Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bude válka! Bude válka?

Svět už několik měsíců žije prognostickými informacemi o tom, že Israel připravuje agresi vůči Iránu. Dokonce už i koupil nějaké území, kde bude stavět letiště. Aby  to měl blíže. Osobně jsem zastáncem takovéto akce, pokud ovšem budou splněny jisté nevyhnutelné podmínky.

Předně si ujasněme fakta. Irán pracuje na jakémsi jaderném programu, o kterém nechce s nikým diskutovat. Sice pravidelně zve zástupce mezinárodní organizace pro atomovou energii, ti ovšem většinou sedí na hotelu, protože se k práci nedostanou. V čem je problém? Jaderná energie je velmi přínostná, je li použitá k mírovým účelům. Jenže jaderná energie se dá krásně zneužít. Své by o tom mohli říct ti, co přežili Hirošimu a Nagasaki.

Irán je země, která patří, co se týče fanatického islámismu k nejradikalnějším. Projevy jeho presidenta jsou dostatečně známy a jen málokdo se nechá zmást následným blekotáním, o špatném překladu. Vyjádření předních duchovních jsou ke stažení na youtube také. A nehovoří jen o zničení Israele. Podle ních je třeba vyhladit USA, stejně jako celou západní civilizaci, protože jsme stoupenci satana. V této souvislosti vyvolává jaderný program této země veliké a oprávněné obavy. To že nejaký ajatolláh vydal zákaz výroby zbraní je irelevantní, když víme že těmto fanatikům je každá lež dobrá, jen když přinese užitek.

Iran ovšem není barbarská země, jako Severní Korea. Iránci často a bez problemů cestují a hlavně studují v zahraničí. Častým cílem je Francie ale i další evropské země. Po návratu se pak stávají nejradikálnějšími odpůrci západního způsobu života a hromadně hrozí pěstičkami směrem k USA. Vzdělanost je velice ceněný atribut Teheránu. Vzdělaný fanatik je užitečnější nežli primitiv. A právě proto si Iránci velmi dobře uvědomují, co to znamená vlastnit jadernou zbraň. Speciálně v regionu, kde to bouchá dnes a denně. Jaderná zbraň, to totiž není jen několikatunová bomba, ale mohou to být i docela malinké raketky. Nebo i ruční granáty. Je to velice žádaný obchodní artikl. Kdo jí má, může obchodovat a klást si podmínky. Podcenit takovouto hrozbu by mohlo být fatální.

Otázka preventivního útoku je široce diskutována a je předmětem spekulací. Je třeba říct důležité informace. Takovýto útok je velice nákladnou akcí a z hlediska logistiky, velice komplikovanou. Proto se hledají cesty, jak mu zabránit. Israel, ve spolupráci se spojenci stále vidí prostor pro dohodu. Poslední informace hovoří o jakémsi setkání mezi Iránem, USA a Tureckem v Turecku. Prý to dojednal Obama s Tureckým ministrem v Soulu. V Israeli se k tomuto jednání staví skepticky, nicméně jej vítají. Pokud ale selže a dohoda nebude dosažena, bude čas k akci.

A takováto akce rozhodně nebude tím, co popisuje jakýsi Grass, tedy likvidací Iránského lidu. Útok by byl veden striktně  a pouze na jaderná zařízení. Byl by krátkodobý a intenzivní. A přinesl by více škod Israeli nežli Iránu. Přesto jej podporuji, v případě, že Irán nebude ochoten jasně prokázat, že jeho výzkumy jsou mírové. Rozhodně v této chvíli o útoku rozhodnuto ještě není a co bude dál ukáže nejbližší budoucnost. Já jen závěrem dodám, že případné jaderné rakety, v rukách Islámských šílenců, by velice snadno a velice rychle zasáhly i evropské území. Možná si někdo myslí že by Evropa ušetřila za elekřinu, když by její obyvatele svítili sami, ale moc lákavá varianta to není.

Autor: Václav Král | středa 11.4.2012 19:05 | karma článku: 16,33 | přečteno: 1384x
  • Další články autora

Václav Král

Saudská Arábie dovolí ženám používat vidličku. Hurá.

Nepochopitelně, zcela mimo zájem světových medíí, zůstala tak pozitivní informace, která se objevila před více než měsícem. Saudská Arábie rozhodla, že ženy budou konečně moci používat vidličky, což je důležitý krok k posílení lidských práv a ukázka toho, že ten Islám asi přece jen nebude tak špatný, když dokáže přehodnotit tak zásadní zákazy.

26.8.2014 v 11:00 | Karma: 28,45 | Přečteno: 2127x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Teplice - takže je to pravda

Tuším že to byl Lukáš Lhoťan, který zde na blogu tuto informaci přinesl jako první a taký hned za to dostal za ucho. Tedy. doufám že jen virtuálně, když nějaké velké kravaty se cítily uraženě a nelíbilo se jím zveřejnění faktu, že arabská komunita v této oblasti skupuje nemovitosti. Dokonce milému autorovi hrozili soudem. A ejhle, informace se potvrdila a je nyní hned na titulní stránce idnesu.

22.8.2014 v 11:00 | Karma: 33,36 | Přečteno: 2166x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Tohle je Česká republika - máte s tím problém?

Jsou věci, které se musí přípomínat, protože lidé mají tendenci zapomínat a pak se diví a mnohdy už k divení ani nemají čas. Takže :

18.8.2014 v 11:00 | Karma: 34,50 | Přečteno: 3510x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Israel vs Palestina - souboj na bojišti vědy

Tak jsem si řekl, že musím být trošku méně jednostranně zaujatý. I zapátral jsem na internetu, v touze po vědění a po nalezení odpovědi na otázku, co podstatného lidstvu přinesl Israel a čím tuto platetu obohatili Palestínci, respektive lidičkové, co si tak říkají.

15.8.2014 v 11:00 | Karma: 24,91 | Přečteno: 979x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Prague Pride 2014 aneb hloupost je nekonečná

Tak byla opět po roce Praha poctěna festivalem všehomožného a jak už to tak bývá, ozývají se hlasy pro a proti. Je třeba úvodem, hned v perexu naplno říct, že osobně, jakožto člověk konzervativní a příznivec tradičních hodnot, tento festival hodnotím negativně a nepatřím k jeho příznivcům, přesto se chci vyjádřit k nesmyslům, které se okolo něj objevují.

11.8.2014 v 11:00 | Karma: 29,97 | Přečteno: 2449x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Novým ministrem za TOP 09 bude Tuleja. Fiala ho označil za posilu pro vládu

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  14:05

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Budoucí ministr pro vědu za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24,  aktualizováno  13:50

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace bude za TOP 09 Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí...

Jsou tu falešní policisté, volali lidé na 158. Zmátli je studenti v kostýmech

30. dubna 2024  13:42

Studenti se zbraněmi oblečení v černých stejnokrojích znepokojili dopoledne lidi v obchodním centru...

Prezident Pavel přijme ministra Válka. Budou mluvit o koncepci zdravotnictví

30. dubna 2024  13:34

Prezident Petr Pavel přijme ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Chce mu představit...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral