Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč by obyčejný člověk neměl volit Paroubka, aneb má se mocenský

Proč by obyčejný člověk  neměl volit  Paroubka, aneb má se mocenský narkoman stát naším představitelem? Jsem obyčejný člověk. Příjem mám takový, že žiji od výplaty k výplatě, která je  pod úrovní průměrného platu. Přesto mám sociální cítění a snažím se i pomáhat ještě méně sociálně šťastným jedincům. Při snaze těmto lidem pomoci více, jsem oslovil i několik významných členů sociální demokracie s projektem, který by byl schopný prostředky pro potřebné sám vytvářet a ne je brát. Přesto tito představitelé sociální demokracie, ačkoli mají slovo sociální dokonce i v názvu, na mé opakované a přímé podněty nikterak nereagovali. Netuší zřejmě, co to znamená sotva vyjít každý měsíc s penězi nebo dokonce být v situaci neschopnosti pokrytí běžných výdajů. To samé  platí bohužel  i o panu Paroubkovi, který též nemá žádnou zkušenost s nedostatkem.  Přesto se tváří, že potřebám obyčejných lidí rozumí. Jde mu ale skutečně o obyčejné lidi, jak tvrdí?  

Jediné, co se dá s jistotou tvrdit, že v popředí, ne-li na samé špici zájmu pana Paroubka, je jeho bezbřehá touha po moci. Tato touha je u něj natolik silná, že se nerozpakuje poškodit své blízké (tak jako narkoman, ubližující svému okolí při honbě za drogou), pokud občany této země za své blízké považuje. Mezi nimi jsou právě a především obyčejní lidé.

 Jaké jsou hlavní důvody tohoto tvrzení:

 Jedním z prvních neklamným znaků této nekontrolovatelné touhy po moci byla již jeho rétorika na adresu svého protivníka Mirka Topolánka, při předešlé volební kampani v roce 2006, kdy vystupoval velice arogantně a tvrdil parafrázovaně , že pan Topolánek je nicka, neschopná vést ani kurník na dvorku, natož stát. Že pouze On, pan Paroubek, je ten nejschopnější. Bohužel, jak se později ukázalo, schopný všeho.

 Realita byla nicméně taková, že  pan Topolánek i za patové povolební situace (r.2006)  a posléze s minimální převahou v parlamentě, dokázal i při soustavném házení klacků pod nohy od pana Paroubka, vést nejen kurník, ale celou republiku a posléze velmi úspěšně i celou Evropu. Pan Paroubek zde tedy evidentně neměl pravdu. Ukázka toho, jak jeho mocenské ambice zcela jednoznačně zatemňují jeho úsudek. Topolánek si nehrál na  Všeználka jako Paroubek, ale obklopil se odborníky, aby jeho kroky byly co nejprofesionálnější.

 O to více šokující byla pak rétorika pana Paroubka po prohraných volbách v roce 2006, kdy výsledek demokratických voleb přirovnal k únorovému puči. Zde se ukázala pravá tvář tohoto mocenského narkomana, který v předtuše odebrání oné mocenské modly reagoval jako děcko, kterému vzaly jeho oblíbenou hračku. Jako závislý narkoman, který se ocitl bez své drogy, naprosto ztratil svou soudnost a byl v tom i slepě podporován všemi významnými činiteli své vlastní strany.

  Vrcholným důkazem předešlých tvrzení byl pak podraz na naší republice, na nás obyčejných občanech, kteří máme vlastenecké cítění. Pan  Paroubek, ve snaze si dokázat svou sílu, zcela bezprecedentně a záměrně, poškodil dobrou pověst našeho, do té doby velmi úspěšného evropského vedení, svrhnutím naší vlády.  Pro svoji vlastní gloriolu, sobecké zájmy, závist, že nemůže být tak důležitý, jako pan Topolánek, zradil český národ a tudíž i nás obyčejné lidi a zostudil celou naši republiku před okolním světem.

 Lhaním, podporující jeho snahu dosáhnout na mocenskou drogu, lze nazvat i fakt, jak manipuluje s námi obyčejnými lidmi a považuje nás za tak naivní, že mu na to skočíme – chce nás podplatit penězi, které nejsou jeho.

Za vlády sociální demokracie probíhala konjunktura, přesto tato strana vše prošustrovala a má drzost svádět celou vinu na vládu Mirka Topolánka, který byl zastižen nejen světovou hospodářskou krizí, ale i neustálými naschvály páně  Paroubka, který soustavně projevoval a projevuje různé charakterové vady.  O  to více byl a je vzdálený od tolik potřebné státnické moudrosti a dalších vlastností, nutných pro zdárné vedení země.

Jsme stále na rozbouřeném finančním moři a máme mnoho děr – a to především z doby velmi příznivého finančního počasí, kdy náš stát vedla právě sociální demokacie. Jak nás potom pan Paroubek může z této bouřky vyvézt, když jeho politika je politikou dalšího vytváření děr v trupu naší již tak silně poškozené lodi? A položme si otázku, zda chceme my, obyčejní lidé, nechat utonout své děti, vnuky, pravnuky pro mocenské ambice jednoho člověka?

 I jeho volební kampaň, stále v době krize, ukazuje, že se neštítí i za cenu potenciálního státního bankrotu, viz případ Řecka, naslibovat populisticky plošná opatření, vedoucí naši zemi v dohledné době ještě do hlubších finančních problémů. Obyčejní lidé nechtějí, aby se jejich děti měly špatně a musely po celý život doplácet na Paroubkovy mocenské ambice.  Pan Paroubek ale nevystupuje pouze stylem po nás potopa, ale hlavně „potopa po mě (ale ještě chci být prezidentem a tzv.mé ježibaby – komunisti, popřípadě marťani, mi dozajista pomohou)“.

 On nezastupuje zájmy obyčejných lidí, ale pouze své vlastní. Používá obyčejné lidi jako štít a ve své arogantnosti se domnívá, že rysem  těchto lidí je hloupost, a tudíž, že mu tito obyčejní lidé budou zobat z ruky a věřit jeho nereálným slibům.

Vyslovím obyčejné přání, pane Paroubku, že Vám naši lidé již tentokrát věřit nebudou, že se opět mýlíte v tom, že apelem na nejnižší pudy člověka zvítězíte. Vaše charakterové vlastnosti jsou totiž natolik odpuzující, že Vás bych si nevybral ani na  vedení toho příslovečného kurníku. Naopak byste zasloužil mocenský detox. Doufám, že Vám ho i ti obyčejní lidé, kterými se tak rád zaštitujete, zařídí.

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tom Vácha | pondělí 17.5.2010 23:16 | karma článku: 35,09 | přečteno: 1563x
  • Další články autora

Tom Vácha

Prezident Pavel by se měl zasadit o mnohem účinnější pomoc devastované Ukrajině,

v podobě urychlených dodávek potřebných vzdušných sil, letectva a dalekonosných raket, nikoli jen se zlomkovým dosahem těch ruských.

10.7.2023 v 21:00 | Karma: 16,25 | Přečteno: 457x | Diskuse| Politika

Tom Vácha

Zvítězilo férové jednání, upřímnost a kompetentnost

Tyto atributy jednoznačně charakterizovaly jednoho z kandidátů, a zároveň nově zvoleného prezidenta, a to i přes jeho přechodné zdravotní problémy, s kterými musel v posledním týdnu předvolební kampaně zápolit.

31.1.2023 v 9:06 | Karma: 20,11 | Přečteno: 394x | Diskuse| Politika

Tom Vácha

Vzrůst epidemie vyžaduje zodpovědnější osobní přístup

Opravdu nechápu výmluvy všech, co se nenechali a nenechají očkovat a přitom nemají žádné zdravotní důvody, aby tak neučinili.

28.10.2021 v 14:44 | Karma: 8,44 | Přečteno: 164x | Diskuse

Tom Vácha

Opravdu chceme takového premiéra?

Jako červená nit se táhnou a množí důkazy o lživém, podvodném a sebestředném jednání premiéra Babiše. Přitom mu naprosto nevadí, že takové jednání oslabuje pozici naší země mezinárodně a škodí zcela evidentně našim národním zájmům.

8.10.2021 v 8:27 | Karma: 22,69 | Přečteno: 643x | Diskuse| Politika

Tom Vácha

Nezvolení Petra Fialy nebylo náhodné

Nejen předvolební, ale i celé povolební období slyšíme z médií, na téměř každodenní bázi, striktně jakékoli odmítání spolupráce s hnutím ANO. Za žádnou cenu a za žádných podmínek. Zkostnatěle a bez ohledu na výsledky voleb.

27.11.2017 v 18:30 | Karma: 38,80 | Přečteno: 1897x | Diskuse| Praha a střední Čechy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  12:15

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Proč klesá kondice žáků? Malotřídkám chybí tělocvičny, Praze a Ústí učitelé

22. května 2024  12:13

Po alarmujících výsledcích testování kondice žáků se Česká školní inspekce zaměřila na analýzu...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
obyčejný člověk

Seznam rubrik