Adolf Hitler a SS, přátelé nejvěrnější ?

Tak tento text v technetu jsem musel přečíst několikrát, abych se ujistil že si někdo nedělá legraci, pohledem do kalendáře jsem se musel ujistit že není ani apríl. Na stránkách idnes.cz, ano prosím, na stránkách nejserioznějšího deníku na internetu, už několikátým pokračováním vychází ukázky z knihy Lepší dějiny Česka. A v čem jsou lepší?

Autor stvořil jakousi fikci, podle které v dobách druhé světové války, bojovalo Československo po boku nacistického Německa, letci bojovali v bitvě nad Polskem, byli partnery SS v Litvě a dalších zemích. Mnichovská dohoda měla jakýsi tajný dodatek, Beneš byl zavražděn a Hitler byl ve skutečnosti přítelem jakéhosi českého ministra.

Pokud si myslíte, že tuto knihu napsal chovanec psychiatrického ústavu, tak vás mohu ujistit, že toto mne napadlo také. Jenže, chovancům psychiatrických ústavů se běžně nedělá reklama na stránkách idnes.cz, periodika, které opět usiluje o křišťálovou lupu.

Já vím a už slyším řeči o tom, že jsem hnidopich, že se jedná jen o fikci že jde o jakousi alternativní skutečnost. Hovno, pravím vám. I fikce musí mít svá pravidla. Pamatuju si na film z produkce HBO, v hlavní roli s Rutgerem Hauerem, který se mimo jiné natáčel v Praze. Pojednával o tom, jak by to dopadlo, kdyby Němci vyhráli válku. Taky fikce. Alternativní realita, jenže s velice silnou myšlenkou, ukazující zhoubnost manipulace s veřejností. Pokud ale někdo líčí tuto fikci tak, jako že všechno bylo ideální a hrdinní bojovníci Wehrmachtu společně s divizemi SS, mimochodem, jedna se jmenovala Prokop Veliký a měla i svůj znak, jak lze vidět v článku, pak si musím klást otázku, jestli ten kdo tuto knihu napsal je zcela při smyslech a jestli tomu, kdo rozhodl o umístění upoutávky na tuto knihu na stránky technetu, nesedla v dětství maminka na hlavu.

A zde je profil autora tohoto veledíla. Je to velice zvláštní situace. V časech, kdy jsou pronásledování muzikanti jen proto, že na jejích koncertě nějaký pitomec zvedne pravici, kdy například Landovi je donekonečna vyčítána jeho skinheadská minulost a hlupáci se snaží v jeho zálibě v runách vidět jeho náklonost k nacizmu, v časech, kdy kritizovat nekritizovatelné znamená pro kritiky velké riziko toho ze budou označeni za rasisty a xenofoby, tak v těchto požehnaných časech zcela bezostyšně vychází kniha, která obrací naruby historii jednoho z největších zvěrstev v dějinách 20. století. Ktera z události, při kterých zahynuly miliony nevinných lidí, mimo jiné i rukama a zbraněma divizí SS, které jsou v této knize vychvalovány. Ale co je daleko nejhorší, této knize je věnován značný prostor na stránkách periodika, které se chlubí svou serioznosti.

A tady už opravdu přestává všechna sranda.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | středa 20.11.2013 11:00 | karma článku: 18,82 | přečteno: 1304x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18