Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bloger, zábava pro odvážné -O trestním oznámení na blogera Zajace

Nejčtenějším článkem za uplynulý týden a snad i za uplynulých posledních několik měsíců se stal počin Jana Zajace s provokativním názvem " Dejme šanci nacistům ". Po otevření článku, každý normální čtenář pochopil, že název je ironickým a sarkastickým zhodnocením současné právní situace. Jak říkám, každý normální čtenář. Našel se ale čtenář nenormální, což je u tohoto čtenáře normální stav a tento bdělý bojovník proti hnědým ideologiím, podal na milého Jana Zajace a možná i na celé Idnes oznámení na policii ČR.

Tak co milí čtenáři. Už jste se dosmáli? Ono vlastně k smíchu toho moc není, protože toto oznámení bylo opravdu podle slov jeho autora, servera Hrebenára podáno. Ano, my všichni víme že server Hrebenár je ten poslední v řadě, komu by policie naslouchala, jenže...podívejme se na to, co vlastně v onom článku bylo.

Není snad nic horšího, nežli vysvětlovat nechápajícímu posluchačstvu anekdotu a totéž platí i pro politické a společenské úvahy. Autor jaksi automaticky předpokládá, že čtenář má alespoň elementární množství rozhledu a pochopí, co je jasně napsáno. Jenže komu není z hůry dáno, v prodejně kebabu nekoupí. A tak se i stalo.

Onen článek vlastně neříká nic nového a jen velmi přesně reflektuje současnou právní situaci v ČR. Například, postavte se na václavák ke koni se symboly komunismu a čekejte co se stane. Nic se nestane. Policisté budou chodit kolem vás bez zájmu a maximálně se objeví nějaký slušný občan a poupraví vám stav vašeho chrupu. Což bude mít za následek stíhání tohoto slušného občana.

A nyní podobná situace, stejné místo, jen namísto bolševických symbolů budete mít symboly nacistické. Stačí možná jen nějaké runy, nebo snad i tričko Thor Steinar nebo tak podobně. Jaká bude vaše životnost, co myslíte? Než se nadějete, budete mít na rukou pouta a na krku trestní oznámení z podpory hnutí...bla bla bla. Znáte to. Kdo nezná ať si znění tohoto paragrafu najde sám. Mimochodem, správného paragrafu. Potíž je v tom, že podle zákona o protiprávnosti komunistického režimu, do znění tohoto paragrafu spadají i bolševická hesla a symboly. Jak je tedy možné, že jakási Semelová každoročně velebí masové vrahy Stalina, Gottwalda a další? Jak je možné, že u hrobu kata českého národa, jakým Gottwald nepochybně byl, se beztrestně scházejí hordy pamětníků nepamětníků? Co na to policie? Rozpačité úsměvy. To je tak to jediné.

A když je někdo hodně tvrdohlavý, tak komunisté vykřikují, že to né oni, to všechno ti předtím, ti zlí, ale ti dnešní jsou hodní. A mimochodem, za jejích vlády přece taky nebylo tak zle. Lídé měli práci, měli kde bydlet. Nemuseli žebrat a nehrozili jím exekutoři. Dokonce metro se postavilo. Tlesk, Tlesk, Tlesk.

A tak se Jan Zajac zamyslel a položil si otázku, kterou si ostatně neklade jen on sám ale každý, kdo nemá v hlavě jen saturnka. "Vždyť totéž mohou říct i náckové" A i oni budou mít pravdu. Po nástupu Hitlera Německo ekonomicky rostlo. Zmizela nezaměstnanost. Je to pravda? Je. Je to zvrácená logika? Kurva že je... Dámy a admini prominou mé výrazivo. Stejně tak je zvrácená logika komunistů, kteři přesně touto logikou obhajují zločiny, jaké lidstvo nepamatuje. A tak se Jan Zajac a i já ptáme. Proč propagace nacismu je trestná a tato trestnost je mńohdy přehnaně vynucována a propagace komunismu je tolerována, ba co dím, mnohdy propagována? Přitom komunistická ideologie, si s tou nacistickou mohou podat ruce a ta rudá, v mnoha případech svou nazi sestru překonává.

Jan Zajac, podle fotky velmi mladý člověk napsal to, co se mnozí "dospělí a moudří " neodváží napsat. Zase nám dal jeden mlaďoch lekci. A co z toho má? Kromě toho pozitivního, že jeho článek si našel cestu k očím více než 50 000 čtenářů, má problém s jedním nedoukem, který na něj podal TO. Samozřejmě, policie se tímto oznámením nemůže vážně zabývat. Musí je odložit, protože tento článek v žádném případě nacismus nepropagoval. Naopak. Jenže policie musí konat a provést úkony. To znamená předvolat k podání vysvětlení a to pro pana autora znamená jistě časovou ztrátu, nehledě na to, že pobyt na služebně policie určitě není to, co by Honzu uvádělo do tranzu.

Chtěl jsem tímto svým zamyšlením vyjádřit Janu Zajacovi svou úctu a jasně deklarovat, že s každým slovem, které ve svém článku napsal naprosto souhlasím. Přál bych si, aby podobných autorů bylo zde na idnesu více. Takových kteří přemýšlí a nebojí se říct pravdu nahlas.

Kakraholte... proč mne napadl dnes zrovna tento klip a tahle písnička?

Autor: Václav Král | čtvrtek 12.9.2013 11:00 | karma článku: 33,01 | přečteno: 1832x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Gaza jako Vietnam? Demokratům při sjezdu hrozí opakování nepokojů z roku 1968

18. května 2024  20:43

Studentské protesty proti americké podpoře Izraele rozvířily v USA debaty o tom, jak by mohlo...

Slabý Putin chce mou smrt. Pobočník Navalného po útocích kladivem promluvil

18. května 2024  20:21

Leonid Volkov, který býval pravou rukou ruského opozičního politika Alexeje Navalného, řekl britské...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral