Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Krymské Heim ins reich

Ne, opravdu se mi nechce psát další "zasvěcený" článek o událostech na Ukraině. Chtěl bych jen napsat pár poznámek k událostem tak, jak je vidím já, z pohledu člověka, který sice do ukrainské reality moc zasvěcen není, ale přesto si troufá hodnotit na základě normálního logického uvažování.

Před několika dny jsem v televizním zpravodajství ČT viděl záběry, které byly tragicky úsměvné. Na obrazovce se objevil dav, nebude daleko od pravdy, když napíšu zfanatizovaný dav, a ten svorně jedním hrdlem křičel " Rossia, Rossia". Bylo to na Krymu a všichni jásali a provolávali slávu a čest báťuškovi Putinovi, a jednotně volali Heim ins reich...ehm Rossia Rossia. Promiňte omyl. Ale ruku na srdce, nevidíte v tom jistou podobnost. Tehdy takto křičeli Henleinovci. Tedy, nekřičeli Rossia ale právě Heim ins reich. Tedy, zpět k říši. A tak dnes křičí v podobné tonině Rusové na Ukraině Rossia, Rossia. Zajímavá věc. Kolik z těchto lidí křičelo 24. srpna 1991 a provolávalo slávu Ukraině, když vyhlásila nezávislost na SSSR? Nicméně, právě tento akt, je hlavním bodem mého dnešního blogu. Totiž :

To že v roce 1954 se Chruščov rozhodl Krym darovat Ukraině, nemá pražádný význam. Byl to jen prázdný akt, protože Ukraina byla poslušným členem SSSR a tudiž takovéto dárky zůstaly pěkně doma v sojuzu. Proč by tedy Nikita nerozdával. Jenže:

Přišel rok 1991, Ukraina vyhlásila nezávislost a Jelcin, coby ruský president, tento stát bez nejmenších námitek uznal 2. prosince téhož roku. Dodávám že bez nejmenších námitek, výhrad a územních požadavků. A já se ptám, kde byli tehdy ti, co dnes na Krymu křičí, že chtějí zpět pod ruskou správu? A mimochodem, co tak špatného se jím na Ukraině děje, že chtějí odtržení Krymu? Ale dobrá, chtějí zpět do lůna matičky Rusi, mají mít po čem touží. Ovšem nemělo by k tomu dojít ve 21. století formou civilizovanou, bez přítomností dosud cizích jednotek, kterážto přítomnost může být chápána jako nátlakový element? Jinými slovy, proč už dávno nevyvolali požadavek na referendum o odtržení?

Jak jsem napsal. Komentovat události na Ukraině není snadné. Nikomu ze zůčastněných nejde totiž o Ukrajince. Všem jde o vlastní moc. To ale neznamená, že jakákoliv cizí mocnost, tím méně Rusko, by měla mít právo vojensky do dění v této zemi zasahovat. On už je to ale takový ruský, eventuálně sovětský obyčej. Zasahovat do cizích záležitostí. Známe, Maďarsko, Československo, Afghánistán, Gruzie, Litva, Lotyšsko, Estonsko. Nemluvě o poradcích ve Vietnamu a Korei a nelze zapomenout na Kubu a Angolu. Ano, Ano rudí soudruzi někteří diskutéří... vím že i USA a NATO a západ obecně má máslo na hlavě. Chcete mi ale snad tvrdit, že to že jedni něco dělají oprávňuje ty druhé dělat totéž? Já si to totíž nemyslím.

Autor: Václav Král | pátek 7.3.2014 11:00 | karma článku: 20,83 | přečteno: 893x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:28

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral