Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lhář, lhář

Opoziční ČSSD se opět vyznamenala, tentokrát při hlasování o důvěře vládě. Opozice se snažila nenechat na vládních stranách nit suchou a doslova vládu grilovala. Což je správné, protože je to hlavní role opozice -  tedy kritika vlád. Ale bohužel, tak jak to u ČSSD bývá, tak lži převládly nad argumenty a mnoho z těchto výroků si ČSSD mohla odpustit, protože lhát se nemá.

Jako vzorová ukázka trapnosti může posloužit projev pana hejtmana, poslance a sběratele drahého umění Davida Rátha, kdy se snažil zesměšnit ministra dopravy Víta Bártu, když si utahoval z jeho "mužného" smíchu. Tak jak zaznělo, spíš než o konstruktivní výtky se jednalo o silvestrovskou estrádu, ve které mi chyběl snad jen Peťa Novotný s jeho vtipnými vtipy. Jako brilantní ukázka lží a demagogie ČSSD poslouží projev poslance Jiřího Paroubka. Tak třeba Jiří Paroubek řekl tohle: „Pro úplnost připomenu, jak pánové z ODS a TOP 09 za poslední čtyři roky hospodařili. V letech 2007 až 2009 navýšili deficit státu o 279 mld., a ještě stačili probendit dalších 146 mld. rozpočtových rezerv, které byly vytvořeny soc. dem. vládou v letech 2004–6.“

Jeden si může myslet, že snad spadnul z višně či je obětí vymývání mozků, ze kterého Jiří Paroubek nařknul českou veřejnost. Jiní si naopak při poslechu takových řečí mohou připadat jako učitelé v mateřských školách. Musí neustále cokoli opakovat kolem dokola až do zbláznění, různé samozřejmosti a pořád to nikdo neposlouchá. ČSSD neustále vyčítá Topolánkově vládě a především Kalouskovi, že „zaťali rekordní sekeru“ do rozpočtu. Jistě, schodek rozpočtu byl opravdu rekordní. Jenomže každá mince má dvě strany, ikdyž jak se zdá tak ČSSD uznává pouze "jednostranné mince". Kalousek s Topolánkem zatínali pořádně sekeru až v okamžiku, kdy začala světová krize, za niž popravdě ČR opravdu nemůže. Pravda sociální demokraté se pokoušeli svými billboardy před volbami ve své permanentní kampani vzbudit dojem, že za světovou krizi mohou pouze tři lidé: Bush, Topolánek a Zahradil. Ale této báchorce snad kromě tria Paroubek, Tvrdík a Dimun nemohli věřit ani samotní sociální demokraté.

Právě naopak onu pomyslnou sekeru do státního rozpočtu zasekávala permanentně v době rekordního ekonomického růstu vláda sociální demokracie. Šetřit na možnost budoucích horších časů nikoho nenapadlo a soc dem navíc slovo šetřit snad považovala za sprosté slovo, jemuž se musí obloukem vyhnout. Za vlády Mirka Topolánka deficity až do osudné krize klesaly. Kromě toho pan Paroubek zapomíná (je sice sexy mozek a nejlepší diskutér pod sluncem, avšak zdá se, že zapomínání je u něj pravidelné jako stolice) jak to s předposlední vládou bylo. Tu první Topolánkovu vládu k vládnutí nepustil. Takže díky přeběhlíkům vznikla až ta druhá, což všechno zabralo mnoho měsíců. A tu nakonec k úžasu přihlížejících shodil v době našeho evropského předsednictví. A jako korunu toho všeho zabránil nakonec dalšímu pokusu o vyhlášení předčasných voleb. Na vládnutí tu v minulých letech mnoho času nebylo. Jde hlavně o to, že Paroubek opět vsadil na jím ověřenou taktiku: "stokrát řečená lež se stává pravdou", jinak řečeno bílá je černá a dva a dva je pět.

Autor: Oldřich Vachala | sobota 14.8.2010 16:30 | karma článku: 35,47 | přečteno: 2442x
  • Další články autora

Oldřich Vachala

Souboj "Titánů"

ČSSD si volí nového předsedu - šéfa všech obyčejných lidí. Na výběr má ze dvou kandidátů, kteří ovšem nejsou zase až tak rozdílní. Jedním je dosavadní "předseda"a poslanec Bohuslav Sobotka, který se stal předsedou ČSSD, když Jiří Paroubek nečekaně odešel z čela ČSSD po tzv. Jyrrhově vítězství v posledních parlamentních volbách. Druhým kandidátem je poslanec, hejtman JMK a předseda Asociace krajů Michal Hašek.

18.3.2011 v 13:38 | Karma: 18,15 | Přečteno: 1209x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Bigamista Rath mravokárcem

Středeční jednání v Poslanecké sněmovně se opět proměnilo v pouťové divadlo. Při tomto jednání Sněmovny se dostalo v debatě i na přítelkyně zúčastněných ochotníků (politiků). Poslanec, středočeský hejtman, podnikatel ve zdravotnictví a sběratel předraženého umění David Rath (ČSSD) vzkázal premiérovi Petru Nečasovi (ODS), aby se zabýval svými přítelkyněmi a udělal si pořádek ve vlastní rodině.

5.2.2011 v 16:49 | Karma: 30,81 | Přečteno: 2392x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Haškovi už to mnohožidelnictví nejspíš pomátlo mysl

Rozhodnutí radních KDU-ČSL a ČSSD o zrušení víceletých gymnázií ohrožuje životy studentů a diskriminuje přístup žáků ke vzdělávání v jednotlivých částech našeho kraje (JMK). Asi těmito slovy by šlo shrnout naprosto nesmyslné a nesystémové rozhodnutí krajské rady v čele s naším hejtmanem, poslancem, předsedou asociace krajů a kandidátem na předsedu ČSSD panem Michalem Haškem, mužem mnoha židlí, ale jednoho pozadí.

28.1.2011 v 7:00 | Karma: 17,51 | Přečteno: 1347x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Blanický rytíř Jirka Paroubek

Expředsedu ČSSD jsem tento týden sledoval v Hyde parku na ČT 24 a musím uznat, že za tu dobu, co se stáhnul z politického výsluní nevyprchalo nic z jeho arogantnosti a lačnosti po moci, snad jen k tomu přibyla velká dávka ješitnosti. Jedno se bývalému premiérovi ČR musí nechat - ikdyž delší dobu není hvězdou politického spektra a každý den nepřichází s novou tiskovkou ke všemu co si jen dokážeme představit, jak jsme byli zvyklí, tak Jiří Paroubek nezahálí. Na svém serveru Vaše věc pravidelně komentuje aktuální politické dění a s nikým si nebere servítky.

12.12.2010 v 12:00 | Karma: 33,16 | Přečteno: 2003x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Haškovi tři svatí na Hradě

Přeborník v mnohožidelnictví, poslanec, předseda Asociace krajů ČR, donedávna zastupitel obce Drásov, stínový ministr zemědělství, kandidát na předsedu ČSSD a náš pan hejtman, to je Michal Hašek. Nedávno se Mišulka rozhodl, že nás ještě před Vánoci ztrestá, pobaví a někoho možná povzbudí. Co tak závratného náš pan hejtman udělal? Pouze vyjmenoval tři prezidentské kandidáty ČSSD. Těžko říct, jestli nad těmito prezidentskými kandidáty přemýšlel tak horlivě, až sám uznal, že ČSSD vlastně nemá žádného opravdového kandidáta na prezidenta nebo pouze chtěl ukázat, že prezidentem ČR může být kde kdo a dodat tak odvahu budoucím kandidátům na prezidenta (tedy pokud se konečně dočkáme přímé volby hlavy státu.

10.12.2010 v 7:30 | Karma: 20,59 | Přečteno: 1207x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2210x
Ten, kdo chce zachovat tajemství, musí zachovat tajemství, že má tajemství k zachování