Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Má být etnický či národnostní původ zločinců zveřejňován?

Často se stává, že z důvodů jakési prapodivné, snad politické, korektnosti, nejsou zveřejněna potřebná data a údaje, týkající se pachatelů závažných, ale i méně závažných trestných činů. Nejčastěji se to pochopitelně týká jejích původu.

Minulý týden se podobný případ udál v Karviné, kdy zločinci přepadli na ubytovně pro seniory starého muže na vozíku a způsobili mu nelehká zranění. O této události informovala televize Nova a ve stejném tonu referovala i další media. Všechna se vzácně shodla na tom, že pachatelé unikli a že policie žádá o pomoc každého, kdo by mohl mít relevantní informace. A následoval popis. Jednalo se o dva mladíky štíhlé postavy, kteří měli na hlavě kšiltovku....tečka. Konec. Tedy opravdu vyčerpávající popis. Jak šel čas, na případ se zapomělo a sedl na něj prach.

Další, událost se stala včera ráno. Nedaleko městečka Ardal, v západním Norsku, unesl muž autobus a zavraždil 3 lidi, včetně řidiče. Podřízl je. Až do večerních hodin sdělovací prostředky mlžily a mlčely o původu vraha, kterým se nakonec ukázal být 30. letý muž, který do Norska přišel z Jižního Sudánu. Více si přečtěte zde.

Obě tyto události mají jedno společné. Neochotu medií zveřejnit odkud zločinci přicházejí, jaký je jejích původ. Zatímco v případe vraždy v Norsku se nakonec pravda ukázala, i když prozatím jen částečně, protože o důvodech se dosud mlčí, události z Karviné jsou pravděpodobně u ledu a jsou dalším pokračováním tlaků na to, aby se utajoval etnický či národnostní původ pachatelů. Je to ale správně?

Česká republika má zatím velké štěstí, že se nepotýká s přísunem uprchlíků z Afriky. Tedy, je to dočasné štěstí, protože exekutíva EU má jiné plány a kvóty, které by stanovily povinná čísla uprchlíků, které jsou jednotlivé země povinny na svá území přijmout, se už rýsují v hlavách eurobyrokratů. To ale neznamená, že obyvatelé ČR mohou hupsat radosti. Problém který je poslední léta a hlavně měsíce je Romové, neboli Cikáni.  A to není problém zrovna malý, když si uvědomíme, že klacky pod nohy jakémukoliv rozumnému řešení, hází samotní politici.

Bohužel, neexistují spolehlivé statistiky, jaké procento Cikánů patří k těm slušným a jaké procento jsou grázlové a zločinci. Co ale existuje a co může každý vidět, je fakt, že ti slušní, ať už je jích více či méně, neprojevují dostatečnou aktivitu k tomu aby působili na ty, co jím dělají ostudu. Naopak, stále silněji je slyšet hlasy, které bagatelizují anebo, jako jsme to mohli zaregistrovat v pořadu paní Jílkové, že za vše může vlastně majoritní společnost. Jenže touto cestou není nejmenší šance, aby se v blízké ani vzdálené budoucnosti mohla vybudovat vzájemná důvěra. Důvěra se dá budovat pouze na bázi upřímnosti a otevřenosti. To znamená, že je nutné jasně ukázat, kdo a jaké procentuální zastoupení má v kriminální činnosti. Ukázat a říct " podívejte, toto je statistika, toto jsou reálná čísla a je na vás s tím něco dělat"

Je nemožné očekávat zlepšení anebo dokonce nápravu tam, kde o to není zájem. Tím že se budou informace cenzurovat ,že se bude cokoliv zatajovat se problém nevytratí. Naopak, bude se stupňovat. A současně s tím, bude sílit společenský neklid.

Romové by si měli prostě a jasně ujasnit, co jsou, či co chtějí být a čím chtějí být. Jestliže si přejí, stát se plnoprávnými a respektovanými občany České republiky, pak musí pro to něco udělat. Nikdo tu cestu za ně neujde. A rozhodně k ní nedojdou tím, že se majoritní společnost bude tvářit, jakože žádné problémy nejsou. Jsou a každý problém má řešení. Teď jde jen o to, kdo a jak ho chce řešit.

Jak jsem napsal v úvodu, Česká republika, má prozatím štěsti, že jí nesužuje vlna imigrantů. Je to ale opravdu jen prozatimní a tak se zatím Češi mohou dívat, jak tento problém zvládají tam, kde už běží na plné obrátky. A je vidět že jej nezvládají. Západní Evropu a Skandinávii ovládá kultura, která v Evropě nemá co dělat. Nic si nenalhávejme. Prostě a jasně, Islám nemá v Evropě co pohledávat. Jeho nekontrolovatelný růst a hlavně trestuhodná laxnost vlád postižených zemí vede k tomu co se stalo včera ráno v Norsku, co se ve Skandinávii děje denně, kdy počty znásilnění ve Švédsku, Norsku a Dánsku rostou geometrickou křivkou, kdy různé regionální vlády v Belgii, Holandsku a Británii doporučují, či dokonce přikazují svým obyvatelům omezit propagaci tradičních národních či křesťanských hodnot. Muž který v Anglii na dveře svého domu umístil anglickou vlajku, je trestán. Rodiče kteří v Německu protestují proti tomu, že jejích děti jsou nuceny přizpůsobit se muslimským dětem jsou šikanováni. Ve Švédsku zase, otec, který chce být se svým synem, musí strpět při setkání přítomnost soudního dohližitele, jen proto že je aktivistou organizace, chránící národnostní tradice. A napříč celou Evropou dochází v mediích ke lhaní a zatajovaní kriminalních činů imigrantů. Nezávislá media jsou terčem útoků a vyhrůžek. Takový se stav současné Evropy. Taková je budoucnost i České republiky, pokud se konečně pravda nestane jediným a nejvyšším zákonem. Chtějí li mít immigranti i nádále otevřené dveře do Evropy, musí bezpodmínečně přijít upřímnost a otevřená komunikace s Evropany. Evropani nebudovali Evropu proto aby jí pak během několika málo let někdo zničil a udělal z ní region duchů a zakuklenců. Evropa má svou historii a minulost a přestože Islám v této historii hrál svou úlohu, nebyla to vždy úloha kladná. Na to je třeba nezapomínat. A proto je nezbytné, aby se dobře vážilo, kdo příchází a komu bude umožněno v Evropě zůstat a žít. Evropa vyrostla na křesťansko - židovských základech a tyto je nutné bránit.

Nebude to ale možné, pokud bude pokračovat současný stav, kdy se občanům zatajuje skutečnost a kdy z ních někdo dělá hlupáky.

V názvu svého zamyšlení se ptám, jestli je vhodné uvádět etnický či národnostní původ pachatelů zločinů. Moje přesvědčení je že ano. Jen tak se totiž můžeme osvobodit od romantických představ a mýtů, jen tak si můžeme udělat vlastní úsudek o skutečném stavu věci. Pravda ještě nikomu neublížila. A pokud se někdo bojí pravdy, pak je nutné si na něj dát velký pozor.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Král | úterý 5.11.2013 11:00 | karma článku: 44,14 | přečteno: 5961x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Když se běží pro miminka do dlaně. Pohyb pomáhá předčasně narozeným dětem

6. května 2024  15:20

Tak malé, že se vám vejdou do dlaně. Řeč je o předčasně narozených dětech, které stráví začátek...

V predátorských titulech publikovala i Nerudová. Bylo to dávno, hájí se

6. května 2024  15:16

Danuše Nerudová je lídr kandidátky STAN a také aspiruje na post europoslankyně. Česko by ráda...

Kritická místa pod dohledem. I Česko reaguje na hrozbu ruských sabotáží

6. května 2024  15:15

Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje sabotážní akce napříč...

Černý kašel polevil. Nově nakažených ubylo o pětinu

6. května 2024  15:01

V České republice za týden přibylo 1266 případů onemocnění černým kašlem, je to o 338 případů méně...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral