Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bojíte se o život? Nevíte jak se můžete bránit? Poradím vám

Žijeme ve složitých časech. Strach o život vlastní, nebo o životy a zdraví blízkých nás provází každodenně a není to jen obavou z nemocí ale i z všudypřítomného zla, v podobě domácích i přespolích ale i dalekopřespolních násilníků. Jak bránit sebe, rodinu a majetek, když ti co to mají na starosti toho moc nezmůžou?

Zde je několik užitečných rad.

Chcete li bránit svůj dům, pak první věc, kterou si musíte pořídit, je kamerový systém. Pokud možno sofistikovaný, tak aby pokryl co největší plochu vašeho obydlí a zahrady. Je to důležité, jak zjistíte dále. Tento systém by měl umožnit, aby záznam byl nahrávan na pevný disk vašeho počítače ale i na CD.

Základ už tedy máte a je řada na volbu zbraně. To už nechám na vás, protože každý má jiné preference. Já například mám mého miláčka UZI, který mi dodává pocit jistoty a k tomu takového malého mazlíka Berettu PX4 Storm Compact. Ale jak říkám, výběr je bohatý a i s malým klaunem se dá zahrát velké divadlo. Hlavní je samozřejmě zbrojní pas, nebo jak se tomu povolení u vás říká.

Takže vybavení jste, což vám dá pocit sebevědomí a alespoň o trošku uklidní vaše obavy. Pokud při vás bude stát štěstěna, pak zbraně a bezpečnostní opatření nebudete nikdy potřebovat, což vám ze srdce přeju. Pokud se ale ve vašem okolí objevi nějaký lotr, pak příšla chvíle se bránit. Zvolil jsem jako příklad situaci, kdy zvenku slyšíte šramot a po pohledu z okna vidíte, jak přez plot k vám leze někdo kdo tam nemá co dělat.

Připomínám, v této chvíli je nutné mít v chodu kamerový systém. Je li vše v pořádku, vyjděte před dveře, samozřejmě že ozbrojen. Světlo, máte li je nad dveřmi zhasněte. Předpokládám že nahrávací systém který jste si pořídili snímá i zvuk. Proto jasně, zřetelně a nahlas zakřičte STOP. Je to univerzální výzva a měla by fungovat, ať je útočník z jakékoliv provenience. Pokud tento nezačne blekotat ze je nevinen, že jen přišel obšťastnit vaší dceru nebo manželku /jste li muž/, pak vystřelte varovný výstřel do stromu nebo hromady písku, kterou máte připravenu vedle dveří. Tento varovný výstřel je důležitý protože dokáže že jste varovali.

Jestliže vetřelec se dále vtírá, pak na něj prostě vystřelte. Pokud jste zdatný střelec, nebo pokud vaše příprava byla dokonalá a máte na své zbrani zaměřovač, miřte na nohy. Nejlépe koleno. Věřte mi, není horší pocit, než když víte že jste někoho zabili. A to platí i u sebeobrany. Dlouho se s tím vyrovnáváte a to nemáte zapotřebí.

Takže agresor leží a hlasitě vám dává najevo, co si o vás myslí. Teď pro vás začíná boj z časem. Rychle k němu. Tak aby kamera vše viděla. Dejte najevo účast. Pokud jste jako já, nejlépe to uděláte tak, že zmáčknete místo kam střela vletěla do těla a starostlivě se zeptáte jestli to bolí. Podle intenzity nadávek poznáte zda ano nebo méně.. Pak ihned volejte sanitku. Řekněte co se stalo a požádejte ať kontaktují policii, protože vy budete poskytovat první pomoc a nemáte čas se bavít s operátorem.

Poté rychle do domu, vyjměte disk z nahrávacího zařízení a uschovejte jej tam , kde jej nikdo nemá šanci najít. Je ovšem nutné o této skrýší říct někomu, komu maximálně věříte. Nestává se to sice často ale mohlo by se stát, že vás odvezou na celu předbězného zadržení a vy budete potřebovat důkaz.

