Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Krakena již můžete zavřít, ČSSD jde ke dnu

Události posledních dní a týdnů ukazují, jak je česká sociální demokracie nesourodým klubem plným individualistů, kariéristů, profesionálních lhářů a zaprodanců. Tyto události poslední doby ve mně vzbuzují pocit, jako by samotní sociální demokraté chtěli svou stranu potopit ke dnu. Někteří svou stranu torpédují přímo jak a kdy to jen jde. Někteří to se stranou snad myslí i v dobrém, ale účinek je naprosto opačný a jsou k smíchu. Jsou zde i tací, kterým jejich nepotopitelné ego a vnitřní nastavení jejich pokřivených osobností nedovolí přiznat si jejich vlastní chyby a raději přihodí ještě pár pomyslných džberů s vodou do již potápějící se kocábky soc dem a ani jim nevadí vyhodit pár členů posádky přes palubu. Najdou se zde i tací, kteří raději dobrovolně z tohoto potápějícího se vraku skáčou do vody bez záchranných vest a kruhů ČSSD, jako by se snad za svoji partaj styděli a snaží se zpřetrhat všechna lana, která je s tímto potápějícím se vrakem spojují. Pak zde je i početná skupina, která ještě na tomto vraku zůstává, ale raději než by se snažili vodu z potápějícího se vraku dostat, tak kritizují všechny okolo a společně si zpívají s oranžovými šálami kolem krku a vodou nad koleny jaký jsou správný tým a drží pospolu.

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek je podle mnohých lidí již politickou mrtvolou a na jeho politickém hrobě by se prý nemělo tancovat. Ale jak nás sám expředseda přesvědčil, tak zase až taková mrtvola to není. Kope kolem sebe zatím víc než dost. Co se ale u pana Paroubka nezměnilo je jeho neponaučitelnost. Nejlepšímu diskutérovi v ČR nestačilo, že svým stylem a nenávistnou kampaní přivedl ČSSD k volebnímu vítězství, které znamenalo prohru a již se pro toto vítězství zažil termín "Jyrrhovo vítězství". Navíc nositel sexymozku pokračuje v likvidaci sociální demokracie dál – označení za vhodného šéfa socialistů Davida Ratha bylo opravdu krokem vedle a mnohé lidi přesvědčilo, že ČSSD je opravdu stranou nenapravitelnou a i bez Paroubka nevolitelnou.

Ale pokud chce ČSSD pokračovat v nevýrazných výsledcích, pokud chce nadále odrazovat mladé lidi, tak středočeský hejtman, poslanec, sběratel předraženého umění pan doktor Ráth jako předseda je skvělý nápad. Právě dvojice Paroubek-Ráth totiž neodrazuje lidi a nerozděluje veřejnost tak, jako právě tito dva pánové. Ráth (bývalý člen ODS a kdysi největší obhájce poplatků u lékaře) je totiž stejně nedůvěryhodná osoba jako expředseda Paroubek. Navíc sám Ráth řekl, že si názorů Paroubka váží, ale na sjezdu ČSSD kandidovat na předsednický post nebude. Prý si vystačí jen s místopředsedou - i to však bude stačit. Je ale velká škoda, že Ráth nechce být předsedou, alespoň by ty změny nebyly tak velké. Pan Paroubek v průběhu své politické kariéry vyměnil manželky a na předvolebních billboardech s ním skončila paní Petra. To pan Ráth má žen více a podle potřeby přebíhá (podobně jako v politice). Mohly by to být zajímavé billboardy v příštích volbách.

Volební exmanažer ČSSD Luft Jarda Tvrdík chce zažalovat středočeského hejtmana Davida Ratha. Senátor Dryml, který skoro z ČSSD vystoupil, hodlá kandidovat na předsedu této strany a tvrdí, že je „velký nepříjemný válečník“. Dalšímu hejtmanovi Michalu Haškovi se nelíbí výroky Jiřího Paroubka. Jen tak dál a ČSSD bude opět na těch svých deseti procentech, které měla v dubnu 2005, kdy skončil křišťálový Standa Gross. Je také dost dobře možné, že v komunálních volbách v říjnu ČSSD neuspěje.

Tento stav ovšem v sociální demokracii není ničím novým. Jedná se o opakující se cykly, chtělo by se mi říct, že cykly kopírující sinusoidu. ČSSD má v čele za posledních 10 let již pátého předsedu. To svědčí o mnohém a netřeba snad ani rozebírat tyto důvody. Miloše Zemana (předsedou byl v letech 1993 až 2001) vystřídal Vladimír Špidla (2001-2004), toho křišťálový Standa Gross (2004-2005), následoval nejlepší diskutér se sexy mozkem Jiří Paroubek (2006-2010) a teď je vedením ČSSD pověřený Dluhoslav Sobotka. Jenže jak dlouho vydrží on? Zřejmě jen do očekávaného sjezdu, který bude příští rok.

Jedno je ovšem nad slunce jasnější a to, že po odchodu buldozera české politiky, Jiřího Paroubka, který si ČSSD držel pevně v rukou se navenek působící jednotná a silná ČSSD rozpadá na kousky. „Tvrdík vykonstruoval obvinění, že můj poradce Filip Bušina má na krku daňové úniky,“ komentuje Rath. „Zažaluji Ratha, lže,“ odpovídá na to Tvrdík. „S Paroubkem se rozcházím čím dál víc,“ svěřuje se novinářům Hašek. A expředseda Jiří Paroubek píše a píše na svém blogu a bojuje na novém kolbišti - Facebooku. Jenom můžeme očekávat prohlášení od Miloše Zemana z Vysočiny, že pod jeho předsednictvím by se nic takového nestalo.

A jak se ukázalo, přesunutí volebního sjezdu ČSSD je velkou chybou. V partaji nyní vládne chaos, ikdyž na tiskovce soc dem se snažil Dluhomil Sobotka přesvědčit všechny, že oni jsou ten správný tým a táhnou za jeden provaz. Samotný výběr předsedy je fraška. Exministr vnitra Pecina navrhl sám sebe, ikdyž není členem strany, dále pak senátor Dryml, který naopak ze strany málem vyletěl. Jak nám samotní soudruzi v ČSSD ukazují, tak největším nepřítelem jejich strany jsou především oni samotní. Teď jen můžeme čekat, kdy se soc dem dostane na těch svých 10%.

 

Autor: Oldřich Vachala | úterý 31.8.2010 14:16 | karma článku: 35,29 | přečteno: 2444x
  • Další články autora

Oldřich Vachala

Souboj "Titánů"

ČSSD si volí nového předsedu - šéfa všech obyčejných lidí. Na výběr má ze dvou kandidátů, kteří ovšem nejsou zase až tak rozdílní. Jedním je dosavadní "předseda"a poslanec Bohuslav Sobotka, který se stal předsedou ČSSD, když Jiří Paroubek nečekaně odešel z čela ČSSD po tzv. Jyrrhově vítězství v posledních parlamentních volbách. Druhým kandidátem je poslanec, hejtman JMK a předseda Asociace krajů Michal Hašek.

18.3.2011 v 13:38 | Karma: 18,15 | Přečteno: 1209x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Bigamista Rath mravokárcem

Středeční jednání v Poslanecké sněmovně se opět proměnilo v pouťové divadlo. Při tomto jednání Sněmovny se dostalo v debatě i na přítelkyně zúčastněných ochotníků (politiků). Poslanec, středočeský hejtman, podnikatel ve zdravotnictví a sběratel předraženého umění David Rath (ČSSD) vzkázal premiérovi Petru Nečasovi (ODS), aby se zabýval svými přítelkyněmi a udělal si pořádek ve vlastní rodině.

5.2.2011 v 16:49 | Karma: 30,81 | Přečteno: 2392x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Haškovi už to mnohožidelnictví nejspíš pomátlo mysl

Rozhodnutí radních KDU-ČSL a ČSSD o zrušení víceletých gymnázií ohrožuje životy studentů a diskriminuje přístup žáků ke vzdělávání v jednotlivých částech našeho kraje (JMK). Asi těmito slovy by šlo shrnout naprosto nesmyslné a nesystémové rozhodnutí krajské rady v čele s naším hejtmanem, poslancem, předsedou asociace krajů a kandidátem na předsedu ČSSD panem Michalem Haškem, mužem mnoha židlí, ale jednoho pozadí.

28.1.2011 v 7:00 | Karma: 17,51 | Přečteno: 1347x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Blanický rytíř Jirka Paroubek

Expředsedu ČSSD jsem tento týden sledoval v Hyde parku na ČT 24 a musím uznat, že za tu dobu, co se stáhnul z politického výsluní nevyprchalo nic z jeho arogantnosti a lačnosti po moci, snad jen k tomu přibyla velká dávka ješitnosti. Jedno se bývalému premiérovi ČR musí nechat - ikdyž delší dobu není hvězdou politického spektra a každý den nepřichází s novou tiskovkou ke všemu co si jen dokážeme představit, jak jsme byli zvyklí, tak Jiří Paroubek nezahálí. Na svém serveru Vaše věc pravidelně komentuje aktuální politické dění a s nikým si nebere servítky.

12.12.2010 v 12:00 | Karma: 33,16 | Přečteno: 2003x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Haškovi tři svatí na Hradě

Přeborník v mnohožidelnictví, poslanec, předseda Asociace krajů ČR, donedávna zastupitel obce Drásov, stínový ministr zemědělství, kandidát na předsedu ČSSD a náš pan hejtman, to je Michal Hašek. Nedávno se Mišulka rozhodl, že nás ještě před Vánoci ztrestá, pobaví a někoho možná povzbudí. Co tak závratného náš pan hejtman udělal? Pouze vyjmenoval tři prezidentské kandidáty ČSSD. Těžko říct, jestli nad těmito prezidentskými kandidáty přemýšlel tak horlivě, až sám uznal, že ČSSD vlastně nemá žádného opravdového kandidáta na prezidenta nebo pouze chtěl ukázat, že prezidentem ČR může být kde kdo a dodat tak odvahu budoucím kandidátům na prezidenta (tedy pokud se konečně dočkáme přímé volby hlavy státu.

10.12.2010 v 7:30 | Karma: 20,59 | Přečteno: 1207x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2210x
Ten, kdo chce zachovat tajemství, musí zachovat tajemství, že má tajemství k zachování