Bude mít pan Karel Voříšek k dispozici červenou stopku?

Až do nedávna jsem měl za to, že volíme prezidenta České republiky. Po sdělení Karla Voříška začínám mít ale dojem, že jde jen o další reality show.

Jsme v Česku opravdu tak zblblí, že nikomu (zatím jsem nezaznamenal pražádnou reakci) nevadí to, jakým stylem televize Prima zve své a další diváky ke sledování duelu Drahoš / Zeman?

Jsme opravdu ochotni zařadit debatu dvou finalistů volby o hlavu českého státu na úroveň všech těch českých X faktorů nebo farmářů, co pořád nemohou najít ženu? Předpokládáme a smířili jsme se s tím, že Česko přestalo hledat superstar a začalo "hledat" prezidenta? Připustíme každý sám sobě to, aby bylo na finální debatu Drahoš / Zeman upoutáváno stylem pořadu Výměna manželek?

Opravdu je pan Karel Voříšek takovej panák, že není schopnej na poradě k výrobě upoutávky na tento duel vstát a říct: "Promiňte, volba prezidenta není reality show!"

Není. Bohužel není a pro mnohé z nás (doufám) se tak stává obyčejným televizním podomkem, který v bleskovém stylu za pozvání na pořad "Česko hledá prezidenta" vybrousí tenhle hnus radostným sdělením: "Bude to jízda!"

Pokud se v úterý při přenosu z Karlínského divadla dočkáme toho, že Zeman bude na pódiu na čas pusou nafukovat svůj pověstný gumový člun a Drahoš bude na čas v přímém přenosu na prknech divadla stahovat zabitého králíka - pak bych proti stylu reklamní upoutávky ani necek.

Pokud si Zeman ten večer v divadle zapálí cigaretu (Popelníček by nebyl?) a připraví pro diváky přednášku o tom, jak se pomocí jelit a becherovky zbavit cukrovky, navrhuji, aby debatu moderovala doktorka Kateřina Catjhamlová. Případně by mohli diskuzi vést zkušení moderátoři tv show "Zázraky přírody" pan Maroš Kramár a pan Vladimír Kořen. I v takových případech opět souhlasím se zněním upoutávky ve stylu tv Prima.

Pokud si Drahoš během debaty sundá z očí brýle, o kterých někdo tvrdí, že je má pouze na okrasu a k získání charisma, pak by debatu měl moderovat Jonathan Frakes a zařadit je do svého seriálu "Beyond Belief - Fact or Fiction". Ani v tomhle případu bych nebyl proti stylu komunikace upoutávky finální debaty k volbě hlavy státu v roce 2018.

Volíme ale prezidenta. Nehledáme ani superstár a trosečníka si na Hradě přeje snad málokdo.

Mít na stole v kuchyni pověstnou červenou stopku, bez váhání bych do ní praštil silou celé dlaně, abych tuto a další podobné upoutávky včas zastavil.

Česko si zaslouží víc, než další reality show.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Valiček | neděle 21.1.2018 9:23 | karma článku: 35,41 | přečteno: 2271x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60