Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dobře on , Novotný

Přiznám se, že na primitivní humor táty „baviče“ mám alergii. A mladý, no masakr. Bulvární humus first class. Nesleduji to , a tak jsem donedávna ani netušil, že je mladý starostou Řeporyjí.

Nedošlo mi to ani když jsem koukal na fotky nějakého vousáče v multikáře jak veze dopis Putinovi na velvyslanectví. Až ten text dopisu. Pateticky bulvární a trapný, nicméně pokud se oprostit od formy, obsahově bych s ním souhlasil. A tehdy mi to asi sepnulo: a není to náhodou Ten Novotný ?

Novotné nesleduji, ale co sleduji dlouhodobě je současná ruská opozice. A mám k tomu důvod. V Rusku jsem prožil řadu let a to co se tam v posledních letech děje je jednoznačná reinkarnace Sovětského svazu a není to jen můj názor cizince ale začíná ho sdílet i čím dál tím víc Rusů a taky se jim to docela přestává líbit.

Dokonce se v ruštině objevují nové významy některých slov a i novotvary. Tak například ????????????/stabilita , heslo Putinova režimu začíná mít pejorativní nádech, stabilně se máme na…, ještě hůř je na tom – ??????/ průlom, ale taky prasknutí. Ukazuje se , že mnohem častěji praskají vodovody a kanalizace ruských měst než přicházejí Putinem slibované ekonomické průlomy . U novotvaru jako ?????????/ Zombovací krabice, tj. bedna co z vás udělá zombie , tj. televize, ani netuším jaký by byl český ekvivalent. A v zombie televizi existují c?????? ????? ??????.Tady je to jasné : Putinovy splachovadla, doslova, logický ekvivalent asi „ Putinova žumpa.“

Mezi elitní členy Putinovy žumpy patří jistý Dmytrij Kyselev, autor populárního výroku, že Rusko je jediná velmoc, která dokáže USA změnit na radioaktivní popel, a asi i má k nenávisti osobní důvod. Patří totiž k osobám, proti kterým EU a USA zavedli personální sankce a tak zahnívající Gayropu ( další , dokonce i oficiální ruský novotvar ) může dnes opravdu jen sledovat z milované domoviny. Dále je to jistý Solovjev, majitel několika vil na jezeře Como a žadatel o italské občanství. Svým projevem mi osobně připomíná rétoriku prokurátora Urválka z procesu s Miladou Horákovou. Hlavně když se v Rusku objevila opoziční petice určená italské vládě ať dotyčnému hrdinovi nedávají italské občanství. Velký úspěch měla taky píseň Borise Grebenščikova s názvem "???????? ????????" tj. něco jako Večerní tupozvon (další novotvar) v které Solovjeva poznali všichni, kromě jeho samotného.

No a hned po těchto dvou superstar Putinovy žumpy následuje na čestném třetím místě manželská dvojice Skabejeva - Popov a jejich pořad 60 minut , v kterém nedávno vystoupil i Novotný junior. Tyto propagandistické pořady lze těžko popsat tak , aby je pochopil normální neruský smrtelník. Pokud bychom zkombinovali řev z „Máte slovo“ Jílkové s servilní demagogií Soukupových hovorů s Zemanem tak dostaneme slabý dvouprocentní roztok 60 minut Skabejevové a Popova. Možná.

Díky citu pro bulvární manipulace se v daném show zachoval Novotný nejlíp , jak mohl. A u mě jeho kredit stoupl minimálně o sto procent. Osamělý proti řvoucí zmanipulované smečce oponentů navíc s jasným scénářem kdo vyhraje, to nemohl udělat líp. Měl štěstí, že nebyl osobně ve studiu, to by ho patrně vyvedli ( což se ostatně již v daném show stalo ) a tak vtipně využil čas věnovaný rétorice moderátorů k posměšným grimasám.

Naše média se zabývají tím, že jeho vystoupení bylo nedůstojné a že tím nahrál ruským demagogům. Ano je to tak, ale.?

Jak můžete důstojně diskutovat v frašce proti  stádu demagogických volů , navíc když jste dopředu kvalifikovaný jako ten kdo prohraje. Mlčet nebo provokovat . Novotný zvolil b a za mě like.

Ano nahrál ruským demagogům. Ale aktivních konzumentů zombokrabice je i v Rusku naštěstí čím dál tím míň a nemyslím si, že by reakce Putinovy žumpy nás měla nějak vzrušovat.

Takže , nemyslel jsem si , že to někdy řeknu, ale za mě „ Dobře on , Novotný“

Autor: Václav Dlouhý | úterý 3.12.2019 17:56 | karma článku: 38,59 | přečteno: 3575x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Naši na ně klekli

Tedy ne naši z Anobudelípu , ale naši ze země,kde včera sežrali to, co měli na zítra. A doteď je to země, která nás v mnohém inspiruje. Některé jako příklad, co je možné si dovolit, jiné, včetně mě, co nás taky může čekat.

16.12.2019 v 7:45 | Karma: 11,62 | Přečteno: 474x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Nesportovní sport

Tak se budeme muset čtyři roky obejít bez „ Sojúz něrušímij...“ resp. jeho novou verzí na většině mezinárodních sportovních akcích. Jestli to bude dobře nebo ne, ukáže budoucnost. Ale Rubikon byl překročen.

9.12.2019 v 16:29 | Karma: 17,38 | Přečteno: 438x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Český jelen dotační

Poskok se opatrně přibližoval. To nebylo dobré. Al Babino ztuhl. Módní strniště se mu naježilo tak, že připomínal rozzuřeného ježka. „No čo je ?“ Zavrčel. „ Brusel chce vrátit prachy“ plačtivě oznamoval Poskok. „A to ako ?“

4.12.2019 v 14:46 | Karma: 18,11 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Jsem rád , že jsem Čech a žiju v Česku.

Nebo v Čechách, Tcheco, ?????,a one small country in central Europe. Prostě tady. Věčně nás něco štve a to i oprávněně, ale z druhé strany mám dojem, že si někdy neuvědomujeme, že se máme docela dobře.

22.11.2019 v 20:31 | Karma: 14,40 | Přečteno: 640x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Stříbrný věk ruského rocku.

Když mi před čtyřiceti lety duněli v pokojíčku Motorhead a MC5 , tvářili se moji rodiče jako by jim trhali zuby. A já si říkal, jestli taky budu mít taky tiky, až budou moje děti za pár desítek let poslouchat svou oblíbenou hudbu.

8.11.2019 v 18:39 | Karma: 7,49 | Přečteno: 323x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik