Proč nebude Milan Kubek polykat kozí bobky?

Pokaždé lehce znervózním, když se lidé na důležitých pozicích chovají buď jako rozmazlení frackové nebo jako hloupí ignoranti. Prezident České lékařské komory tak, bohužel, působí.

Pan doktor Milan Kubek, prezident České lékařské komory se v pořadu Martina Veselovského (DVTV) setkal s jiným panem doktorem, panem Jiřím Bílkem, prezidentem Komory tradiční čínské medicíny. Tématem diskuze bylo prolínání západního stylu medicíny s medicínou čínskou.

 Každý prezentoval svůj názor a obhajoval svoje vidění a prolínání západní a východní medicíny. Každý z nich  "hájil svůj hrad". 

Z pana Bílka měl divák diskuzního pořadu pocit, že se nepřišel přít, ale že přišel nabídnout možnosti řešení.

Z pana Kubka jsem hned v začátku debaty měl pocit, že přišel si tak trochu zaplivat na něco, čemu nerozumí, ale přitom ho to znervózňuje. A dosedl na židli k diskuznímu stolu v celkem frackovské představě toho, že když něco zesměšní, budou mu lidé tleskat. Možná to tak funguje na schůzích České lékařské komory (což mě dost děsí), ale na společná pískoviště by se pan doktor Kubek měl vydat lépe "nachystaný".

Pan Bílek seděl ve studiu klidně, zatímco pan Kubek poposkakoval na židli, jako by mu už někdo aktupunkturní jehly píchal přímo do jeho hýždí.

Pan Kubek ocenil "klasické", rozuměj západní, lékařské vzdělání pana Bílka a pan Bílek řekl, že se samozřejmě nechá léčit ve stylu západní medicíny. 

Pan Kubek, který se svému oponentovi podíval při diskuzi do očí jednou dvakrát za půl hodiny, bloudil očima po desce diskuzního stolu, sem tam plaše mrknul na moderátora. Jeho trapné prohlášení, že žádnou čínskou medicínu nestudoval, ale že kozí bobky polykat nebude je stejně směšné, jako když v prima soutěži o vaření prohlásí Andulka z Dolního Hovězí, že ciabattu nikdy nejedla, ale jíst jí rozhodně nebude, protože je hnusná. Andulka ať si mele kraviny, její kulajdu k životu nepotřebujeme. Ale doktor Kubek, jako prezident České lékařské komory, by si měl setsakra dávat pozor, co mu na veřejnosti padá z úst.

Pan Bílek po celou dobu diskuze směřoval podání informace jedním směrem: nabízíme prolínání.

Pan Kubek po celou dobu diskuze směřoval podávání informace jedním směrem: hlavně nic nového nezkoušet. Názor stejně zastaralý jako sako pana Kubka a lékař v něm.

A když už neměl ve své úzkosti pan doktor Kubek kam skočit, vylil na stůl ze svého nervozitou zčervenalého obličeje pomeje ve znění: "A také je to dobrý byznys, že?" (myšleno čínská medicína).  

Každý soudný divák, a těch je mezi diváky DVTV většina, ví, jak velkým byznysem je medicína západní a jak dlouhou tradici a jaké výsledky má medicína čínská. Ohánět se v křeči jako zastánce západního typu medicíny tím, že čínská tradiční medicína je dobrý byznys, je směšné a smutné zároveň.

Já osobně chci mít možnost výběru. Mám-li ji ve výběru kulajdy, chci ji mít i v možnostech léčení mě samotného. Ano, věřím západní medicíně, protože jsem tak vychovaný a tak soudný. Ale zároveň chci vyzkoušet i možnosti, které jsou prověřené, funkční a často ne tak invazivní, jako léčba ve stylu západní medicíny. 

Česká lékařská komora by měla, podle mého názoru, zvážit, zda je pan MUDr. Kubek opravdu vhodným prezidentem tak významné společnosti a jestli je vůbec vhodné pana doktora Kubka vysílat do diskuzních pořadů. Pokud si ovšem komora sama nechce zuby nehty bránit svá koryta a pokud jde České lékařské komoře opravdu o pacienty...

 

"Nepřátelství vůči tradiční čínské medicíně tkví v neznalosti", řekl jednoduše a jasně pan Bílek. Prezident České lékařské komory neznalým v této oblasti prokazatelně je. Sám to o sobě řekl a v půlhodinové diskuzi to plně prokázal svými výroky.

 

záznam z debaty zde: http://video.aktualne.cz/dvtv/sef-lekarske-komory-cinska-medicina-kozi-bobky-a-nesmysly/r~eaa9329c169011e59d310025900fea04/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Valiček | pondělí 22.6.2015 9:58 | karma článku: 38,28 | přečteno: 3145x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60