Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Celonárodní hysterie?!

Před časem i u nás proběhly volby presidenta a přiznám se, že i když to chvílemi taky pěkně bouchalo, to co se v těchto dnech děje v České republice je naprosto k nepochopení. Skoro to vypadá, jakoby namísto presidenta, byl na Hrad volen jakýsi novodobý mesiáš. Ani tři dny po vyhlášení výsledků se situace nezklidňuje, naopak, chvílemi mám dojem, že se objeví výzvy typu : "Dejte nám zbraně, my půjdeme na ně."

Co ovšem zaráži nejvíce, je fakt, že příznivci vítěze, Miloše Zemana, se snaží vnutit veřejnosti pocit, že je to protistrana, která šíří lži a nepravdy a že to jsou přívrženci Karla Schwarzenberga, kteří srší nenávistí a zlobou. Jaká je ale pravda?

Já v úvodu musím napsat, že ač se nepovažuju za toho, koho někteří, bůhví proč, označují za pravdoláskaře, ve druhém kole jsem vnitřně podporoval Karla Schwarzenberga. Volit jsem nesměl a tak se jednalo jen spíše o symbolickou podporu. Přesto si myslím, že nepatřím k fanatickému davu příznivců a že si umím zachovat nadhled. Proto jsem také hned od počátku volební kampaně zaregistroval jeden důležitý fakt. Totiž že pan Schwarzenberg je člověk, který do boje vstoupil s představou, že může zvítězit čistými prostředky a férovostí. Ono by to možná vyšlo, kdyby ovšem protikandidátem nebyl Miloš Zeman, kterému je férovost naprosto neznámým pojmem. A v tomto duchu se také vedla předvolební kampaň.

Já to zde nechci moc rozebírat, to už udělali mnozí přede mnou. Chci, jak je mým zvykem, slovy obyčejného člověka poukázat na prostá fakta.

Miloš Zeman lhal, lže a troufám si říct, že bude lhát i v budoucnu. Je to jeden z jeho základních výrazových prostředků. Vedle urážek a napadání oponentů. Ze lži byl několikrát usvědčen a po jedné z nejtrapnějších, se musel potupně omluvit přímo v přímém přenosu. I tu omluvu ovšem zabalil do obalu jakési nevinnosti, když opět tvrdil, že on za nic nemůže. Ovšem urážka manželky oponenta je sice hnusná, nicméně, lidem s odolným žaludkem může být snesitelná.

Daleko horší jsou ovšem lži a výmysly, které mohou přesahovat do budoucího vývoje země. Teď mám na mysli dva případy. Pan Zeman byl prokazatelně usvědčen ze lži, ve věci jeho vztahu s panem Šloufem. Přestože opakovaně tvrdil, že se od něj odstřihl, byl zaznamenán jejích společný výlet do Vídně, no a Šlouf byl v sobotu přitomen ve volebním štábu Zemana. To je samozřejmě v přímém rozporu se Zemanovým tvrzením a jeho ujišťováním. A v této souvislosti se nabízí přímo otázka.

Když pan Zeman neváhal lhát v tolika zdokumentovaných případech, jak si může být veřejnost jistá, že nelže i v případě společnosti Lukoil. Zvláště pak, když se prokázalo, že společnost Lukoil nevydala žádné prohlášení ve smyslu, jak jej presentoval pan Zeman. Ale co více... Nejde totiž jen o Lukoil. Jde například o budoucnost a dostavbu Temelína a další akce. Na tyto otázky pan Zeman nikdy neodpověděl nikterak jasně a zpříma.

Volby skončily a dalo by se říct že situace by se měla uklidnit. Jenže opak je pravdou. Samozřejmě že příznivci Karla Schwarzenberga jsou zklamáni, dokonce vznikají i poměrně hloupé výzvy k zneplatnění voleb. Myslím si že to samo o sobě brzo pomine. Horší ale je, že nabírá na síle snaha udělat lháře a agresory práve z příznivců pana Schwarzenberga. Přitom se stačí podívat do archívů několik dní zpět a každý uvidi, kdo donekonečna lhal a urážel.

Celou sobotu i neděli jsem přemýšlel, co vlastně výsledek této volby bude znamenat pro budoucnost země. Pozitivního určitě nic. Teď ale zůstává otázkou, kolik negativ pan Zeman přinese. Už v první debatě jasně deklaroval, že návštěvy zahraničí jej nezajímají, protože raději bude jezdit po ČR. Což byl další z jeho hloupých výroků. President totiž z titulu své funkce nemůže moc udělat ve vnitřní politice. Něco snad jistě ale více viditelný je pro zahraničí, pro podporu podnikatelů a pro reprezentaci země. Jenže co od něj očekávat na zahraničních cestách? Nevěřím že se vzdá svého zvyku poučovat a mentorovat.

Jeden faktor ovšem ještě nikdo nezmínil. Byla to vaše volba. To znamená že za rok nebo za dva, nemůžete naříkat na pitomé politiky. Máte presidenta , kterého jste si zvolili sami. A kdo říká nebo bude říkat že nebyl u voleb, tak ten si za to může jen on sám.

Český volič v první přímé volbě presidenta republiky naprosto propadl. Nedokázal analyzovat možnosti a nabídky. To vše samozřejmě za přispění medií a hlavne pana Moravce, který ony diskuse vedl naprosto nemožně. Kladl totiž kandidátům otázky, které většina společnosti nedokáže zpracovat. Běžný volič totiž není ekonom a zahraniční politik. Snad to za pět let bude lepší protože:

Ta volba, přináší jeden varovný signál. A tím je, naprostý ústup pravice v České republice. Je to varovné dvojmo. Předně, skutečná pravicová strana, která hlásá a prosazuje konzervativní hodnoty není. Strany, které samy sebe za pravicové označují, tyto strany mají s touto identifikací faktický problém a jejích pravicovost je dána především tím, že se tak sami označují. Strany označující sebe za levicové, jsou na tom podobně, ovšem zde převládá inklinace k levicovému extrémismu, což se skutečnou levicí má jen málo společného.

Poslední měsíce je patrný významný příklon voličů právě k těmto pseudolevicovým stranám, protože roste nedůvěra k pseudopravici. Za dva roky budou parlamentní volby, které budou tisíckrát důležitější, nežli presidentské šílenství, jehož jsme byli svědky. Ovšem situace je taková, že v okamžiku, kdy na Hradě bude sedět Miloš Zeman, budou mít právě strany z extrémního levicového spektra velikou výhodu. Důvod je nasnadě. V politice se nic neděje zadarmo. Pokud tedy KSČ, sice velice opatrně, projevovala svou přízeň Zemanovi, jistě to nebylo kvůli jeho bonmotum. Takže je namístě se obávat, že došlo k jakémusi slibu. Nakonec, pan Zeman nevyloučil možnost jmenování vlády za podpory, či dokonce přímé účasti členů KSČ. A rozhodně nesmíme zapomínat, na poměrně nečekanou, o to však úpornější podporu Václava Klause, který k takovéto podpoře neměl nejmenší důvod. Takže sečteme li vše podle pravidel logiky, nejedná se o nic menšího, nežli o udržení pozic určitých kruhů a posílení jiných pozic a jaké ty pozice jsou, to nám snad může napovědět náklonnost a přízeň, kterou oba, jak Zeman tak i Klaus věnují velkému " bratrovi z východu....

Říká se kdo nevěří, ať tam běží, a v tomto případě kdo nevěří ať si přečte následující informaci, kterou jsem si přečetl před malou chvílí...

http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=769843

A na závěr, před videem na dobrou náladu ještě perlička. Každý ví, že nejsem příznivcem bulváru. Když už ovšem pan Zeman označil za bulvár i MF Dnes a tedy i Idnes, stal jsem se tím pádem taky součástí bulváru a proto zde vložím cosi, co jsem našel v Blesku....

Pan Zeman řekl že:

1. ...se od Šloufa odstřihl a že si ho nevezme jako poradce na Hrad. Šlouf ale v sobotu dorazil do volebního štábu a potvrdil, že Zemanovi radil a sháněl pro něj podporu.

2...mu Bohdalová pláče do telefonu, Bohdalová to popřela.

3...ho podporují Vladimír Franz a Jan Fischer. Oba to odmítli, Franze naštval.

4...šéf Sudetoněmeckého landsmanšaftu Bernd Posselt vyjádřil radost z postupu Karla. Posselt to odmítl.

5...vyhodil dva poradce kvůli kauze Olovo. Poradci to popírají, prý odešli sami.

6...Schwarzenberg nastavil na restituovaném zámku Čimelice vysoký nájem, a donutil tak k odchodu Táňu Bílou. Ta to ale odmítla.

7...Smoljak by se obracel v hrobě za to, že Svěrák podporuje Karla. Rodina Smoljaka ale řekla, že Karel byl režisérův přítel a nemá urážet mrtvé.

8...Hanákovi jeho tým nenabízel peníze. Hanák to popírá a obrací se na policii.

9...na rodinném zámku Karlovy manželky visí nacistické obrazy s hákovým křížem. Byl to kříž jeruzalémský a Hardegg rodině již 300 let nepatří

A z blesku jsem to převzal proto, že v takto ucelené podobě,  jsem nikde částečný seznam jeho lži nenašel....

A

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | úterý 29.1.2013 11:00 | karma článku: 35,17 | přečteno: 6742x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Komu spadne do klína západ Afriky? Ve hře o vliv je průmysl i dezinformace

26. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Africe Pozvolný odchod Francie ze západní Afriky je hotová věc. Zcela nahradit francouzský vliv ale bude...

Čechů ubývá, rodí se méně dětí. Není čas na sex a vztahy, vysvětlují odborníci

26. května 2024

Premium Stále více žen v Česku nemůže otěhotnět nejen z důvodů onemocnění, ale i kvůli odkládaní...

První barevná fotka zmizela v hlubinách času. Už ji nikdy nikdo neuvidí

26. května 2024

Seriál Je to jen pruhovaná stuha na tmavém pozadí, přesto představuje zásadní moment ve vývoji barevné...

V metru ve stanici Náměstí Republiky spadl do kolejiště člověk, provoz byl zastaven

25. května 2024  22:38,  aktualizováno  23:28

„Na stanici metra B spadl do kolejiště člověk. Provoz metra je přerušen v úseku Smíchovské nádraží...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral