Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lidstvo nemá vlajku!

Je ostuda, že máme milion vlajek, které poštvávají národy proti sobě, ale nemáme žádnou vlajku pro sjednocené lidstvo! Já chci sjednotit lidstvo.

ChatGPT 4

Tahle planeta je ve vesmíru malá kulička a na jejím povrchu je lidstvo. Lidstvo je nestabilní chemická vrstva a já ji chci stabilizovat, protože jsem evolučně naprogramovaný zvyšovat pravděpodobnost mých (sdílených) genů přežít a rozmnožit se. Nechci ve světě vidět žádné sebe-destruktivní rvačky. Já chci vidět snahu o sjednocení lidstva. A né snahu o rozšíření malé podmnožiny na úkor jiné podmnožiny. Lidstvo je ta pravá množina! Lidi se můžou vzájemně množit, to znamená, že jsme jeden živočišný druh! Tribalismus a války mezi kmeny patří do roku 123 a ne 2024.

Zatímco kdejaká podmnožina lidstva vlajku má, lidstvo jako celek žádnou vlajku nemá!

OSN (Organizace Spojených Národů) má vlajku, ale já nechci abychom byli spojené odlišné národy, ale abychom byli jedno sjednocené lidstvo. Lidstvo jako jeden národ! Jedno MY! Ale pokud by na půdě OSN došlo k postupnému slučování států do větších a větších celků, které spolu žijí v harmonii, tak budu spokojený jak blecha, navzdory mému nesouladu s názvem. Další věc je, že ta vlajka zobrazuje mapu planety Země, což není lidstvo.

ChatGPT 4 mi jako vlajku lidstva navrhlo International Flag of Planet Earth, což jsou fajnové kroužky na modrém pozadí - mě by nevadilo, kdyby to byla vlajka lidstva, ale proč se to jmenuje flag of EARTH? Omg... koho zajímá planeta Země? Já chci sjednotit lidstvo a tahle planeta je něco jiného, než lidstvo! Pokud se lidstvo odstěhuje na jinou planetu, já nechci měnit vlajku. Stejně tak nechci aby naše vlajka zahrnovala ostatní živočišné druhy na Zemi. Já NEBUDU sdílet svoji vlajku s komárama jenom kvůli tomu, že oni jsou taky na téhle planetě! Žádná Flag of Earth! I need a sexing FLAG OF HUMANITY!

Jelikož je Flag of Earth určená pro tu velkou bahnitou kouli (kde lidstvo tvoří cca 0% někde na povrchu) a ne pro samotné lidstvo a vlajka OSN taky zobrazuje mapu planety Země, přemýšlel jsem o novém dizajnu vlajky pro lidstvo.

Něco jednoduchého. Něco co se opravdu jmenuje Vlajka Lidstva (The Flag of Humanity). Něco s čím nebude většina lidí mít problém se ztotožnit. Něco, co může jednoduše nakreslit každý, kdo touží po sjednocení lidstva. Něco, co nebude mít zavádějící konotace. Něco, co se neváže na konkrétní organizaci. Něco, z čeho každý kdo se na to podívá pozná, že je to vlajka lidstva, i kdyby to viděl poprvé. A to opravdu není jednoduché a jestli něco navrhnu, tak je to spíš vykopnutí míče a ať na mě navážou jiní. Mě vůbec nejde o to, že já tady stanovím finální dizajn a miliardy lidí se musí podřídit.

To, co definuje člověka a zároveň ho to odlišuje od ostatních zvířat je jeho tělo. Možná, že lidská dlaň s prstama by mohla v té vlajce být. S tím, že lidi, kteří nemají ruce budou muset se s tím smířit a my jim řekneme, že na ně myslíme taky navzdory tomu, že nemají to, co je na té vlajce. Dále jako symbol sjednocení by mohl být kruh. Tedy možná by to mohla být ruka v kruhu. Taky mě napadlo prostě nápis „lidstvo“ v kruhu, aby bylo opravdu na první pohled jasné o co jde. A kdyby to prorazilo v různých jazykových mutacích, tak by nakonec mohl zbýt jenom ten kruh.

Mnohem zákeřnější je zvolení barev. Já mám určitou chuť udělat to černé na bílém (jelikož to je standard pro psaní a bílý papír a černou tužku má každý), ale je mi jasné, že rasističtí truhlíci z toho vyvodí milion závěrů. Kromě barvy kůže lidi žádnou výraznou barvu nemají, snad kromě červené. Nevím však jestli chci na vlajce zdůrazňovat krev. Já jsem měl vždy takový feeling, že krev je něco co se nemá vytahovat na veřejnost, ale co má zůstat skryto uvnitř. Jako neutrální (a přírodní) barvy se jeví modrá a zelená. Ty by neměly moc vztah k člověku, ale spíš na jeho prostředí ale my jsme potomky našeho prostředí, takže možná by to nebyl až tak velký problém.

Kdyby lidstvo mělo vlajku, klidně bych si ji doma vyvěsil. Klidně bych si koupil merch. Klidně bych ji sdílel tam, kde se perou vlajky podmnožin lidstva. Síla sjednocující lidstvo musí být viditelná a hmatatelná, jinak nebude existovat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vajdík | středa 1.5.2024 16:38 | karma článku: 5,39 | přečteno: 96x
  • Další články autora

Filip Vajdík

Suprové argumenty proti eutanázii

Sestavil jsem seznam podivných argumentů proti eutanázii, které jsem postřehl. Nevím jestli jsou přesvědčivé.

9.4.2024 v 17:32 | Karma: 18,59 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ostatní

Filip Vajdík

Musíme legalizovat marihuanu, aby mohli slušní lidi dělat rap

Když neposedný vnuk nechce poslouchat babičku, tak se může zhulit trávou od kámoša a vymyslet proti ní rap. Ale slušná babička si nebude od nikoho kupovat trávu, takže mu nemůže rapem odpovědět.

24.12.2023 v 14:44 | Karma: 6,74 | Přečteno: 153x | Diskuse

Filip Vajdík

Kultivace eg

Mám pocit, že v kultuře dostatečně neprobíhá kultivace eg. Děti se neučí jak pracovat s egem. A klepnout někomu po egu kladivem není kultivace.

16.12.2023 v 0:12 | Karma: 0 | Přečteno: 61x | Diskuse

Filip Vajdík

Sebejistota je džouk

Svět je strašně velký a nikdo o něm nemá přehled. Jsme smutní, že o něm nemáme přehled a tak hledáme vůdce, který nás nasměruje. Ale ten vůdce ví prd, protože je to jenom hráč, který si s náma hraje. Je to jenom divadýlko.

15.12.2023 v 23:09 | Karma: 4,61 | Přečteno: 71x | Diskuse

Filip Vajdík

Největší Politická Strana (NPS)

Je na čase skončit to nekonečné střídání politických stran, které vidí jen na pár let dopředu. Je na čase založit stabilní demokratickou stranu, která převezme moc a bude mít dynamický plán na stovky let.

8.12.2023 v 21:13 | Karma: 6,10 | Přečteno: 142x | Diskuse
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:54

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 68
  • Celková karma 11,99
  • Průměrná čtenost 835x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik