Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Obyvatelé Duchcova mají prostě smůlu

Jak jsem se dočetl ve sdělovacích prostředcích a jak je možno zaregistrovat i na Facebooku, chystá se o víkendu na toto městečko další smršť, v podobě pochodů, protipochodů a demonstrací. Město, které se do širšího povědomí dostalo, ani né tak díky Casanovovi ale díky bandě kriminálníků, kteří brutálním způsobem napadli manželský pár, si o tomto víkendu asi moc neodpočine.

A co na to občané Duchcova? Odpověď neznám, ale nemyslím si, že nadcházející víkendové akce jím udělají moc radosti. Mají prostě smůlu. A všichni. Na jedné straně je tu rozvetvěná rodina, která se přistěhovala před pár lety a svým chováním narušuje klidný život v historicky velice cenné lokalitě, na druhou stranu, nastalé problémy zneužívají skupiny lidí, které k Duchcovu nemají žádný vztah a kdyby nedošlo k onomu známému kriminálnímu činu, tak by tito lidé ani nevěděli, že nějaký Duchcov vůbec existuje. Profláklá a směšná DSSS, se snaží dát tomu všemu jakýsi punc boje o právo a svobodu, proti nepřízpůsobivým.

Ve skutečnosti ovšem jde DSSS a dalším na ní naplaveným, jen o jedno. Vyvolat chaos a strach a ukázat, že pěsti jsou více nežli rozum.

Jestli si ale někdo myslí, že takovéto akce a pouliční boje mohou situaci vyřešit, tak je naivní až hloupý. Není možné kriminalitu, porušování zákonů a zločin, léčit kriminalitou, porušováním zákonů a zločinem. Není možné reagovat na konkrétní trestný čin jakýmsi preventivním útokem, který má spálit a smést i další lidi, kteří se zločinem nemají nic společného. A není možné brát si za rukojmí občany, kteří se potýkají s problémy a rádi by je řešili a žili své životy tak jako kdysi, v klidu a bez obav vyjít si třeba na procházku krásným městem.

Jenže situace je jiná. A na vině nejsou ani občané Duchcova a to ani bílí ani místní Cíkáni. Hlavni vinu celé situace, která vládne v Duchcově a na jiných místech země, nese vláda a zákonodárci a státní zástupci a celá ta mašinérie, která sice přijímá docela zajímavé finanční ohodnocení, nicméně za tyto odměny nekoná svou práci tak, jak by měla. Proti zločinům neyasahuje dostatečně razantně a to zvláště v případech, kdy by se mohlo objevit podezření z politicky nekorektního postupu. Že útočníci z Duchvova neskončili ve vazební věznici byla velká chyba a neomluví ji ani možnost, že soudci a státní zástupci potřebovali volné vazební prostory pro politiky. Byla to chyba, která přímo vedla k posílení nenávisti a na druhé straně utužila pocit, že vlastně někdo může dělat co chce a nic se mu nestane. A protože to není první a určitě ani poslední lapsus těch, co mají nad zákony bdít, vyvolává to další neklid a dává to argumenty těm, kterým pramálo záleží na obyvatelích Duchcova ale velmi jím záleží na tom, aby byli vidět.

Svolávají se na internetu, vznikají zde nová občanská sdružení, mají vzletné názvy hovořící o vlastenectví, a přitom členové nebo příznivci citují Heydricha anebo používají přezdívku Mengele. Opravdový příklad vlastenectví.

Asi bude zítra v Duchcově horko. Vůbec ale nepůjde o Duchcov. Ti, kteří plamenně hovoří, údajně jménem jeho občanů, se o Duchcov vůbec nezajímají. Je třeba, aby konečně dostali slovo normální slušní občané a vyzvali ty, kteří jsou k tomu kompetentní, aby začali jednat. Aby skončila doba, kdy se bude vyšetřování zločinu oddalovat a protahovat tak, že o něj přestane být zájem a upadne u veřejnosti v zapomění. Aby jakékoliv projevy násilí byly okamžitě a přednostně a bez jakékoliv milosti trestány. A je také nezbytně nutné, aby konečně zmizela tolerance a dvojí metr ale aby se každý občan mohl těšit stejným právům ale také stejným povinnostem vůči společnosti.

Je nepřipustně, aby se jedna skupina obyvatelstva musela třast hrůzou jestli nebudou přepadeni, okradeni, zmláceni nebo zavražděni a stejně nepřípustné je, aby druhá skupina žila ve stejných obavách, že budou šikanování a terorizování jen proto, že jsou příslušníky toho či onoho etnika.

Doufám že víkend v Duchcově nakonec proběhne v klidu.˛Že rej masek projde městem bez projevu násilí. A doufám že občané Duchcova, všichni kdo tam žijí a současný stav je trápí, se dokážou sami sejít a vyřešit co se stalo a děje. A k tomu nepotřebují žádného Vandase ani Šlegrovou a další.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | pátek 21.6.2013 15:38 | karma článku: 13,02 | přečteno: 1187x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Českem se ženou silné bouřky, meteorologové varují před kroupami

25. května 2024  14:36,  aktualizováno  16:47

Šumavu a jižní část Plzeňského kraje zasáhly v sobotu kolem poledne silné srážky. Kvůli dešti...

„Máme nejlepší tým za deset let.“ Češi ve fanzónách věří ve zlato

25. května 2024  15:46,  aktualizováno  16:35

Tisíce lidí na různých místech Česka sledují hokejové semifinále. Plné jsou fanzóny v Praze i...

Český autobus se v Rakousku srazil s náklaďákem vezoucím lahve s vodíkem

25. května 2024  16:32

V pátek pozdě večer havaroval na jihovýchodě Rakouska český autobus. Srazil se s nákladním autem,...

Fico se cítí lépe. Komunikuje s činiteli, informují ho o dění v zemi

25. května 2024  14:24

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe. Uvedla to v sobotu odpoledne nemocnice v Banské...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral