Vzhledem k tomu, že nekandiduju, tak vám klidně můžu říct pravdu, jak to je ...

Tuto větu vypustila z pusy paní pražská primátorka Krnáčová ve včerejších událostech na České televizi.

Vyjádřila se tak k situaci kolem plánované demolice Libeňského mostu, postaveného podle návrhů architektů Janáka, Mencla a Daška a zprovozněného v roce 1928.

O smysluplnosti demolice mostu nemohu polemizovat, protože nejsem stavebním odborníkem. Nerad ale přehlížím skutečnost, že se v Praze bude bourat jeden z architektonicky zajímavých mostů jen proto, že se o něj žádné vedení Prahy v době vládnutí adekvátně nestaralo. 

Proč k takové "nepéči" došlo je podle mého názoru obsaženo právě ve větě paní Krnáčové.

Ve svém vystoupení všem, kteří včerejší Události na ČT shlédli, vlastně jasně a bez obalu sdělila, že může říkat pravdu.

Před tím ji říkat nemohla? Nesměla? Neměla zapotřebí?

Vše, paní primátorkou řečené, tedy byla lež? Nebo, abychom byli korektní podle současných "pravidel" - nemluvila pravdu?

Zřejmě ano. 

Pak je ale velice pravděpodobné, že pravdu nemluvila (lhala) i o ostatních aktivitách spojených s výkonem funkce primátorky a měla by tedy uvést do "pravdy" i vše zbývající.

Uvést "do pravdy" ještě před tím, než primátorský post opustí a příběhy o pravdě a lžích bude lidem vyprávět z místa, kam bude po opuštění pražské radnice usazena.

 

P.S. Nejsem tak naivní, abych si myslel, že politici vždy a všude mluví pravdu. Ještě jsem ale nezažil politika, který by z důvodu nekandidování na budoucí období lidem bez obalu řekl, že v tom minulém lhal.

 

 

 

 

Autor: Marek Valiček | středa 25.4.2018 8:45 | karma článku: 43,08 | přečteno: 7148x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60