Stát Shi Zung a jeho oddaná kolonie země Habaďůra

Mohlo se u nás neumírat . Nemuseli jsme zvládat pandemii. Nemuseli jsme poklonkovat jako tajtrdlíci. A nemuseli jsme k dnešnímu dni utratit 13 miliard. ... kdybychom měli opravdového prezidenta. 

To si jen tak halabala necháte lítat státem nový virus a lžete o jeho existenci celému světu - stát Shi Zung.

To si po světě rozešlete emisary, kteří všude možně skupují ochranné prostředky a dopravují je do skladů tam, kde virus řádí - opět stát Shi Zung.

To ve strachu před prozrazením tohoto průšvihu zakleknete na specialisty, kteří varují a odříznete je od světa a pak se vlastně radujete z jejich úmrtí, protože by mohli o intrikách ve státu Shi Zung a šíření viru podat report za hranice.

A když už není stát Shi Zung shopen tutlat, vytroubí do světa, že je tu náhle nový virus, se kterým je třeba bojovat.

Varuje pozdě a lidé díky Shi Zungu začínají umírat po celém světě.

A co udělá stát Shi Zung?

Nejdřív se Shi Zung před světem chová jako gentleman. Posílá dary... Peníze za doručené ochranné pomůcky nechce. To "až pak".

Některé státy ochranné prostředky do Shi Zungu vrací jako nekvalitní.

Pak začne Shi Zung po světě ochranné pomůcky (nakoupené v době utajování epidemie) rozprodávat. A neprodává je do jím zamořeného světa zrovna lacino...a země a kontinenty, které díky Shi Zungu přišly do trablů se začínají ozývat.

Ne ale země Habaďůra. Země, ve které jsem se narodil.

Král této země je totiž opravdovým lokajem Shi Zungu.

Za první dodávky, které jsou jinde ve světě darem, Habaďůra klidně zaplatí double, a možná i více.

Na dodávky skoupeného materiálu čekají v haptáku na letišti premiér Habaďůry a ministři této země. Poklonkují zástupci Shi Zungu, který se nerozpakuje postavit hned vedle nich a děkují králi za jeho vynikající Shi Zungské vztahy.

A v Habaďůře začínají umírat lidé a žijící nemohou pracovat a jsou drženi pod petlicí. Ekonomika Habaďůry se řítí do propasti a nikdo ani netuší, jaké další plány Shi Zung má...

"Pohádka" nekončí.

Příběh de facto teprve začíná.

---

Pokud se prezident Zeman a premiér Babiš tvrdě neohradí proti reportáži České televize a logicky nevyvrátí její tvrzení, nezbude nám, než stát Habaďůra přejmenovat na Blbkov.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Marek Valiček | úterý 7.4.2020 8:00 | karma článku: 31,41 | přečteno: 1250x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60