni očekávali, covid19, distribuci vakcín, zahraniční politiku, business s Čínou a ostatními zeměmi, nastartování ekonomiky Austrálie a jiné závažné problémy, které se přímo týkají a dotýkají Australanů.

Ne, ministerský předseda a jeho kabinet s desítkami různých úředníků se nyní zabývá skandálem znásilnění, které se stalo před dvěma lety, v březnu 2019! A to na půdě parlamentu, dokonce v kanceláři současné ministryně obrany Ms Lindy Reynolds. Tu teď opozice vyzývá kvůli tomuto incidentu k rezignaci.

Média popsala celou věc asi takto. Na jednom parlamentním večírku se mladá úřednice, slečna Brittany Higgins, velmi opila. Pozdě v noci se její kolega nabídl, že ji odveze domů. Což se stalo, jenomže ji odvezl do parlamentu. Ona byla tak opilá, že o ničem nevěděla. Usnula v kanceláři ministryně obrany. Probudila se až ve chvíli, kdy se na ni dotyčný kolega sápal.

Nyní, po dvou letech, kabinet řeší, co s tím. Ministerský předseda je pod tlakem, zdali bude souhlasit s dalším externím nezávislým vyšetřováním. Budou ustanoveny komise, které se budou zabývat tím, jaké postupy a procesy budou v brzké době zavedeny, aby byli zaměstnanci a zaměstnankyně na pracovišti ochráněni.  Aby se cítili v práci v bezpečí. Promýšlí se systém jakéhosi automatického systému nahlašování a podobně.

Ms Higgins vypráví, že v té době jí bylo několikrát naznačeno, že jestli to bude rozmazávat, bude to mít vliv na její kariéru. V současné době ani ona, ani onen muž již na bývalých postech nepracují.

Na povrch se dostávají zajímavé podrobnosti celé věci a australský národ si je čte ráno v novinách a večer sleduje v televizních zprávách. Ms Higgins je od té doby poměrně populární a známá osoba, protože už vystoupila v různých debatách a poskytla rozhovory v několika talk show. Upřímně řečeno, já bych o takovou popularitu nestála.

Mimo jiné se dožaduje videozáznamu z oné noci, protože ho dosud neviděla. Až teď se podle svých slov dozvídá, že se věc řešila již brzy po aktu. Kompetentní osoby jí chtěly zavolat sanitku. A hned na druhý den ráno zavolali úklidovou firmu a nařídili hloubkové vyčištění celé kanceláře ministryně. Ms Higgins dále uvádí, že teprve teď se dozvídá, že do kanceláře ji uložili pracovníci security a že ji tedy několikrát viděli ve stavu, kdy byla „neoblečená“.

Mám za to, že tento videozáznam by toužil vidět nejeden Australan!

Tato kauza pokračuje dál a ve chvíli, kdy čtete tyto řádky, se i nadále řeší. Jsme zvědaví, k čemu se vládní  kabinet dopracuje a jak to dopadne.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Van Soest Jarocka | čtvrtek 18.2.2021 4:13 | karma článku: 27,08 | přečteno: 1550x