Maminka, rozhodčí a naše vláda mají vždycky pravdu!

Při sledování poslední mimořádné schůze Sněmovny mi došlo, proč je ve vládě tolik učitelů. Ministrů je totiž na vládnutí škoda! Proč řešit inflaci, rozzlobené zemědělce, peníze do školství či distribuci léků, ...

... když mohou zapálení učitelé vychovat rozumnou, poslušnou a nekverulující opozici.  

Nejpřínosnější příspěvek měl na otevřené poradě vládního pedagogického sboru ředitel Petr Fiala, který mnohokrát jmenoval nejproblémovějšího poslance Sněmovny Andreje Babiše. Je to nezvladatelný, hlučný neurvalec, neustále napadá vládní politiky, kteří to s touto zemí myslí dobře. Navíc má problémy s češtinou, používá v emailové komunikaci vulgarity a schraňuje o členech sboru materiály, které evidentně hodlá použít k dehonestaci a zesměšnění našich demokratických institucí. Babiše je třeba vykázat do patřičných mezí – trojka z chování, ředitelská důtka, podmínečné vyloučení z poslaneckých lavic by snad mohlo situaci vyřešit. Babiš má silný akční radius, ovládá velkou skupinu poslanců a tato nesystémová parta narušuje obětavou a precizní práci naší moudré vlády.

Zástupce ředitele Vít Rakušan mluvil méně sofistikovaně, ale o to jasněji. Kdo narušuje klid a pořádek, ponese důsledky. Nemůžeme tolerovat jiné než povolené názory, nemůžeme dopustit, aby se nám tady rozmohly pochyby o správném směru, který osvícený kabinet vytyčil, brání a bude bránit všemi dostupnými prostředky. 

Celý pedagogický sbor včetně školníka Mariána Jurečky zastával jednotný názor a mluvil jasnou řečí. Jen tak lze už v zárodcích potlačit nevhodné chování, nedůslednost, liknavost a nekoncepčnost poslanců, kteří sice vzhlížejí k poslaneckému šašku Babišovi v očekávání odměn, ale v nitru jistě cítí, že tato země potřebuje pevné a zřetelné vedení ukotvené v západním hodnotovém systému.

Vládní pedagogický sbor proto nechal odhlasovat jasné prohlášení, které poslance a všechny občany vyzývá k jedinému možnému a správnému postoji v této nelehké době. Očekává pochopení, vstřícnost a spolupráci nejen od členů opozice, ale od celé společnosti. Kdo se bouří, nesouhlasí, stávkuje, vozí hnůj do města, hovoří o nezodpovědném příměří, které by zastavilo vraždění na ukrajinské frontě, podporuje opozici, půjde vědomě proti tomuto uzákoněnému dokumentu – a to se všemi důsledky!

Snažte se tedy svévolně nenarušovat školní řád, milé děti. Před zvoněním v lavicích, mobily v taškách, svačinu až o velké přestávce. Nehlučit, nešaškovat, přezouvat se.

Učitelům se neodmlouvá!

Psáno pro MF Dnes, 25. 3. 2024

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Valíková Šubová | úterý 26.3.2024 17:21 | karma článku: 35,06 | přečteno: 968x