Zbytek děje je dále zaznamenáván na pevný disk počítače ale ten není pro vaší obranu už tak důležitý takže se vraťte ku zraněnému. Už můžete pomalu, abyste si nepřivodili k tomu všemu ještě úraz. Otevřete branku do dvora, protože ti klucííí policejní jsou někdy  aktivní a mohli by vám poškrábat nový nátěr. Pak poskýtněte první pomoc. Opět, doporučují stisknout místo vstřelu s dotazem bolíí? Pokud ano, je vše v pořádku a pro větší efekt můžete aplikovat jodovou tinkturu. Ta dělá zázraky. A také mu můžete říct něco povzbudivého jako screw you sucker nebo tak. Samozřejmě Česky.

To už by ale měla dorazit záchranka a za ní supící strážci veřejného pořádku, které operátor probudil ze spánku v blízkem parku. Buďte Cool, buďte pohostinní. Řekněte přesně co se stalo. Ukažte kde byl vystřelen varovný výstřel a pozvěte je do domu na kafe, u kterého jím předáte USB s nahrávkou celé události. Tím si policisty získáte, protože kafe, plus důkazní materíál, to je to co oni nejčastěji ocení. Tedy pokud jsou normální a slušní.  Jestliže ale dojde k problémům a vy jste zadržen, pak máte právo na telefonní hovor, snad, kterým upozorníte toho, komu maximálně věříte, co se stalo a on bude postupovat podle předešlé dohody. To znamená že vyzvedne disk, udělá co nejvíce kopií , jednu předá právníkovi a další prodá bulváru a televizním stanicím. Tím vás zachrání pro případ, že ten střelený je extra chráněný druh lumpů.

Pokud se vám to vše zdá zbytečně komplikované, pak si uvědomte kde žijete. Takže nic nepodcenit. Otázka je, co udělat, když jste přepaden nebo přepadena na ulici. Kamerový systém u sebe nenosíte. Pak je rada jednoduchá. Jste li žena, neváhejte a bijte vším co máte po ruce. Máte li zbraň, jistě ji máte legálně, pak nečekejte a ustřelte útočníkovi to.... sakra jak se to řekne slušně? To je jedno, však vy víte. A pokud na zbraň papíry nemáte a jste napadena, postupujte stejně. Uvědomte si, že i když jej zastřelíte, tak že nemáte nikdy jistotu, co by vám udělal. Budete mít těžký spánek a výčitky ale budete živá a to je hlavní. Jste li muž, pak se máte právo bránit také ale pánové, přemýšlejte. Je to hajzl, který vám nestojí za to, abyste se dostali do problémů nebo měli výčitky. Ale taková zlomená ruka, přeražená čelist nebo ustřelené koleno, tím si taky pomůžete.

Takhle když to píšu to asi zní hrozně, vím. Jenže si uvědomte, že ten kdo vás napadne, ten nemá slitování. Anebo o něm nevíte.  Nikdo nemá právo vás napadnout. Jestli se k tomu kdokoliv odhodlá, pak musí počítat s následky.

Ještě jednou vám přeju, abyste se nedostali do podobné krizové situace a pokud se do ní dostanete, ať vše pro vás dopadne co nejlěpe. Protože zákon je nedokonalý a bohužel, soudce je člověk, který může být sebespravedlivější a sebemoudřejší, přesto bude rozhodovat bez stresu, kterým jste museli projít vy. A to jeho úsudek může ovlivnít. Přesto vždy myslete na to že na prvním místě jste vy a vaši blízcí a váš majetek.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | čtvrtek 6.9.2012 11:00 | karma článku: 23,18 | přečteno: 1409x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V církvi jich je opravdu moc. Papež šokoval hanlivým výrazem pro gaye

27. května 2024  21:50

V katolické církvi je už příliš mnoho homosexuálů, a proto by další neměli vstupovat do kněžských...

Jak to Němcům vtlouct do hlavy. Macron rok trénoval, aby jim to řekl po jejich

27. května 2024  21:33

Když v pondělí Emmanuel Macron střídal francouzštinu a němčinu při projevu k evropské mládeži v...

Pavel dorazil do Jordánska, přivezl humanitární pomoc pro civilisty v Gaze

27. května 2024  21:15

Český prezident Petr Pavel v pondělí večer přistál v jordánském Ammánu, kde bude v dalších dnech...

VIDEO: Jak v akčním filmu. Po zuby ozbrojení Poláci chytili českého dealera

27. května 2024  20:48

Polská policie zadržela muže z Česka, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač kvůli podezření z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral