Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zastánci absolutní svobody slova - nemáte pravdu

Už od dob té slavné velké listopadové nedokončené revoluce se pravidelně divím, jak lidé dokáži zapomínat a jak berou věci na lehkou váhu. Jako by vše přicházelo samozřejmě, odněkud z nebes. Jakoby osobní zodpovědnost skončila rachotem klíčenkama na náměstích.

Začlo to tím hloupým heslem " Nejsme jako oni ". Víte já mám takový pocit, že to heslo vymyslel nějaký estébák, nebo kádr, který se třásl v koutečku někde hrůzou a tak začal lidem našeptávat, že jako nejsou jako tamti, a že mstít se je fuj. A ejhle ono se to chytlo.

Dnes, léta po zvonění a po celonárodní euforii, se stále a možná s ještě větší sílou ozývají hlasy, že je přece demokracie, že jsou lidská práva a že nemůžeme dělat to co dělali komunisti. Upřímně řečeno, jediné právo, které jsem komunistum ochoten přiznat, je právo držet hubu a krok. A sem tam přes tu hubu pořádně dostat. Aby nezapoměli co natropili. Jenže to né, mladá a i část pamětnické generace jsou naivní dobráci, a tak vidíme nejprve pokusy zrušit lustrační zákon. Znovu se žvaní něco o právech. A propos, jaká práva měli vyslýchaní na Stb? No a nejnovějí tu máme případ Semelová, bolševická siréna, která kudy chodí, tudi trousí stalinistická moudra. Ale abych nebyl nespravedlivý. Vina nepadá jen na stranu téhle ženštiny. Který čert nakukal produkci a vedení veřejnoprávní televize jí vůbec zvát? A jak je to tedy se svobodou slova?

Je to nesmírně důležitá věc, jenže svoboda slova je skutečnou svobodou jen tehdy, když jí umíme dávkovat s rozumem a zodpovědně. Například. Pokud se jmenovaná /promiňte, opravdu ji nemůžu přijít na jméno/, postaví doprostřed václaváku a bude křičet že komunismus je ta nejlepší myšlena a podobně, budu mít sice velice neslušné myšlenky ale jako demokrat mávnu rukou, cosi trefného z říše anatomické si na její adresu pomyslím a půjdu rychlým krokem pryč. Pokud bude mít potřebu u hrobu trouchnivějícího Gottwalda lomit ručičkama a volat "Klémo vzbuď se, my si nevíme rady" a toto lomení bude přenášet televize, přepnu na jiný kanál. Kanál jako kanál. Nebo vložím do DVD přehrávače nějaké péčko. To bude rozhodně zajímavější. Potud tedy svoboda slova a ať si kecá co se jí líbí. Když na to někdo má nervy. Jenže....

V okamžiku kdy ona, nebo kdokoliv jiný, začne troubit, že žádné oběti komunismu nebyly, že si za to ti lidé mohli sami, že se přece přiznali tak co jako, že žádné nátlaky a donucování nebylo, pak v této chvíli svoboda slova konči a nastává chvíle, kdy společnost musí a to bez jakékoliv diskuse chránit památku těch mrtvých nebo ponížených. A není to jen otázka komunismu. Oběti bolševika i nacistů si zaslouží a musí mít zaručenou nedotknutelnou památku. Jestliže někdo tvrdí, že Holokaust nebyl nebo že je to manipulace, že procesy 50. let byly v pořádku, že do Gulagu a pracovních táborů se dostávali lidé právem, tak takový člověk patří před soud. A platí to dvojnásob, pokud dotyčný nebo dotyčná je politička.

Jistě, nejde mi dostat tyto elementy do vězení. Ale měli by dostat pokutu. Veřejné práce, Veřejnou potupu. Cokoliv. Hlavně ale by se mělo před celým národem vláčet jejích jméno jako jméno toho, kdo pošpinil památku obětí největších hrůzovlád v dějinách lidstva. Jen tak a jen tehdy bude zaručeno, že se společnost bude vyvíjet demokraticky. Demokracie totiž není chaos a cochcárna. Je to především zodpovědnost. A pokud si neumíme tuto zodpovědnost vybudovat a ubránit, pak se nemůžeme divit, že i dnes více než dvacet let po "revoluci" stále čmoudí kolem bolševický mor.

Autor: Václav Král | středa 19.2.2014 11:00 | karma článku: 18,21 | přečteno: 845x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral