Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Cítíte se bezpečně? Možná je načase tento pocit změnit

Máte pocit, že jste v Evropě v bezpečí? Že to, co se děje například v Sýrii se vás netýká? Že dementní šílenec, který prohlásil, že znásilněná indická studentka, která svým zraněním podlehla si za ně může sama, je daleko a vůbec, že takové věci se vám stát nemohou? Tak takovou jistotu jste možná měli před desítkami let. Nyní už to neplatí a bude huř. A ujišťuji vás, že můj článek není o nějaké amnestíí ale o něčem daleko horším.

Vánoční svátky a příchod nového roku jsem oslavil v Norsku. Krásná země, která po věky byla inspirací cestovatelům, pro svou úchvatnou přírodní scenérii a pro přátelské obyvatelstvo. Země, která, spolu s ostatními sousedy podlehla někdy na sklonku 60. let naivní představě účelnosti a užitečnosti otevřené imigrační politiky a otevřela svou náruč prakticky každému, kdo o to projevil zájem. A tak to bylo Norsko ale také Švédsko a Dánsko, kde nalézali azyl uprchlíci ze zemí bolševického koncentračního tábora. Jenže tam to neskončilo. Náruč byla otevřená dokořán a tak, zatímco uprchlíci ze zemí východní Evropy postupně odcházeli za moře, do Skandinávie proudily davy z Pákistánu, Iráku, Maroka a s nimi mocná muslimská komunita. Kam to vedlo a jaká je situace dnes, to může vidět každý kdo Skandinávii navštíví.

Jak jsem napsal, strávil jsem část svátků v Norsku a protože mojí destinaci byl nejsevernější sever země, tak jsem při přemísťování měl vždy několik hodin času na prohlídku Oslo, hlavního města a největšího shromaždiště muslimů v Norsku. Podle odhadů se jich v Oslo nachází 45000, což je ovšem pochopitelně jen velice střízlivý odhad., protože skutečné číslo není možné zjistit.

Oslo je krásné město, ovšem jsou tam čtvrti, které není radno navštěvovat. Jednou z ních je Grønland. Multikulti centrum, kde najdete obchůdky se zbožím z celého světa ovšem také centrum islámské komunity.

Jedna z jejích části, radikální islámské sdružení s názvem  Ansar al-Sunna poslalo úřadům požadavek, aby město vydalo čtvrt Grønland do rukou muslimů. V dopise jeho autoři píší, že odmítají být součástí norské společnosti. Tvrdí, že protože se narodili v Norsku, patří podle Allaha tato země jim a jen jim. Proto požadují část města jako své území, kde budou platit jejich zvyky a jejích zákony. Závěr tohoto dopisu tvoří věta :

" Nepřejeme si žít vedle špinavých zvířat, jakými jako vy"...

Mohlo by se zdát, že se jedná jen o bláznivý dopis skupinky pomatenců, jenže skutečná situace v Oslo a ve všech norských městech, kde dosahuje muslimská komunita většího procenta mezi obyvatelstvem, je mnohem komplikovanější.

V srpnu 2012 byla zveřejněna statistika, podle které 90% všech znásilnění v Oslo mají na svědomí muslimové. Hrozivější je další skutečnost, že tato znásilnění jsou často velice brutální a jsou doprovázená bitím. Islámské skupiny, v odpovědi tuto statistiku zpochybňují s tím, že muslim "pouze" znásilňuje ale neublíží.

To už ovšem není legrace a nelze to brát na lehkou váhu. Evropa stojí před další vlnou přistěhovalectví. Nejsem si jistý jestli je možno jí zabránit. Spíše nikoliv. Utečenci ze zemí Afriky a Asie si zvykli na to nejjedodušší řešení své situace. Sbalit si kufry a odjet za lepším životem. Samozřejmě, jejích představy jsou utvářeny tím, co jím řeknou jejích duchovní vůdcové anebo ti, kteří jim tuto variantu nabízejí. Vždy to tak bylo, je a bude, že ti, co vydělávají na chudobě, líčí vše v růžových barvách. I těmto lidem je Evropa vykreslována jako místo, kde budou mít vše a hlavně dostatek peněz za málo práce. A podle toho to také vypadá. Řada přistěhovalců ovšem nepřichází v roli žadatelů o pomoc. Oni přicházejí jako dobyvatelé. Přesně podle slov Koránu a Mohammeda. A tomu je třeba postavit pevnou hráz.

Bohužel, ani Norsko ani jeho sousedé, respektive jejích vlády dosud nepochopily, že je čas jednat. A možná je už docela pozdě. Situace ve Skandinávii je hodně zoufalá. Stavby nových mešit a minaretů, ústupky požadavkům islámistů na úkor domácího obyvatelstva, popírání vlastní hrdé historie, to je dnešní Skandinávie.

Česká republika je zatím ještě opravdu v relativním bezpečí. Ovšem pouze relativním, protože čtenáři tohoto blogu možná znají články mého váženého kolegy, pana Lhoťana, kde se zabývá situaci v brněnské muslímské komunitě a vědí tedy, že je to situace varující.

Pochopitelně, každý člověk má právo věřit v to, co mu vyhovuje. Ovšem pokud jakákoliv víra začne přesahovat hranice své vlastní komunity a tím, že chce ostatním vnucovat své pohledy a postoje, pak je nutné takovéto jednání eliminovat. A totéž platí i v oblasti přistěhovalectví.

Je správné podat pomocnou ruku. Ovšem stejně tak je nutné, stanovit pro takovýto akt pevná pravidla. Abychom se jednou pak všichni nedivili, co že se to děje v ulicích, kde dosud byl klid.

Autorem použité fotografie je : Chell Hill

Zdroje : http://themuslimissue.wordpress.com/2012/08/06/norway-90-of-all-violent-rapes-in-oslo-committed-by-muslims/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10067780

http://gatesofvienna.blogspot.dk/2011/11/we-have-lost-city.html

 

Autor: Václav Král | úterý 8.1.2013 11:00 | karma článku: 42,30 | přečteno: 5843x
  • Další články autora

Václav Král

Potkal jsem české turisty v Jerusalémě

Byli dva. Manželé. Asi. Motali se kousek ode mne, pán měl v ruce chleba povědomého tvaru, ze kterého vykukoval kousek nějakého masa a průběžně z něj ukusoval. Paní střídavě sledovala dění na obloze, kdoví proč, střídavě se dívala na okolní budovy a oba působili trošku jako ona Alenka v říši divů. Pán poté něco paní řekl a ona vypískla hlasitě : Faaakjooo??? Usmál jsem se a jako dobrák od kosti, řekl jsem si že se optám, jestli nepotřebují s něčím poradit.

3.6.2014 v 11:00 | Karma: 23,58 | Přečteno: 1155x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Skandál Martina Stropnického?

Včera to bylo skoro téma dne. Martin Stropnický, ministr obrany, si v rozhovoru pro agenturu Reuters dovolil říct něco, co se nelíbilo mnoha lidem. Taky samotnému premiérovi. Reakci hradního pána se dosud nepodařilo získat. Dnes zde na blogu čtu reakce blogerů a nestačím se divit. Ale co vlastně Stropnický řekl a byla to taková hrůza?

14.5.2014 v 15:48 | Karma: 27,87 | Přečteno: 1675x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Moudřejší neustoupí

Rozmáhá se to jako nebezpečný virus. Nejen v České republice ale napříč Evropou a prakticky celým civilizovaným světem, se šíři odporná, zbabělá hláška o tom, že moudřejší ustoupí. Jakoby si lidstvo přestalo vážit života, jakoby rezignovalo na svou budoucnost.

13.5.2014 v 11:00 | Karma: 21,33 | Přečteno: 828x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Ti náckové jsou už vážně všude. Nikde nejste v bezpečí.

V záplavě veledůležitých zpráv, kterými nás chtivé čtenáře krmí česká důvěryhodná media, jsem narazil na jednu, která mi opravdu vyrazila dech. Svět se opět ocitá v nebezpečí.

12.5.2014 v 11:00 | Karma: 18,39 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Letem islámským světem - Sudan

Tak se v Praze spojili muslimové všech zemí, nebo alespoň všech krajů. No každopádně bylo jich tam dost. Prý až 300. A hulákali tam svoje Allahu Akbar a hrozitánsky se divili, jak že si to ta česká policie představuje, rušit je při jejích modlitbě a ani si nezout šrpály. A plná ústa řečí o lidských právech tam měli. Inu dobrá, dobrá. A jak je to s lidskými právy u nich doma? Tedy tam, kde má Islám hlavní slovo? Podívejme se například do Sudanu.

3.5.2014 v 9:00 | Karma: 29,88 | Přečteno: 982x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral