Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

První přikázání zakazuje svobodu náboženského vyznání

Pokud se Vám nelíbí trest smrti za opuštění islámu, tak uznáváním desatera, které zakazuje svobodu náboženského vyznání, tomu moc nepomůžete.

První přikázání není "nezabiješ", ani "nepokradeš", ani to není "nedáš křivého svědectví". Je to zákaz svobody náboženského vyznání. Jediná povolená víra je v boha, kterého si vymyslel Mojžíš. Na Wikipedii máte kompletní seznam. Jde tam vidět, že vlastně ani není jasné, jak to desatero zní a i v číslování jsou kontradikce.

Já nechápu proč by někdo v dnešní době obhajoval Mojžíšovo desatero. To je jak obhajovat islámské právo šaría. Myslím, že jediný pozitivní člověk v tady těch náboženstvích je Ježíš a to díky tomu, že jako jediný hlásal sekularizmus, ostatní hlásali barbarskou politiku.

A podívejte se na ten text: "Já jsem Hospodin, tvůj Bůh; já jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví." - tomu mám já, jako čech věřit? Mě Hospodin vyvedl z Egypta? My máme leda Praotce Čecha a to je taky jenom mýtus.

A podívejme se dál, co se píše v těchto deseti úžasných pravidlech. "Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit." - tohle jsou naše zákony? Kde je svoboda projevu a svoboda vyznání? A co když si někdo boha zpodobní třeba křížem s Ježíšem? A všiměte si jak autor rozuměl vesmíru, jak vyjmenovává vrstvy vesmíru:

  1. nebe nahoře
  2. placatá země dole pod nebem
  3. voda pod zemí

"Nahoře na nebi" - pokud je Země kulatá, tak který směr je "nahoru"? Pokud to nebe je kolem, tak nejsme my v podstatě uprostřed nebe? A pod Zemí je voda. Tedy pokud půjdete k moři, tak můžete se ponořit do moře, podplavat Zemi a vyplavat na druhém konci placaté Země. Jen dodávám, že podle islámských mýtů tu Zemi má na zádech gigantická velryba Nún, takže si dejte pozor aby vás nespolkla. Další zajímavý kus: "Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí" - já teda nevím, proč by byl někdo misoteista, ale tak když ho to baví.. A zároveň nevím proč by děti měly trpět za to, co dělali jejich předkové.

"Nevezmeš jména Božího nadarmo." - Velmi důležitý zákon.

"Pamatuj na den odpočinku, aby ti byl svatý. Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci, ale sedmý den je dnem odpočinku, zasvěceným Hospodinu, tvému Bohu. Nebudeš dělat žádnou práci – ty, tvůj syn ani tvá dcera,tvůj otrok ani tvá děvečka, tvé dobytče ani přistěhovalec ve tvých branách. V šesti dnech totiž Hospodin učinil (1) nebe, (2) zemi i (3) moře a všechno, co je v nich, ale sedmého dne odpočinul. Proto Hospodin požehnal sobotní den a posvětil jej." - WOW! Tak to je opravdový nášup židovsko-křesťanských hodnot. Zákaz svobody pracovat sedmý den v týdnu. Všechny obchody se zavřou, nikdo nesmí pracovat. Dokonce ani tvůj otrok. A otroctví je ok, podle Mojžíše i podle ISIS. A jestli jste si mysleli, že vesmír vznikl Velkým Třeskem a Země se zformovala o miliardy let později, tak to jste se asi spletli, protože ve skutečnosti kouzelný dědeček na mráčku stvořil vesmír i Zemi v šesti dnech a sedmý den odpočíval (přestože je všemocný a odpočívat nepotřebuje). Evidentně, znalosti boha o vesmíru jsou shodou okolností omezené znalostmi Mojžíše. Stejně jako znalosti Aláha jsou jakousi shodou okolností omezené znalostmi Mohameda. 

Ta další přikázání už nejsou tak zlá. Jen bych se pozastavil u "nezabiješ". Já myslím, že spolu s "nepokradeš" a "nedáš křivého svědectví" ony dohromady tvoří trero přikázání, které lidi ve skutečnosti myslí, když mluví o desateru. Protože kromě tady těch třech přikázání, ten zbytek je někde mezi volitelné až úplně k ničemu. Ale zpět k nezabiješ. Já bych byl rád, kdyby tam takový zákon byl. Ale když se na něj podíváte v kontextu, tak zjistíte, že Mojžíš hlásal zabíjení, takže tímhle zákonem nejspíš myslel nezákonné zabití. Takže "tresty smrti" se do toho nepočítají. No ale tohle má i islám. V islámu je zakázané zabíjet tzv. "nevinné lidi", tzn. lidi, kteří věří, že Mohamed je prorok a podřizují se jeho rozkazům. Ale zabít ex-muslima, to se může, protože on se provinil opuštěním islámu. A shodit homosexuála ze střechy, to je trest smrti za homosexualitu. A přečtěte si, za co všechno hlásal Mojžíš smrt, to se pobavíte.

Autor: Filip Vajdík | sobota 5.5.2018 23:09 | karma článku: 16,04 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Filip Vajdík

Lidstvo nemá vlajku!

Je ostuda, že máme milion vlajek, které poštvávají národy proti sobě, ale nemáme žádnou vlajku pro sjednocené lidstvo! Já chci sjednotit lidstvo.

1.5.2024 v 16:38 | Karma: 5,38 | Přečteno: 95x | Diskuse| Kultura

Filip Vajdík

Suprové argumenty proti eutanázii

Sestavil jsem seznam podivných argumentů proti eutanázii, které jsem postřehl. Nevím jestli jsou přesvědčivé.

9.4.2024 v 17:32 | Karma: 18,59 | Přečteno: 533x | Diskuse| Ostatní

Filip Vajdík

Musíme legalizovat marihuanu, aby mohli slušní lidi dělat rap

Když neposedný vnuk nechce poslouchat babičku, tak se může zhulit trávou od kámoša a vymyslet proti ní rap. Ale slušná babička si nebude od nikoho kupovat trávu, takže mu nemůže rapem odpovědět.

24.12.2023 v 14:44 | Karma: 6,74 | Přečteno: 153x | Diskuse

Filip Vajdík

Kultivace eg

Mám pocit, že v kultuře dostatečně neprobíhá kultivace eg. Děti se neučí jak pracovat s egem. A klepnout někomu po egu kladivem není kultivace.

16.12.2023 v 0:12 | Karma: 0 | Přečteno: 61x | Diskuse

Filip Vajdík

Sebejistota je džouk

Svět je strašně velký a nikdo o něm nemá přehled. Jsme smutní, že o něm nemáme přehled a tak hledáme vůdce, který nás nasměruje. Ale ten vůdce ví prd, protože je to jenom hráč, který si s náma hraje. Je to jenom divadýlko.

15.12.2023 v 23:09 | Karma: 4,61 | Přečteno: 71x | Diskuse
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 11,99
  • Průměrná čtenost 835x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik