Vnitřní rozpory "sluníček"

Zastánci islámu, odpůrci „islamofobie“, sluníčka. S takovými lidmi je potřeba mluvit, ale chce to pevné nervy. Často jsou totiž neuvěřitelně vnitřně rozporní.

O vnitřních motivech „sluníček“ jsem již psal. Zkráceně lze říci, že se pokouší nahrazovat nedostatek lásky, péče, solidarity a pomoci blízkým o to extrémnější (i když jen virtuální) láskou, péčí, solidaritou a pomocí velmi vzdáleným osobám. Takový útěk před sebou samým. Protože však diskuze pokračuje, rád bych se na vás, milá sluníčka, obrátil přímo a usvědčil vás s vnitřní nekonzistence a ohýbání argumentů podle potřeby.

 

Považujete za neuctivé a špatné kritizovat islám? Upozorňovat na jeho chyby a dělat si z něj legraci, protože to muslimové těžce nesou? Ale kritika vlastních lidí vám zjevně nevadí, naopak, přidáváte, co se vejde. Podle vás jsou Češi „buřtožrouti, pivaři, kteří jezdí nejdál do Chorvatska pod stan, muslima nikdy neviděli a informace o islámu čerpají z Novy a Blesku".

 

Vyčítáte nám, že házíme muslimy do jednoho pytle a považujeme je za nebezpečné, agresivní a potenciálně radikální? A vy rozlišujete mezi kritiky islámu ty „umírněné“, informované a nabízející svobodná a mírumilovná řešení? Ne, kdokoliv islám odmítá, je podle vás nevzdělanec, ignorant a hlupák.

 

Dáváte nám za vinu, že muslimy svojí kritikou radikalizujeme? Používáte argument „Když někomu budete neustále tvrdit, že je terorista, tak se jím stane.“? A označovat kohokoliv, komu na islámu (právem) něco nevoní za nácka, xenofoba a radikála, co by muslimy nejraději věšel a střílel, podle vás ty lidi neradikalizuje?

 

Předhazujete nám, že používáme argumentační klam šikmou plochou? A vy ne? Nepopisujete, jak se odpůrci islámu zradikalizují, dostanou k moci a budou své odpůrce a muslimy zavírat, deportovat a vraždit? Jak hrozí, že nějaký zfanatizovaný odpůrce islámu brzy „něco provede“? Pro vaší informaci, žádný z příznivců IVČRN nikomu neublížil, zatímco muslimové, včetně těch „umírněných“ páchají násilí dnes a denně.

 

Ve své obojakosti, dvojím výkladu, argumentační neukotvenosti a kličkování jste velmi podobní muslimům, u kterých neplatí ono biblické „vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne“. Jenže zatímco u muslimů lze tuto odlišnost vysvětlit historicky, mnohotvárností jazyka a výkladu textů a výchově, u vás sluníček je to čistá blbost, nebo vyčůranost.

 

Asi jsme měli IVČRN založit ne jako občanskou iniciativu, ale jako církev. Potom bychom mohli říkat cokoliv a vy byste se hrdě bili za naše práva. Nebo vlastně ne, vy si pro podporu vybíráte jen to, co se vám v tu chvíli hodí.

Autor: Radim Valenčík | úterý 7.7.2015 9:38 | karma článku: 40,30 | přečteno: 2359x
  • Další články autora

Radim Valenčík

Shrnutí prezidentské debaty

24.1.2018 v 9:48 | Karma: 40,46

Radim Valenčík

Budu Genderman 2018

19.12.2017 v 13:59 | Karma: 26,99

Radim Valenčík

Politici: My se nebojíme

25.3.2017 v 8:54 | Karma: 42,41