Doba národního ohrožení

Mohli Zeman, jeho hradní parta a všichni příznivci Zemanovy provýchodní politiky dostat výraznější políček, než bylo včerejší odtajnění informací naší tajné služby o účasti Ruska na teroristickém útoku na území České republiky?

Headline "Doba národního ohrožení" nosím v hlavě už téměř rok. Ale teprve včerejší zpráva o účasti Ruska na výbuchu skladu ve Vrběticích potvrdila moje stálé přesvědčení, že současný ruský režim je prosté zlo a teroristický útok Ruska proti nám dal mému titulku řádné opodstatnění.

Jde o zlo, které bylo přehlíženo, omlouváno a v některých případe až adorováno nejen vybranými čelními představiteli našeho státu, ale i jejich voliči a příznivci (dost je jich i tady mezi autory blogů a diskutujícími).

Doufám, že všichni takoví dostali včera pořádnou dávku informací k přemýšlení a snad i k přehodnocení jejich sounáležitosti se státem, který se neštítí opravdu ničeho.

"Školné" je to sice tragické (oběti na životech, vysoké ekonomické poškození) a odporné (terorismus Ruska na výsostném území jiného státu), ale dává nám zároveň jistou šanci vydat se na cestu k "době národního obrození".

K době, kdy bude běžné a poctivé nazvat zlo zlem, lež lží a terorismus terorismem.

K době, kdy na Hradě nebude posedávat zaprodanec a kolem něj shluk až neuvěřitelných prospěchářů.

K době, kdy prezident země nebude členy naší tajné služby nazývat "čučkaři", ale bude jejich informace přijímat jako validní.

K době, kdy se dokáže premiér země takovému seskupení a chování na Hradu postavit.

Době, kdy se nebude uhýbat před pravdou a zlehčovat například srpen 1968.

Době, kdy se lidé nebudou muset za prezidenta stydět. (Zeman má velkou šanci se "narovnat" v případném projevu k aktuální skutečnosti ve veřejnoprávním médiu, a ne v bulvárním TV Blesk. Udělá to?)

---

Máme za sebou nechutný pokus o zastrašování naší země Ruskem. 

Jako stát jsme udělali první diplomatický krok v této záležitosti a rozhodně nesmí jít o krok poslední.

Rosatom například nesmí dostat pozvání k výběrovému řízení dostavby Dukovan a Sputnik musí být pro používání v Česku bezpodmínečně schválen agenturou EMA.

 

---

Abychom mohli po dlouhých letech (prezidentování Zemana) nastoupit cestu "národního obrození", je třeba, aby všichni ti, kteří svým lhaním o demokratickém Rusku a přehlížením ruských výbojů se svými aktivitami skončili.

 

 

Autor: Marek Valiček | neděle 18.4.2021 10:58 | karma článku: 29,70 | přečteno: 1005x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60