Gayové v nouzi - "Móda v době nouze" (minisérie)

I když budete pravidelným čtenářem Vogue, nebo častým divákem nějaké fashion TV, stejně skončíte v době nouze tak jako většina lidí zašpérovaných mezi futra jejich domovů...

Letošní fashion weeky ostrouhají stejně jako letní olympiáda v Tokiu. Prostě nebudou. Co si ale počnou trendsetteři, kteří bez fashion weeků a návodů "co na sebe" nepřežijí???

---

První módni dny v nouzi

Ráno člověk vstane z postele až kdy se mu zachce. Uznejte, kdy - kromě víkendu, nemoci a dovolených v běžném režimu - tuto možnost máte?

Takže vstanete, až když je libo, stáhnete ze sebe to, v čem spíte, jdete do koupelny a pak si oblečete "něco na doma". Promenády venku se stejně nekonají.

Po pár módních dnech v nouzi

Ráno vstanete zase ve chvíli, až se vám bude chtít. Do koupelny jdete oblečený v tom, v čem jste spal, vysprchujete se a ... vlezete zase do toho, co vaše tělo obalovalo během spánku. Když sebou ve sprše hodíte, prádlo je ještě teplé...

Po více než pár módních dnech v nouzi

To, v čem spíte a chodíte doma prostě jeden den vyvětráte i na venku. Vyvenčíte psa, sednete do auta, přes pusu natáhnete roušku a vyjedete do kvelbu pro mlíko a rohlíci.

A tam, i s odstupem doporučených dvou metrů poznáte, kdo je doma v nouzi první a kdo už několikátý den. Prostě fashion week v lokálním rozměru.

Tepláky s vytahanýma kolenama, svetr nebo mikina, které se víc než oděvem staly přáteli a pohodlné vyšmajdané kecky určené k práce na zahradě v roli vašich dlouhodobých souputníků.

Ti nejlepší z nejlepších by se mohli v tu chvíli rozptýlit mezi bezdomovce a nikdo by si toho nevšiml.

Žijete v době nouze! Ve Vogue nebo Elle listujete vzpomínkově uveleben v posteli a na sobě to samé, čím jste možná zaujal před několika desítkami minut v obchodě.

Stává se z vás "šupák" a je vám tak fajn.

Závěr

Pokud tedy dojde k virtuálním módním přehlídkám z kteréhokoliv fashion weeku, doufám, že cat walk zavalí modelky a modelové v pohodlných flanelových kalhotách se šňůrkou v pase a k tomu v adekvátním topu ve formě mikiny, která ještě pamatuje Františku Čížkovou. Trendsetteři budou mít jasno. Poor style!

Konec konců - jak jinak. Je přece nouze!

 

Příště: Duchovní svět v době nouze

 

 

 

Autor: Marek Valiček | pondělí 6.4.2020 11:30 | karma článku: 26,54 | přečteno: 921x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60