Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Válka v Sýrii? Nesmysl.

Včera se  objevily celkem 3 články, popisující údajný postoj Israele k hrozícímu mezinárodnímu entree do konfliktu v Syrii. Vlastně, abych byl přesný. Byl to jeden redakční článek, který na blogu dva autoři převzali sakum prásk včetně chyb. Autor původního článku chyby opravil, autoři blogu to nepovažovali za nutné. Budiž. Ale jaký je tedy postoj Israele k současné situaci?

Je jasné, že mít v bezprostřední blízkosti zemi, ovládanou někým jako je Asad, to moc důvodů k radosti nepřinese. Israel je na tom o to hůře, že na sousedy prostě nemá štěstí. Takže když před léty začala syrská rebélie, bylo to sledováno s jistými nadějemi a velmi mírným optimismem. Jenže. Bylo jasné a čas to potvrdil, že Asad a jeho vláda po dobrém od válu nepůjde a nastal největší masakr tohoto, dosud velmi mladého století.

Masakr se rozrostl, za naprosého nezájmu světové veřejnosti do neuvěřitelných rozměrů, kdy počty mrtvých jdou do astronomických čísel. Nemluvě o utečencích. Nač se zmohla světová veřejnost bylo pouze opakování tisíckráte vyřčených frází o míru, které nikoho nezajímaly a nezajímaly. A tak ubíhaly měsíce a přibývali mrtví, Obama mezitím dostal, Bůh ví za co nobelovu cenu míru, možná ani samotný Bůh důvody tohoto ocenění nezná a rebelské otěže převzal někdo, komu rozhodně nejde o nastolení skutečně demokratického systému. Jedná se o džihádisty, islámisty a prostě jedním slovem přívržence těch nejextremnějších odnoží Islámu.

Skuteční rebelové, ti kteří tuto vzpouru zahájili byli vytlačení do pozadí, stalí se z ních mnohdy užiteční mrtví a posloužili jako oběti zuřivého běsnění vládních vojsk. Do Syrie se začli stahovat žoldáci z mnohá zemí Evropy a světa. Zabijáci ve jménu Allaha.

V minulých dnech došlo k chemickému útoku s tisíci mrtvých. Nikdo v této chvíli neví se stoprocentní jistotou, odkud tento útok přišel. Následovala ovšem farizejská reakce bílého domu, kdy Obama volá po potrestáni. Volá teď, kdy už skoro není koho zabíjet a téměř nezůstal nikdo koho by bylo možné zachránit. Obě strany boje jsou představiteli neuvěřitelného zla. Neúcty k životu. Obama se rozhodl, ve spolupráci s Francii, protože Británie mu kopla kam zasloužil, že podpoří islámistické teroristy.

A teď přichází odpověď na otázku, co na to Israel. Prohlášení israelských poliků včera zněla mnohým jako voláni po válce. Jenže...ta prohlášení byla ve své podstatě o něčem jiném. V okamžiku, kdy to bylo potřeba a kdy k tomu byl nejvhodnější čas. k žádné akci nedošlo. Tehdy, v počátcích konfliktu mělo dojít k zásahu, Všichni věděli nebo alespoň tušili, jak to dopadne. Teď už je na jakýkoliv zásah dost pozdě.

Nejen Avi Wortzman a Naftali Bennett ale mnozí další obyvatelé Israele se ptají, co bude dále. Jak naplní USA své spojenecké závazky, když president není schopen jednat ve chvíli kdy je toho třeba anebo učiní prohlášení, které o pár hodin reviduje. Ano, stejně jako v minulosti, i v této chvíli zůstává Israel osamocen, nucen spolehnout se na své vlastní síly, protože pokud k útoku dojde, je velmi pravděpodobné, že Asaduv režim se bude mstít právě na Israeli a stejně tak je pravděpodobné, že očekávat pomoc od kohokoliv, by bylo velmi marné očekávání. V tomto kontextu je třeba vnímat slova Wortzmana a Bennetta, která byla, mimochodem dosti nelogicky presentována jako obava Israele, že k válce nedojde.

Israel je demokratická země, která ctí právo každého vyslovit svůj názor tak, jak to udělali zmínění politici. Stejně tak je Israel země, která netouží po válce, protože Israelci moc dobře vědí, jaká je cena válečného konfliktu. Ne v dolarech ale v lidských životech.

Stejně jako obyvatelé Israele , USA a celé planety, i já říkám svoje NE pro nesmyslný zásah vojsk USA v Syrii. Říkám jasné ne podpoře islámským teroristům za pomoci amerických raket. Věřím že kongres řekne Obamovi taktéž své jednoznačné NE.

Autor: Václav Král | úterý 3.9.2013 11:00 | karma článku: 20,80 | přečteno: 848x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03,  aktualizováno  14:01

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

Mapuje sexualitu za holokaustu. Do queer dějin patří i Anne Franková, říká

29. června 2024  13:28

Seriál Vystudovala historii, anglistiku a sociologii v Berlíně, disertační práci psala v Torontu a nyní...

Politici AfD museli před volbou vedení přelézat zátarasy. Odpůrci obsadili ulice

29. června 2024  13:03

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybere nové vedení, o...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral