Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Gaza - Politicky korektní mediální mystifikace

Čtenář, nebo divák, který se zajímá o vývoj konfliktu mezi Israelem a Hamasem, musí nutně při sledování jakéhokoliv zpravodajství, které nabízejí renomovaná informační media nabýt dojmu, že si z něj někdo dělá blázny. Anebo, že mu do očí či uší lžou. Samozřejmě mám na mysli toho, kdo je obeznámen s vývojem situace a jeho historii.

Zpravodajství z bojiště jsou si podobná jako vejce vejci a ten kdo nemá přístup ke zdrojům přímo z Israele, musí být v šoku. Na základě toho, čím veřejnost krmí ať už BBC, CNN, AFP ale i donedávna celkem seriozní německé stanice to vypadá, že Gaza je malinký kousíček svobody, lásky a porozumění, který se teď ti zlí a prohnilí rasisté a vyznávači apartheidu z Israele, rozhodli zničit. Samozřejmě to myslím v mírné nadsázce ale opravdu pouze mírné, protože každé zpravodajství, každá, sebekratší zprávička v tisku podsouvá na první místo informaci o počtu zabitých na straně Palestíny a do kontrastu staví 3 mrtvé na straně Israele. Nad příčinami této disproporce v počtu oběti se zamyslel před pár dny kolega bloger v tomto precízním článku, kde přesně odhalil strategii Hamasu a dalších teroristických uskupení na území Gazy. Na této stratégii se nic nemění, stejně jako se nic nemění na faktu, že pro muslimy a hlavně pro radikální vyznávače Islámu nemá lidský život žádnou hodnotu. Jejích nářky nad mrtvými jsou jen prázdným divadlem. Tito radikalisté jsou od dětství vychovávání k tomu, že smrt je jen vstupní branou k tomu lepšímu, k setkání s Allahem a 72 pannami. Či panici.

Oběti na životech jsou nesrovnatelně větší tragedií pro nás, kteří zastáváme hodnoty civilizace, oproštěné od náboženského fanatismu. A to je bod, se kterým tito teroristé počítají. Vědí, že počty mrtvých, jejích rostoucí číslo a navíc neustále zdůraznění dětských obětí, vyvolají v západním světě odpor. Tak silný odpor, že tento západní svět přestane vnímat, že fotografie zmasakrovaných těl nejsou z Gazy ale ze Syrie ale hlavně, že západ a jeho novináři přestanou klást otázky, proč jsou odpalovací rampy pro jejích rakety umístěný v nemocnicích nebo školách. A Hamas a jeho spojenci správně tuší, že na základě velkého počtu mrtvých, politicky korektní západ přestane zveřejňovat fakt, že to byl právě Hamas, kdo první na Israel zaůtočil.

Tato taktika teroristům vychází. Dokonce tak moc jim vychází, že mohou přistoupit k další fázi svého plánu. Všichni samozřejmě vědí že Israel válku nechce. Je pro něj nevýhodná, odčerpává hodně prostředků, které by se v době krize mohly užít na duležitější věci. Proto se najednou objevila slova o dojednávání klidu zbraní, příměři či ukončení konfliktu. A jak k tomu přistupuje mediální scéna? Pochopitelně s despektem komentuje israelskou zdrženlivost. A jaká je to zdrženlivost?

Jakékoliv příměří musí splňovat jeden základní cíl a podmínku. Okamžité a bezpodmínečné zastavení palby a raketových útoků z Gazy proti Israeli. To byl totiž důvod israelské akce. Novináři vám lžou když tvrdí, že to bylo zabití předáka Hamasu. Důvodem k vojenskému zásahu bylo neustále ostřelování israelského území. Kdo říká něco jiného, je prostě lhář. Proto, má li dojít k zastavení israelské vojenské operace, musí logicky skončit agresor. To znamená Hamas, muslimský Jihad a jak se všechny ty bandy jmenují. Musí být dány záruky, že Gaza se nestane opětovně odpalovací rampou proti Israeli a jeho městům a vesnicím a takovouto záruku musí dát Egypt, který se postavil do role zprostředkovatele.

Požadavky Hamasu že musí skončit blokáda jsou směšné a drzé. V tomto konfliktu je agresor známý. I když na ČT1 ani žádném dalším kanálu veřejnoprávní televize, stejně tak na Nově, Primě a bohužel na většíně evropských televizních stanic o tom neuslyšíte. Agresor musí kapitulovat a je na něm, jestli to chce udělat relativně bezbolestně anebo ne. Všichni si totiž musí uvědomit, že míra trpělivosti Israele je vyčerpána a přestože si Israel přeje žit v míru se všemi svými sousedy, neznamená to že se jedná o ponížený mír. A rovněž je třeba stále připomínat, že všichni mrtví na obou stranách tohoto konfliktu, jdou na účet Hamasu, Iránu, který jej podporuje a dalších, kteří této teroristické organizaci dodávají zbraně.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | úterý 20.11.2012 11:00 | karma článku: 37,23 | přečteno: 2013x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral