Spaluje horká voda při sprchování nadbytečné tuky?

Hubnout lze všelijak. Některé metody vedoucí k úbytku váhy jsou drastické, jiné prapodivné a další originální. A jiné veselé tak, že se smějete celý den.

"No normálně. Sprchuješ se a přitom hubneš.", zaznělo z úst holky jdoucí přede mnou parkem tak jistě a samozřejmě, jako že ráno vyjde slunce a večer ho na nebi vystřídá měsíc.

Zpomalil jsem krok, protože jsem se chtěl dozvědět něco nového.

"Jako že při sprchování?", neváhala se na sdělenou novinku ještě jednou optat spolukráčející oné objevitelky snad nejpohodlnějšího způsobu hubnutí, o jakém jsem kdy slyšel i četl.

"No jasně. Ty nevíš, že se tomu říká spalování tuků? Jako že tě to pálí!", vyřkla s jistou dávkou opovrhování nad neschopností přijímat nové informace propagátorka dalšího způsobu, jak se zbavit přebytečných kil.

"Jako spalování čeho? Sádla?", skoro plaše šeptala dotazovatelka. "To se mi zdá úplně blbý. Přece nemůžeš zhubnout tim, že se meješ!", odvážně trvala na svém.

"Ne meješ. Že se sprchuješ fakt horkou vodou, aby došlo k tomu spalování, přece.", trvala na svém inovátorka a já se modlil, aby holky v dialogu pokračovaly a nezmizely mi třeba na zastávku autobusu, kterou jsme u kraje parku právě míjeli.

"Ty si fakt kráva", dodala si odvahy ta méně suverénnější, a více při smyslech a vyfoukla z pusy obláček voňavýho kouře.

Přejel jsem si při chůzi za dvojicí holek dlaní břicho a myslel přitom na horkou sprchu.

"Jo, tak já sem kráva, jo?", zastavila se ta, co se sprchuje v horký vodě a zaznamenala, jak se tak nějak divně šourám za nima a hladim si přitom břicho...

Zastavit jsem se nemohl, ale nechtěl jsem přijít o dokončení dialogu o převratné novince.

Vytáh jsem proto z kapsy mobil, o pár kroků dvojici předešel, zastavil jsem a předstíral čtení a psaní esemesky.

V určitém věku prostě sms za pochodu už nenapíšete. Malé klávesnice, dotykové displeje a unavené oči to zkrátka nedovolí.

Mačkal jsem nesmyslně písmena a čísla a doufal, že se holky zase rozpohybujou, minou mě a já si doposlechnu zbytek oné, v pravdě revoluční, teorie.

Dočkal jsem se.

"No," nastartovala opět dialog ta, co s ním začala, "jestli chceš mít panděro jako ten chlápek (pohození obličeje směrem ke mně!), tak to klidně vypusť..."

 

 

Nedal bych ruku (ani cokoliv jinýho) do ohně za to, že sprchováním pod horkou vodou dokáže některé tělo spálit tuky. Nicméně jasné a bezprostřední poukázání na některou z člověčích nedokonalostí dokáže pár jedinců zviklat...

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Valiček | pondělí 22.9.2014 12:46 | karma článku: 31,77 | přečteno: 2988x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60