Co se to tady děje?

Na Ukrajinu vtrhla ruská armáda, míří sem desetitisíce válečných uprchlic s dětmi, zdražuje vše počínaje naftou a konče rohlíkem, mnozí se bojí jaderného konfliktu a co dělají někteří mudrlanti? Rozpoutávají hony na čarodějnice! 

Abych upřesnila, co mi hnulo žlučí - hon na naše dva Jaromíry.

Jeden vybral milion na Ukrajinu, jen jasně neřekl, kdo za to všechno může, dokonce si dovolil neodsoudit kolegu, který předtím neodsoudil Putina - a už si mnozí rvou jeho fotky ze zdí a nástěnek. Odsoudit někoho ne za to, co řekl, ale za to, co neřekl, to je vyšší level, ten nenajdete ani v Orwellově 1984.

Druhý Jaromír také poslal peníze na Ukrajinu, Člověku v tísni, a chtěl poslat i výtěžek koncertu - dozvěděl se, že jeho peníze jsou špinavé. Tenhle Jaromír ovšem odsoudil ruskou invazi, jen nevrátil metál, který přijímal jako metál za kulturu, nikoli za politiku. Strašlivý přečin, horší než být v padesátkách v rudé straně či v současnosti v teroristické organizaci.

Nepřipadá vám to celé na hlavu? Kolem nás sviští dějiny, za týden tady nemusíme být, a v české kotlince  se zase trapně reprízuje rok 1938, 1945, 1948, 1969... Kádrování, vylučování z řad slušných a poctivých, plivance na kabátě, odsudky, posudky, zákazy koncertů, kácení model... Kdyby to tu nebylo tolikrát předtím a pokaždé to neskončilo prů...., člověk by mohl být i mírně překvapen.

Je to hnus, je to žumpa, tyhle odsudky a posudky na základě toho, co kdo řekl či neřekl, co si myslí či nemyslí, jaký metál vrátil či nevrátil. Dělali to  nacisti a jejich pomahači, dělali to bolševici, dělali si to dobří vlastenci po roce 1849, když chodili práskat Karla Havlíčka Borovského, a dělají to pokrokoví mravokární kádrováci dnes znovu.

Bylo by zdravé ujasnit si, kdo je nepřítel. Protože to plytké kádrování, rozdělování, zakazování koncertů a sesouvání model mu velmi prospěje. 

V dobách zlých se má národ semknout a držet při sobě (a je mi fuk, že mnozí na národ nevěří). Má být připraven zvládnout bouři, nenechat se rozdělit. To učil Moravany už Svatopluk.

Jen tak je možné nepříteli odolat.

Děkuji za pozornost a dobrou noc.

 

Autor: Veronika Valíková Šubová | středa 9.3.2022 23:39 | karma článku: 46,01 | přečteno: 7117x