Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mišulka se rozhodl, bere teda všechno

Michal Hašek se konečně definitivně rozhodl. Zůstane jihomoravským hejtmanem, předsedou asociace krajů ČR a nakonec i poslancem. Klade si ambici být spojovacím mostem mezi centrální politikou a regiony. Poslanecký plat dá prý na charitu (třeba si ani nebude klást takové nesplnitelné podmínky jako vašnosta Ráth). Hašek přitom deklaroval, že chce korektní komunikaci s novým kabinetem. „Beru jako svoji úlohou být spojovacím mostem mezi centrální politikou a regiony,“ prohlásil.

„Jižní Morava potřebuje hejtmana se silným tahem na branku, který bude umět komunikovat s centrální vládou, který bude umět přenášet regionální problémy a hledat jejich řešení i v Praze,“ míní Hašek a doplnil: „Poslanec by neměl sedět jen v pražských palácích, ale živě se zajímat o problémy v regionu. Kdo jiný než hejtman zná perfektně aktuální problémy kraje“.

A v tom je ten problém. Ať si třeba pan Hašek kumuluje 5 platů a 5 různých postů, ale ať je všechny dělá na 100%, tak jak sám řekl, když se po vítězných krajských volbách rozhodl být hejtmanem a vzdal se poslaneckého mandátu. Tenkrát právě argumentoval Michal Hašek tím, že chce pro Jihomoravský kraj jen to nejlepší a chce být hejtmanem na 100%. Jak se zdá, tak buď tehdy lhal, nebo lže teď.

To bylo také důvodem rozpadu koalice ODS a ČSSD v kraji. ODS vadilo právě ona nerozhodnost Michala Haška, kterou z těchto funkcí bude vykonávat. Navíc již delší dobu před svým zvolením hejtman Hašek vyloženě kašlal na svou funkci hejtmana. Mnoho věcí na kraji stálo, stojí a nejspíš i dále stát bude a kvůli mnohožidelnictví Michala Haška se ani nikdy nerozhýbe ke zdárnému konci. Navíc je Michal Hašek pravděpodobně nadčlověk nebo Superman. Možná obojí v jednom. Schůze PS jsou v Praze, poté se přesune do Brna (2 hodiny minimálně cesta), kde bude hejtmanovat a poté přejede do Znojma (při dobré vůli hodina cesta), kde bude mít poslaneckou kancelář. Poté opět pojede do Prahy (což jsou další 3 hodiny cesty). Takže Michal Hašek stráví cestováním minimálně 6 hodin... Hlavně, že to s námi myslí upřímně a chce být mostem, ale již neřekl, že to most má dosti chabé pilíře. Aby to jenom nakonec nedopadlo, jako s komisí pro rozvoj venkova a zemědělství na kraji, který si vehementně hejtman Hašek prosadil a chtěl se aktivně účastnit této komise a bral to jako jeho velkou osobní zásluhu a jak asi všichni očekáváme, tak zatím nebyl ani jednou na zasedání této komise.

Autor: Oldřich Vachala | pátek 25.6.2010 17:33 | karma článku: 38,27 | přečteno: 4670x
  • Další články autora

Oldřich Vachala

Souboj "Titánů"

ČSSD si volí nového předsedu - šéfa všech obyčejných lidí. Na výběr má ze dvou kandidátů, kteří ovšem nejsou zase až tak rozdílní. Jedním je dosavadní "předseda"a poslanec Bohuslav Sobotka, který se stal předsedou ČSSD, když Jiří Paroubek nečekaně odešel z čela ČSSD po tzv. Jyrrhově vítězství v posledních parlamentních volbách. Druhým kandidátem je poslanec, hejtman JMK a předseda Asociace krajů Michal Hašek.

18.3.2011 v 13:38 | Karma: 18,15 | Přečteno: 1209x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Bigamista Rath mravokárcem

Středeční jednání v Poslanecké sněmovně se opět proměnilo v pouťové divadlo. Při tomto jednání Sněmovny se dostalo v debatě i na přítelkyně zúčastněných ochotníků (politiků). Poslanec, středočeský hejtman, podnikatel ve zdravotnictví a sběratel předraženého umění David Rath (ČSSD) vzkázal premiérovi Petru Nečasovi (ODS), aby se zabýval svými přítelkyněmi a udělal si pořádek ve vlastní rodině.

5.2.2011 v 16:49 | Karma: 30,81 | Přečteno: 2392x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Haškovi už to mnohožidelnictví nejspíš pomátlo mysl

Rozhodnutí radních KDU-ČSL a ČSSD o zrušení víceletých gymnázií ohrožuje životy studentů a diskriminuje přístup žáků ke vzdělávání v jednotlivých částech našeho kraje (JMK). Asi těmito slovy by šlo shrnout naprosto nesmyslné a nesystémové rozhodnutí krajské rady v čele s naším hejtmanem, poslancem, předsedou asociace krajů a kandidátem na předsedu ČSSD panem Michalem Haškem, mužem mnoha židlí, ale jednoho pozadí.

28.1.2011 v 7:00 | Karma: 17,51 | Přečteno: 1347x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Blanický rytíř Jirka Paroubek

Expředsedu ČSSD jsem tento týden sledoval v Hyde parku na ČT 24 a musím uznat, že za tu dobu, co se stáhnul z politického výsluní nevyprchalo nic z jeho arogantnosti a lačnosti po moci, snad jen k tomu přibyla velká dávka ješitnosti. Jedno se bývalému premiérovi ČR musí nechat - ikdyž delší dobu není hvězdou politického spektra a každý den nepřichází s novou tiskovkou ke všemu co si jen dokážeme představit, jak jsme byli zvyklí, tak Jiří Paroubek nezahálí. Na svém serveru Vaše věc pravidelně komentuje aktuální politické dění a s nikým si nebere servítky.

12.12.2010 v 12:00 | Karma: 33,16 | Přečteno: 2003x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Haškovi tři svatí na Hradě

Přeborník v mnohožidelnictví, poslanec, předseda Asociace krajů ČR, donedávna zastupitel obce Drásov, stínový ministr zemědělství, kandidát na předsedu ČSSD a náš pan hejtman, to je Michal Hašek. Nedávno se Mišulka rozhodl, že nás ještě před Vánoci ztrestá, pobaví a někoho možná povzbudí. Co tak závratného náš pan hejtman udělal? Pouze vyjmenoval tři prezidentské kandidáty ČSSD. Těžko říct, jestli nad těmito prezidentskými kandidáty přemýšlel tak horlivě, až sám uznal, že ČSSD vlastně nemá žádného opravdového kandidáta na prezidenta nebo pouze chtěl ukázat, že prezidentem ČR může být kde kdo a dodat tak odvahu budoucím kandidátům na prezidenta (tedy pokud se konečně dočkáme přímé volby hlavy státu.

10.12.2010 v 7:30 | Karma: 20,59 | Přečteno: 1207x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Učil na škole scientologů. Manipulují dětmi a vydělají miliony, líčí pedagog

3. května 2024  11:15

Premium Jsou mezi námi a i přes snahu se skrývat tahají za nitky v různých sektorech. Řeč je o...

Část vykolejené soupravy u Klínce vyprostili. Dva vagony zůstávají kus od tratě

3. května 2024  11:11

Nehodový vlak Správy železnic (SŽ) v noci na pátek vrátil na koleje hnací soupravu osobního vlaku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2210x
Ten, kdo chce zachovat tajemství, musí zachovat tajemství, že má tajemství k zachování