Lidstvo nemá vlajku!

Je ostuda, že máme milion vlajek, které poštvávají národy proti sobě, ale nemáme žádnou vlajku pro sjednocené lidstvo! Já chci sjednotit lidstvo.

ChatGPT 4

Tahle planeta je ve vesmíru malá kulička a na jejím povrchu je lidstvo. Lidstvo je nestabilní chemická vrstva a já ji chci stabilizovat, protože jsem evolučně naprogramovaný zvyšovat pravděpodobnost mých (sdílených) genů přežít a rozmnožit se. Nechci ve světě vidět žádné sebe-destruktivní rvačky. Já chci vidět snahu o sjednocení lidstva. A né snahu o rozšíření malé podmnožiny na úkor jiné podmnožiny. Lidstvo je ta pravá množina! Lidi se můžou vzájemně množit, to znamená, že jsme jeden živočišný druh! Tribalismus a války mezi kmeny patří do roku 123 a ne 2024.

Zatímco kdejaká podmnožina lidstva vlajku má, lidstvo jako celek žádnou vlajku nemá!

OSN (Organizace Spojených Národů) má vlajku, ale já nechci abychom byli spojené odlišné národy, ale abychom byli jedno sjednocené lidstvo. Lidstvo jako jeden národ! Jedno MY! Ale pokud by na půdě OSN došlo k postupnému slučování států do větších a větších celků, které spolu žijí v harmonii, tak budu spokojený jak blecha, navzdory mému nesouladu s názvem. Další věc je, že ta vlajka zobrazuje mapu planety Země, což není lidstvo.

ChatGPT 4 mi jako vlajku lidstva navrhlo International Flag of Planet Earth, což jsou fajnové kroužky na modrém pozadí - mě by nevadilo, kdyby to byla vlajka lidstva, ale proč se to jmenuje flag of EARTH? Omg... koho zajímá planeta Země? Já chci sjednotit lidstvo a tahle planeta je něco jiného, než lidstvo! Pokud se lidstvo odstěhuje na jinou planetu, já nechci měnit vlajku. Stejně tak nechci aby naše vlajka zahrnovala ostatní živočišné druhy na Zemi. Já NEBUDU sdílet svoji vlajku s komárama jenom kvůli tomu, že oni jsou taky na téhle planetě! Žádná Flag of Earth! I need a sexing FLAG OF HUMANITY!

Jelikož je Flag of Earth určená pro tu velkou bahnitou kouli (kde lidstvo tvoří cca 0% někde na povrchu) a ne pro samotné lidstvo a vlajka OSN taky zobrazuje mapu planety Země, přemýšlel jsem o novém dizajnu vlajky pro lidstvo.

Něco jednoduchého. Něco co se opravdu jmenuje Vlajka Lidstva (The Flag of Humanity). Něco s čím nebude většina lidí mít problém se ztotožnit. Něco, co může jednoduše nakreslit každý, kdo touží po sjednocení lidstva. Něco, co nebude mít zavádějící konotace. Něco, co se neváže na konkrétní organizaci. Něco, z čeho každý kdo se na to podívá pozná, že je to vlajka lidstva, i kdyby to viděl poprvé. A to opravdu není jednoduché a jestli něco navrhnu, tak je to spíš vykopnutí míče a ať na mě navážou jiní. Mě vůbec nejde o to, že já tady stanovím finální dizajn a miliardy lidí se musí podřídit.

To, co definuje člověka a zároveň ho to odlišuje od ostatních zvířat je jeho tělo. Možná, že lidská dlaň s prstama by mohla v té vlajce být. S tím, že lidi, kteří nemají ruce budou muset se s tím smířit a my jim řekneme, že na ně myslíme taky navzdory tomu, že nemají to, co je na té vlajce. Dále jako symbol sjednocení by mohl být kruh. Tedy možná by to mohla být ruka v kruhu. Taky mě napadlo prostě nápis „lidstvo“ v kruhu, aby bylo opravdu na první pohled jasné o co jde. A kdyby to prorazilo v různých jazykových mutacích, tak by nakonec mohl zbýt jenom ten kruh.

Mnohem zákeřnější je zvolení barev. Já mám určitou chuť udělat to černé na bílém (jelikož to je standard pro psaní a bílý papír a černou tužku má každý), ale je mi jasné, že rasističtí truhlíci z toho vyvodí milion závěrů. Kromě barvy kůže lidi žádnou výraznou barvu nemají, snad kromě červené. Nevím však jestli chci na vlajce zdůrazňovat krev. Já jsem měl vždy takový feeling, že krev je něco co se nemá vytahovat na veřejnost, ale co má zůstat skryto uvnitř. Jako neutrální (a přírodní) barvy se jeví modrá a zelená. Ty by neměly moc vztah k člověku, ale spíš na jeho prostředí ale my jsme potomky našeho prostředí, takže možná by to nebyl až tak velký problém.

Kdyby lidstvo mělo vlajku, klidně bych si ji doma vyvěsil. Klidně bych si koupil merch. Klidně bych ji sdílel tam, kde se perou vlajky podmnožin lidstva. Síla sjednocující lidstvo musí být viditelná a hmatatelná, jinak nebude existovat.

Autor: Filip Vajdík | středa 1.5.2024 16:38 | karma článku: 5,39 | přečteno: 99x
  • Další články autora

Filip Vajdík

Kultivace eg

16.12.2023 v 0:12 | Karma: 0

Filip Vajdík

Sebejistota je džouk

15.12.2023 v 23:09 | Karma: 4,61