Každej chlap by měl být půl roku bezdomovcem

Některé partnerské "léčebné" kůry mohou vyvolat na první poslech přinejmenším rozpaky. Pijavice nebo zaklínání ztrácejí na atraktivitě. Ale takové bezdomovectví - to by mohl být progres.

"Je to s ním čím dál horší", nešlo přeslechnout hodnocení jedné z dvojice žen u kavárenského stolku vedle.

"To je normální. Auto, do kterýho sedám taky ztrácí den ode dne na kvalitě. A že by bylo atraktivní...", zhodnotila výrok kamarádky ta, co si v malém zrcátku ukrytém v dlani prohlížela tvar a barvu obočí.

"Jako povolený kšandy", hodila do placu s lehkým závanem v hlase ta, která si obočí neprohlížela. Jen téměř strnule seděla za kavárenským stolkem našponovaná jako holka sedící ve školní lavici těsně před vyvoláním.

"Vyhnat je. Když remcaj a všechno jim vadí - vyhnat je", naposledy se do zrcátka podívala ta pragmatičtější z dvojice, zrcátko nasměrovala na rty, které shora i zdola objela jazykem, mlaskla a zrcátko zmizelo v kabelce, která si lebedila na stehnech pěkný ženský.

"Vyhnat?", až téměř k smrti vyděsilo toto slovo paní Strnulou.

"Jo. Normálně je vyhnat.", nahlas a jasne zopakovala paní Pragmatická.

Paní Strnulá jenom koukala a pozvolna pohupovala hlavou zleva do prava. Oči upřené úplně mimo kavárnu a člověk měl pocit, že se ta ženská za chvíli vznese, prosublimuje výlohou a zmizí.

"Když je to doma nebaví a pruděj, tak co s nima?", pokračovala paní Pragmatická, "... ať si žijou venku s bezdomovcema, který si užívaj života tak, jak chtěj. Piva dost. Válet se můžou od rána do večera. Žádná je neprudí, že už maj ty tepláky na sobě 14 dní. Prostě ráj - narozdíl od domova..."

"No to by mě Petr asi zabil", vydechla oddaně vstříc možnému osudu paní Strnulá a viditelně se přitom zachvěla.

"Ale nezabil. Naopak! Miloval by tě. Protože jak by poznal, že hlava vylitá pivem a vytahaný ušmudlaný tepláky nošený bez trenek nejsou fakt žádnej hit, měla bys ho z lázní doma jako vyměněnýho.", nadechla se paní Pragmatická a zamávala na servírku.

"Každej chlap, co už doma delší dobu blbne a začne mít chování carevice by měl bejt chvíli na ulici.", vyřkla ortel a ja se u vedlejšího stolku zhluboka napil vody bez bublin...

"A co v tý době budeme dělat my, ženský?", zeptala se s rozevřenýma očima paní Strnulá.

Paní Pragmatická se ke kamarádce zlehka a s lasivním pohledem v očích naklonila, jednou dlaní se zlehka zapřela o stehno paní Strnulé a řekla hladce: "...holčičko ...."

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Valiček | úterý 7.10.2014 12:58 | karma článku: 26,94 | přečteno: 2154x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60