Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak zatnout Rusku konečně tipec?

Přiznávám to nerad, velice nerad ale musím dát za pravdu Sobotkovi a všem těm, kteří upozorňují, že sankce, které proti Rusku plánuje EU a USA jsou k ničemu a žádný valný úspěch slavit nebudou. A nejhorší na tom je, že ti z politiků, kteří po omezeních volají, o zbytečnosti tohoto počínání moc dobře vědí. Takže jen populisticky honí voliče a oblíbenost.

Každý kdo zná Rusko, jeho mentalitu, historii i současnost ví, že žádná ekonomická sankce nemůže donutit jeho představitele jednat jinak, než jednají. Politici a ti, kteří na základě sankcí mají mít omezený nebo dokonce pozastavený přístup ke svým zahraničním kontům jsou tak zajištěni, že tento krok je nemůže nijak ohrozit. Jsou tak zabezpečení, že si mohou kdykoliv nechat na svůj stůl dovézt jakoukoliv pochoutku odkudkoliv. Sankcím EU a USA se tak mohou jen smát, protože vědí, že to nebudou oni, kdo jimi bude postižen ale budou to řadoví občané, kterých se tento krok dotkne. Jenže tady narážíme na ruskou mentalitu a na to, nač jsou Rusové zvyklí od nepaměti. Nikdy si nežili v luxusu a dostatku. Rusové jsou zvyklí na fakt, že příjdou do krámu ve kterém nic není. Nijak je to nerozhodí a představa, že by snad následkem nedostatků zboží z Německa nebo Francie, došlo k masovým demonstracím, či snad ke svržení Putina, je směšná.

Je tedy vůbec nějaká šance dostat Rusko a jeho politiky na kolena?

Na kolena asi ne, ale přivést je k rozumu, na to šance je. Jenže to by si západ a především NATO museli uvědomit, proč vlastně tato organizace vznikla a pochopit, že od konce druhé světové války se toho moc nezměnilo. Rusko nikdy neopustilo svou mocenskou hegemonistickou politiku. S příchodem nové generace mocných se pouze změnila retorika a vnější  presentace. Zatímco v postavě Putina viděl západ a hlavně USA nového progresivního politika, on sám, pečlivě plánoval kroky, ke znovuobnovení sovětského impéria. A tyto kroky teď postupně uvádí v život.

Přitom Putin není v ničem zvlášť odlišný od předchozích báťušků. kteří vedli bolševický SSSR. Je to v jejích genech, v jejích mentalitě. Jediná věc které rozumí a kterou jsou schopní respektovat, je vojenská síla.

Pochopitelně, jakkoliv je krásná představa stíhaček NATO nad moskevským nebem, je to pouhá fikce. Ale takovýto krok není potřebný. K tomu, aby Rusko zalezlo tam kam patří, a nestrkalo čumáky do čeho jím nic není, postačí pouze to, aby západ projevil dostatečnou vojenskou prezenci. Vojska NATO by měla být v Evropě rozmístěna tak, aby Rusku bylo jasné, že v případě sebemenšího pokusu, dostanou nakopáno. Přijímání nových členů NATO nevidím jako účelné ovšem chce li Ukraina pomoc, měla by oficiálně požádat o dislokaci jednotek NATO na svém území. Zkrátka, na dohled ruských dalekohledů by měly být jednotky NATO. Ze všech stran. NATO tady, NATO tam, všude kam se podívám, aby Putin vrčel vzteky.

To je totiž jediný krok, který stoprocentně dá Putinovi najevo, kde jsou jeho hranice. A je to jediná řeč, které Putin porozumí.

Současné kroky jak EU tak USA jsou k smíchu a jsem si jistý, že Putin se baví náramně. On totiž moc dobře ví, že za současného rozdání karet, se nemusí ničeho bát. Že má dveře dokořán a nejen na Ukrainu, protože tak jako před léty se svět omezil jen na žvanění, v případě Gruzie, tak stejné kecy slyšíme i teď, když jde o budoucnost Ukrainy.

Autor: Václav Král | pátek 5.9.2014 11:00 | karma článku: 18,85 | přečteno: 1441x
  • Další články autora

Václav Král

Zabijáci dětí?

Ano, jsou dnes ve světě, bohužel, země, kde lidský život má nulovou hodnotu a toto se týká i života dětí. V rámci šílené náboženské demagogie, rodiče posílají své syny a dcery na smrt a tuto smrt považují za cíl svého života.

17.6.2014 v 11:00 | Karma: 25,20 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Lhář Jiří Hermánek

Články pana blogera Jiřího Hermánka jsou notoricky známé, stejně jako je známá diskuse pod nimi. Samotný autor je znám tím, že rád píše o věcech, o kterých nemá ani nejmenší ponětí, o to více se však snaží přesvědčit čtenáře, že je na dané téma odborníkem na slovo vzatým.

13.6.2014 v 17:33 | Karma: 18,01 | Přečteno: 1563x | Diskuse| Hyde park

Václav Král

Loučení

Přestože se domů snažím vracet co nejčastěji, návštěva, která se právě blíží ke konci byla v mnohém vyjímečná. Nebyla tak hektická a já měl možnost v klidu navštívit místa, která jsem předtím míjel a a nasát atmosféru, která by mi během obvyklého stylu návštěvy unikla.

11.6.2014 v 11:00 | Karma: 11,29 | Přečteno: 478x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kdy je chlap nejšťastnější?

Občas dostávám otázku, když se tak v diskusích láskyplně škádlívám s čtenáři, co jsem vlastně v životě dokázal, co mám, či co je za mnou. Vlastně až do dneška, přesněji do několika málo desítek minut vzdáleného časového úseku jsem si nebyl jistý co odpovědět.

9.6.2014 v 10:26 | Karma: 17,89 | Přečteno: 1085x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Potkal jsem české turisty v Jerusalémě

Byli dva. Manželé. Asi. Motali se kousek ode mne, pán měl v ruce chleba povědomého tvaru, ze kterého vykukoval kousek nějakého masa a průběžně z něj ukusoval. Paní střídavě sledovala dění na obloze, kdoví proč, střídavě se dívala na okolní budovy a oba působili trošku jako ona Alenka v říši divů. Pán poté něco paní řekl a ona vypískla hlasitě : Faaakjooo??? Usmál jsem se a jako dobrák od kosti, řekl jsem si že se optám, jestli nepotřebují s něčím poradit.

3.6.2014 v 11:00 | Karma: 23,58 | Přečteno: 1155x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:19

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral